Πέμπτη, Δεκεμβρίου 20, 2007

Βλάσφημα Χριστούγεννα


Εχτές πήγα για ένα καφέ με ένα φίλο μου και όταν θάψαμε τον κόσμο όλο και του κάναμε και τα σαράντα, πιάσαμε μια υπέροχη συζήτηση η οποία έκανε άπαντες στο Le Café να μας κοιτάζουν περίεργα.

Σκεφτήκαμε, λοιπόν, τι ωραία που θα ήταν αν κυκλοφορούσαν όλοι οι Άγιοι σε κούκλες. Όπως τότε, στα ‘80ς, που πλακωνόμασταν με τους φίλους μας για το ποιος διαθέτει τους περισσότερους X-men και τα περισσότερα playmobil. Έχουμε να προτείνουμε στη Mattel την ακόλουθη συλλογή.

Παναγία: Μέσα σε ροζ κουτί, α’ λα Barbie. Έχει και το μαγικό κουμπί στην πλάτη της, που άμα το πατήσεις ανάβει το φωτοστέφανο της. Έρχεται με τα αξεσουάρ της, τον κρίνο! Η Παναγία είναι η μόνη γυναίκα-κούκλα στη σειρά αυτή των παιχνιδιών και ως εκ τούτου είναι συλλεκτική. Σαν την μάγισσα sorcerer. Για τα πιο cool κορίτσια έχουμε να προτείνουμε και το σπιτάκι της, τη φάτνη, την οποία σιγά-σιγά μπορεί να εμπλουτίσει με τα προβατάκια, την κούνια του Ιησού κτλ.

Άγιος Νικόλαος: Ο θαλασσινός! Έρχεται σε τεράστια συσκευασία μαζί με το πλοίο του, που είναι συναρμολογούμενο. Αν θέλετε, μπορείτε να αγοράσετε σε προσφορά τόσο το πλοίο του Αγ. Νικολάου όσο και την κιβωτό του Νώε με όλα τα ζώα μέσα. Αν βαριέσαι να παίζεις με την κιβωτό του Νώε και τα ζώα διότι το σενάριο σου ακούγεται μπανάλ, μπορείς να διοργανώνεις κρουαζιέρες και να βάζεις μέσα όλα τα κουκλάκια των Αγίων σπρώχνοντας την κιβωτό και το πλοίο του Άη Νικόλα στη μπανιέρα σου.

Άγιος Γεώργιος: Κοστίζει ακριβά διότι μαζί με την κούκλα του αγοράζεις ασορτί τον δράκο και το δόρυ του Αγίου. Ο Άγιος Γεώργιος είναι πάντα sold out διότι όλα τα cool αγόρια θέλουν να έχουν τον δράκο που σκότωσε ο Άγιος. Με το πάτημα ενός κουμπιού ο δράκος βρυχάται ενώ με ένα άλλο κουμπί βγάζει φλόγες από το στόμα του. Ο δράκος είναι καμωμένος από εύπλαστο υλικό ούτως ώστε να μπορείς να στρίψεις το κεφάλι και την ουρά του σε οποιαδήποτε κατεύθυνση επιθυμείς. Μπορείς άνετα να τον βάλεις και μέσα στην κιβωτό του Νώε και με τις σπίθες που βγάζει από το στόμα του να κάψει όλη την κιβωτό. Μετά θα έρθει ο Μωυσής θα μοιράσει τη θάλασσα στα δυο και τα ζώα θα σωθούν.
Μιλάμε για εγγυημένο παιχνίδι το οποίο θα κρατήσει τα παιδιά προσηλωμένα για ώρες! Επίσης, σκεφτήκαμε με το φίλο μου, σε μικρότερες ηλικίες να δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να ‘στρώσουν’ τον μυστικό δείπνο, να παίξουν τις κουμπάρες με τα τσαγιερικά τους, να μοιράσουν άρτο και οίνο στους καλεσμένους και μετά να βάλουν τον Ιούδα να φιλήσει τον Ιησού. Α, εννοείται πως ο Ιούδας πωλείται με τον ατομικό σταυρό του και τα 30 αργύρια. Έξοχα!

Και πριν προλάβετε να μας αφορίσετε, αναρωτιέμαι πόσοι από εσάς δυσφορείτε στον εξευτελισμό που υπόκειται ο Άγιος Βασίλης από την κόκα κόλα τόσα χρόνια που τον έπιασαν τον άνθρωπο και τον πούστεψαν τα μάλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: