Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 26, 2008

Οι 9 στους 10 Χωρίζουνε...

...Μές σ' αυτήν εδώ τη ζωή, πες μου αγάπη μου πως θα είμαστε, απ' τους δέκα οι τυχεροί!
Διάβασα σήμερα στη ‘Σημερινή,’ ότι ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να καταργήσει τους Δικηγόρους από τα εκκλησιαστικά Δικαστήρια που αναλαμβάνουν διαζύγια. Κατά τον Αρχιεπίσκοπο, οι συνέπειες θα είναι «θετικές» εφόσον τα τέλη που θα πληρώνει το ζευγάρι για να χωρίσει θα μειωθούν σε τεράστιο βαθμό και θα μειωθεί η ταλαιπωρία για τους κερατάδες και τις κερατούδες.

Λυπήθηκα! Τώρα που προσπαθώ να βρω κίνητρα για να επιστρέψω στα νομικά, τα διαζύγια ήταν για μένα ένα μεγάλο δέλεαρ! Καλά λεφτά, άφθονα διαζύγια, σκοτωμοί, κακά, ξυλοδαρμοί, ίντριγκες και πάθη στη Santa Barbara… Δεν θα θέλεις να τελειώσει το διαζύγιο! Και χρεώνεις και ένα κάρο λεφτά, κύριος!

Αν τολμήσουν οι παπάδες να μου στερήσουν και την τελευταία μου ελπίδα, θα γίνει το σώσε!

Συμφωνώ ότι είναι εξωπραγματικά τα λεφτά που χρεώνουν οι δικηγόροι για ένα διαζύγιο. Αλλά, πιστεύω ότι η πλειοψηφία των ζευγαριών που χωρίζει είναι αρκετά μαλακισμένη και της αξίζει μια τέτοια χρέωση, για να μάθουν να μην παντρεύονται εξ’ αρχής άμα δεν ταιριάζουν!

Ο Κυπραίος ζει για να παντρεύεται! Και ταλαιπωρεί χιλιάδες κόσμου μαζί του. Ταλαιπωρία και ένα χαμένο Σάββατο για ένα θεσμό ξεφτιλισμένο, ο οποίος γίνεται καθαρά για να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία της νύφης και του οικογενειακού περίγυρου της που δεν αντέχει να την δει αστεφάνωτη! Λουλούδια, μπομπονιέρες, νυφικά, παρανυφάκια, παπάδες-κακό, για ένα γάμο που μάλλον θα λήξει μετά από 2-3 χρόνια.

Το είπε και η Βάνα Μπάρμπα! «Οι σχέσεις είναι για 2-3 χρόνια. Μετά γίνονται συνήθεια!»

Πιστεύω ότι αν αγαπήσεις πραγματικά στη ζωή σου, έχεις ήδη παντρευτεί και δεν το ξέρεις. Γίνεσαι δέσμιος της άλλης για μια ζωή και δεν χρειάζονται τυμπανοκρουσίες και κλαπατσίμπαλα για να το γιορτάσεις, ούτε η ευλογία του Θεού (που δεν υπάρχει!). Εγώ με τους έρωτες της ζωής μου αισθάνομαι να με ενώνουν τόσοι πολλοί και ουσιαστικοί σύνδεσμοι που δεν χρειάζονται κανένα γάμο για να ολοκληρωθούν. Και παρόλο που δεν ευοδώθηκε κανείς από τους έρωτες μου, θεωρώ πως δεν μπορώ να πάρω ούτε διαζύγιο. Κανένας δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να αγαπάς και να νοιάζεσαι για την άλλη, όσα διαζύγια και αν εκδώσει το Δικαστήριο!

Το είπε και η Πέγκυ Ζήνα: «…Κάποτε με χώρισε ένας δεσμός μου και του είπα, εσύ άμα θέλεις χώρισε, εγώ δεν χωρίζω!»

