Δευτέρα, Ιουνίου 14, 2021

Δημογραφικότατο

Δεν πρέπει να καταφερόμαστε τόσο έντονα και απόλυτα σε όσους δεν θέλουν να κάνουν παιδί.

Ούτε να τους πιέζουμε να αναθεωρήσουν.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιοι δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν και πρέπει να τους σεβόμαστε. Μπορεί να είναι ιατρικοί, μπορεί να είναι ψυχολογικοί, μπορεί να είναι οικονομικοί και επειδή ίσως ντρέπονται να τους μοιραστούν μαζί μας να έχουν αναπτύξει, με την πάροδο του χρόνου, μία άρνηση γύρω από το θέμα δηλώνοντας ωμά πως δεν θέλουν. Εγώ δεν τους πιστεύω. Θέλουν και πάρα-θέλουν. Γι αυτό χρειάζονται την ανοχή μας και την αγάπη μας γιατί κάποιο τραύμα βρίσκεται πίσω απ’ αυτή τους την απόφαση. Είναι όπως τον άνθρωπο που δηλώνει ότι θέλει να μείνει μόνος του εφ’ όρου ζωής, επειδή πληγώθηκε από προηγούμενες σχέσεις του. Τον πιστεύεις; Μόνο οι Θεοί και τα τέρατα ζούνε μόνοι κατ’ επιλογή.

Πιστεύω ακράδαντα ότι πολύ λίγοι είναι πραγματικά εναντίον της τεκνοποίησης για ιδεολογικούς λόγους. Σε αυτούς ναι, ξεράστε ελεύθερα.

Έβλεπα προ ολίγου τον Μουζουράκη να δηλώνει πως δεν θέλει να γεννήσει «γιατί είναι μεγάλη ευθύνη να έχεις την εποπτεία μεγαλώματος κάποιου άλλου», και ήθελα να του δώσω συγχαρητήρια για το γνώθι σαυτόν. Ο άνθρωπος γνωρίζει την αχρηστία του. Παραδέχεται την ανευθυνότητά του. Δεν του αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτή την παραδοχή, γι’ αυτή του την ειλικρίνεια; Και επιπλέον, πόσους Μουζουράκηδες πραγματικά αντέχετε; Γιατί να θέλουμε κι άλλους σαν αυτόν; Που κρατούσε τη σημαία του έθνους και αναρωτιόταν τι σκατά συμβολίζει; Όχι. Να μας λείπουν. Τον είδαμε και τον μάθαμε από το The Voice. Μετά βίας έβγαζε νόημα. Δεν χρειαζόμαστε, ούτε αντέχουμε, άλλες τέτοιες προσωπικότητες.


Τα ίδια και η Ρένα Δούρου. Έγραφε περήφανη στο τουίτερ ότι είναι «47 χρονών, άτεκνη και περήφανη». Εμείς να δείτε πόσο περήφανοι και χαρούμενοι είμαστε! Μία Δούρου αρκούσε για να καούν 100 και βάλε Έλληνες στο Μάτι. Αν είχαμε ακόμα μία τέτοια εγώ θα ανησυχούσα. Συγχαρητήρια λοιπόν στην κ. Δούρου που βαθειά μέσα της ξέρει πόσο καλό κάνει στο ανθρώπινο είδος και δη στον ελληνισμό με το να μην αναπαράγεται. 
Το δημογραφικό δεν θα το λύσουν αυτοί οι ανεπαρκείς άνθρωποι. Το δημογραφικό θα το λύσουν αυτοί που είναι διατεθειμένοι να τεκνοποιήσουν ξανά και ξανά αλλά δεν τους φτάνει το χρήμα. Αν το κράτος πλήρωνε εμάς που βρίσκουμε χαρά και ευτυχία μεγαλώνοντας παιδιά και μας έδινε κίνητρα ακόμα και να υιοθετήσουμε, δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Έτσι λύνεται το ζήτημα, με φόρο-ελαφρύνσεις. Με πρακτικές διευκολύνσεις. Με χρονιαίες άδειες μητρότητας και πατρότητας. Με δωρεάν φοιτήσεις στα πανεπιστήμια. Με δωρεάν εισόδους στα καλλιτεχνικά και αθλητικά θεάματα. Με επιδοτήσεις. Όχι τσιγκλώντας τους τελευταίους των τελευταίων να αναπαραχθούν.

