Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2007

Τρακτέρ

Ο Νίκος Καρβέλας περνά μια δεύτερη εφηβεία και αυτό είναι εμφανές μέσω του τελευταίου του δίσκου με τίτλο ‘Τρακτέρ.’ Αμφισβητεί τα πάντα, ακυρώνει τα πάντα, διαλύει τα πάντα και χαίρομαι ιδιαίτερα γι’ αυτό! Μου θύμισε εποχές που ακούγαμε με τους συμμαθητές μου στο σχολείο Τζίμη Πανούση και γελούσαμε.

Οι τελευταίοι τρεις δίσκοι του Καρβέλα περιστρέφονται γύρω από τα ίδια θέματα. Την εκκλησία, την πολιτική, την ομοφυλοφιλία, την ψυχή και όλα αυτά που αναλύει στο βιβλίο του ‘Πιστεύω.’ Αναγνωρίζω πως ο δίσκος είναι ολίγον τι άκαιρος μιας και τα θέματα που θίγει τα έχουν αναλύσει κάποια πρεζόνια εδώ και χρόνια και δεν περιμέναμε τον Καρβέλα εν έτει 2007 να μας τα θίξει. Αλλά, είπαμε, δεύτερη εφηβεία.

Νευριάζω μ’ αυτούς που αγοράζοντας τον δίσκο έχουν να σχολιάσουν τον κακό στίχο και την διαφορετικότητα του. Μην περιμένετε καψουροτράγουδα και αγάπες από νάιλον. Εδώ ο καλλιτέχνης διαμαρτύρεται, διαδηλώνει και συνήθως σε τέτοιες διαμαρτυρίες η ποίηση δεν ενδύκνειται. Άμα θέλατε ποίηση ας αγοράζατε το «Ρε!» της Άννας να ξεστραβωθείτε. Αλλά τότε, δεν σας άρεσε ούτε αυτός ο δίσκος. Τρομάρα σας.

Τέλος πάντων.

Έχω επίσης να παρατηρήσω ότι κάποια τραγούδια σκίζουν σε ρυθμό και μελωδία και αν δεν είχαν στίχο-σύνθημα-γηπέδου θα έκαναν θραύση αν συμπεριλαμβάνονταν σε μελλοντικό δίσκο της Άννας με πιο soft στίχο. Καρβέλας είναι αυτός όμως, hats off και υπόκλιση.

Από την 21η Δεκεμβρίου (ημέρα των γενεθλίων του γράφοντα, τίποτα δεν είναι τυχαίο), αρχίζει τις εμφανίσεις του στο ‘κλαμπ 4’ της Πειραιώς και θα είμαι εκεί! Θα κάνει και stand up comedy a’la Λαζόπουλος, λένε. Ίδωμεν.

Τα αγαπημένα μου:
*Η νέα γενιά είναι κουκλιά, φορούν τα παντελόνια χαμηλά,
Κορίτσια-αγόρια είναι ένα, τι σε νοιάζει εσένα,
Σκασμός! Είναι η νέα γενιά!*

*Για ποιο κράτος μιλάς, για ποια θρησκεία μιλάς,
Χριστιανέ, Δημοκράτη, ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι!*

*Με τα τρακτέρ στην εθνική οδό θα κωλοτρίβεστε για κάνα ψίχουλο,
Με τα τρακτέρ στην εθνική οδό δεν βαρεθήκατε το ίδιο σενάριο;*


Νίκο Καρβέλα, γιατί δεν με κάνεις add στο facebook; Βαρέθηκα να σου στέλνω invites! Σε μια άλλη ζωή θα ήθελα να ήμουνα εσύ!

Και πριν προλάβεις να ειρωνευτείς πτωχέ αναγνώστη, να σου πω ότι η κουλτουριάρα Πρωτοψάλτη σου στον τελευταίο της δίσκο περιέχει στίχο για γαύρους και βάζελους που θα πάνε να χορέψουν ταγκό με τον Ενρίκε Ιγκλέσιας!

Καρβέλας uber alles!

3 σχόλια:

Dimitris είπε...

Malakies.

Anti-Christos είπε...

χαχαχα! Όταν έγραφα το κείμενο ψες, ήμουν σίγουρος πως σήμερα θα λάμβανα σχόλιο από σένα!

Ενώ εσύ ακούς Μότσαρτ και Μπετόβεν στον ελεύθερο σου χρόνο! :D Άσε μας!

Anti-Christos είπε...

χαχαχα! Όταν έγραφα το κείμενο ψες, ήμουν σίγουρος πως σήμερα θα λάμβανα σχόλιο από σένα!

Ενώ εσύ ακούς Μότσαρτ και Μπετόβεν στον ελεύθερο σου χρόνο! :D Άσε μας!