Αλλά επειδή η μέση γκόμενα δεν έχει με τι να ασχοληθεί, και σκαρφίζεται μέρα-νύχτα γάμους και πανηγύρια για να περάσει η ώρα της μέχρι τη μέρα που ο σύζυγος θα ξυπνήσει και θα την κάνει με ελαφρά, πιστεύω ότι μια παχυλή χρέωση είναι ότι πρέπει! Να φέρει το νου του ο λαουτζίκος, να μάθει να το σκέφτεται διπλά πριν μας τα πρήξει με καταδικαστέες σχέσεις που οδηγούν στο κατώφλι της εκκλησίας επειδή έτσι θέλει το έθιμο, και κανένας άλλος!

Μαλακίζεται ο κόσμος και παντρεύεται με του ψύλλου πήδημα; Φάε μετά μια χρέωση ΝΑ από τον δικηγόρο ως τιμωρία που μας ταλαιπώρησες! (Τώρα που το σκέφτομαι, δεν είναι μόνο του ψύλλου το πήδημα!)

Το είπε και η Άννα Βίσση: «Δεν χρειάζεται να παντρευτώ τον Ψωμόπουλο. Είναι δίπλα μου ουσιαστικά, είναι πλέον ο άντρας μου!»

Τι συμπέρασμα βγάζουμε παιδάκια;

Ότι αγαπάμε τον άντρα μας και τη γυναίκα μας και τον στηρίζουμε για μια ζωή! Αν είναι αληθινό θα αντέξει, αν ο ένας περιπαίζει τον άλλο θα φανεί σύντομα και θα καταρρεύσει. Αλλά στο μεταξύ, δεν έχει γάμους υπερπαραγωγές, ούτε κάνουμε παιδί το οποίο θα μεγαλώσει μες τα ψυχολογικά, χωρίς συγκροτημένη οικογένεια.

Μάλλιασε η γλώσσα μου να τα λέω, έβγαλαν καντήλες τα δάχτυλα μου να τα μπλογκάρω, αλλά δεν μαθαίνετε! Φάτε τώρα ένα διαζύγιο χρεωμένο μια περιουσία, όλο δικό σας, λουκούμι!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια chris μας,πάλι μεγαλούργησες....συμφωνώ απολύτως!!!;)..(πες τα χρυσόστομε!!!:P)
Cat

Τσαρτελλούι είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω! Όποιου πω πως εν θέλω να παντρευτώ παραξενεύκεται! Σημασία έσιει η δέσμευση που προτίθεσαι να κάμεις απέναντι σε έναν άνθρωπο που υποτίθεται εν ο άνθρωπος της ζωής σου. Αν εν σε εκκλησία, σε δημαρχείο ή οπουδήποτε καμιά διαφορά εν κάμνει. Το μυστήριο του γάμου εκατάντησε μια αηδία στην Κύπρο, ένας διαγωνισμός όποιος δειχτεί παραπάνω.

drSpock είπε...

Συμφωνώ και δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι να ακούω ανθρώπους στο εξωτερικό να συστήνουν τον άνθρωπο τους εδώ και μια ζωή ως "my partner". Το μόνο ζήτημα είναι αν θέλεις να κάνεις παιδιά. Και επειδή ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν κάτι θα αντέξει για "πάντα", τι κάνεις στην τελική? Αφήνεις τα υπέροχα γονίδια σου να πάνε χαμένα ή βάζεις κάποια λεφτά στη μπάντα καλού κακού για το δικηγόρο ή το ψυχίατρο (όποιος έρθει πρώτος)?!

Anti-Christos είπε...

Ο όρος partner δημιουργήθηκε για να καλύψει κυρίως τους ομοφυλόφιλους που δικαιούνται να παντρευτούν στις χώρες που αναγνωρίζουν τον ομοφυλικό γάμο.

Σίγουρα τα γονίδια δεν τα αφήνεις να πάνε χαμένα, αλλά κυρίως, δεν κάνεις παιδιά για να "δέσεις" τον άλλον πάνω σου, όπως κάνουν οι Κυπραίες.

Που νομίζουν ότι όσο πιο πολλές φορές γκαστρωθούν, τόσο πιο πολύ θα ασχοληθεί ο άντρας τους μαζί τους.