Επιπλέον, ας σταματήσουμε να προβάλλουμε τους ιδεολογικά άτεκνους ως ακομπλεξάριστους μάγκες και ας αρχίσουμε να ενθαρρύνουμε και να χειροκροτούμε τους συνειδητοποιημένα πολύτεκνους. Τους πραγματικούς μάγκες. Είχε ανάγκη ο Ρουβάς να κάνει τέσσερα παιδιά; Όχι, δεν είχε. Και με δύο καλά θα ήταν. Κι όμως έκανε περισσότερα, να’ ναι καλά να τα χαίρεται. Είχε ανάγκη ο Σπανούλης να κάνει έξι παιδιά; Όχι δεν είχε. Και με τρία ευτυχισμένος θα ήταν. Κι όμως έκανε περισσότερα, πολλαπλασίασε την ευτυχία του, και το πιο πιθανό να πέρασε και το ταλέντο του στα παιδιά του, οπότε θα έχει και η νέα γενιά το προνόμιο να απολαύσει αθλητικό θέαμα. Αυτοί πρέπει να προβάλλονται, αυτοί πρέπει να προωθούνται και να επικροτούνται.

Οι υπόλοιποι ας κρύβονται πίσω από εξυπνάδες του τύπου: «δικό μου το σώμα, ό, τι θέλω το κάνω».

Συμφωνώ και επαυξάνω, δικό σου το σώμα σου αγάπη μου, είχαμε μια σκασίλα ποιου άλλου μπορεί να είναι, παρ’ το και βαλ’ το εκεί που ξέρεις. Άντε πάαινε πιο πέρα να μην σε βλέπουμε. 


Η οικογένεια Σπανούλη. Και τι δεν θα έδινα να είχα κι εγώ μια τέτοια μεγάλη οικογένεια. [Αλλά να ήμουν 10 χρόνια νεότερος και 10 φορές πιο ευκατάστατος.] 

 

10 σχόλια:

tinkerbell είπε...

Anti-Christos,

Μου προκάλεσε διάφορα συναισθήματα αυτό σου το ποστ και με προβλημάτισε. Αρχικά να αναφέρω πως θεωρώ το θέμα τεκνοποίησης τόσο προσωπικό, που πραγματικά το θεωρώ άσκοπο να γίνεται συζήτηση περί αυτού δημόσια, γιατί είναι τόσο προσωπικό και ξεχωριστό ανάλογα με τον άνθρωπο και την περίσταση, σαν δακτυλικό αποτύπωμα, επομένως ό,τι κι αν πιστεύω εγώ, εσύ ή άλλος, δεν έχει καμία απολύτως σημασία, γιατί δεν είναι τύπου one-fits-all κουβέντα.

Ναι, θεωρώ πως το κράτος θα μπορούσε να προσφέρει ουσιαστικότερα κίνητρα στους πολίτες του αλλά και πάλι αυτό δεν μπορεί να είναι η αρχή και το τέλος του θέματος. Ναι, το κράτος να σου το σπουδάσει δωρεάν το παιδί για παράδειγμα ή να σου δώσει περισσότερη άδεια μητρότητας/ πατρότητας, με την καθημερινότητα όμως τι γίνεται? Πώς ρυθμίζεται?

Επίσης συμφωνώ ότι δεν υπάρχει λόγος να ταμπελώνουμε "μάγκες" ή "προχωρημένους" ή whatever όλους όσοι επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά. Δεν υπάρχει λόγος κατά τη γνώμη μου να υφίσταται αυτός ο διαχωρισμός. Ναι οι πολύτεκνοι αξίζουν πολλά respect, εγώ πιστεύω πως all parents are saints, για το σθένος, την υπομονή και τη δύναμη που χρειάζεται αυτός ο ρόλος, αλλά και πάλι, ο διαχωρισμός είναι ανούσιος. Έκανες παιδιά? Good for you. Δεν έκανες παιδιά? Επίσης good for you.

Αυτό που λες όμως ότι όσοι υποστηρίζουν ότι δεν θέλουν παιδιά, γιατί ίσως έχουν ένα τραύμα, είναι τουλάχιστον αφελές, ίσως και λίγο άδικο, για να μην πω προσβλητικό. Η νοοτροπία ότι 'κάτι πάει λάθος με αυτούς' και είναι χρέος των υπολοιίπων να τους 'βοηθήσουν' ακούγεται και λίγο patronizing. Τέλος, τα παραδείγματα άτεκων που παραθέτεις, επίσης είναι λίγο άτοπα, υπάρχουν δεκάδες παραδείγματα άτεκων που προσέφεραν πολλά, όπως επίσης και ανθρώπων με παιδιά που υπήρξαν ντροπή της κοινωνίας. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, δεν κάνει το παιδί τον χαρακτήρα του ανθρώπου, ούτε υπαγορεύει τις πράξεις και τη συμπεριφορά του.

Τέλος ναι, όταν γίνεται μια δημόσια συζήτηση σε ενα πάνελ για τις εκτρώσεις ή την υπογεννητικότητα, αλλά δεν συμμετέχει ποτέ μια γυναίκα, ναι, το argument 'δικό μου το σώμα' γίνεται αναγκαστικά ουσιαστικό επιχείρημα.

Απολογούμαι για το σεντόνι, και ό,τι γράφω το λέω με αγάπη. Απολαβάνω να σε διαβάζω και αυτό το ποστ με έκανε να σκεφτώ διάφορα που ήθελα να μοιραστώ μαζί σου.

Tinks

Ανώνυμος είπε...

sorry αλλά όχι μπράβο του ρουβά και του σπανούλη. μπράβο της κάτιας και της ολυμπίας που πέρασαν εγκυμοσύνη κ γέννα τόσες φορές.
μπεατρίξ

Anti-Christos είπε...

Γεια σου Τινκ,

Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να σχολιάσεις.

Σε πολλά από όσα λες συμφωνώ κι αν δεν καθίσταται αυτό εμφανές από το κείμενο είναι επειδή το ύφος και ο τόνος του κινείται σε πιο χιουμοριστικά επίπεδα. Να ξεκαθαρίσω 2-3 πράγματα, όμως, που μπορεί να παρεξηγήθηκαν.

1) Όταν γίνεται ένα συνέδριο το οποίο διοργανώνουν παπάδες, το οποίο αφορά στη γονιμότητα και δεν συμμετέχει ούτε μία γυναίκα, τότε πολύ απλά δεν το παίρνουμε στα σοβαρά έτσι κι αλλιώς. Κανένας δεν μπορεί να σας υποχρεώσει να τεκνοποιήσετε, ούτε μπορεί να σας το επιβάλει επί της ουσίας, ούτε θα έρθει να σας ασκήσει φυσική δύναμη ώστε να μείνετε έγκυες. Οπότε ο ντόρος για το συνέδριο είναι αστείος κατ' εμέ. Είναι εφάμιλλος του κακού που έγινε με το El Diablo. Δεν πα να λένε ό,τι θέλουν, στο τέλος της ημέρας η κάθε γυναίκα κάνει ό,τι θέλει οπότε δεν υπάρχει λόγος και να θίγεστε.

2) Εδώ είναι ένα προσωπικό μπλογκ στο οποίο παραθέτω απόψεις από τη δική μου σκοπιά και όχι από κάποια επιστημονική ή κοινωνιολογική μελέτη. Όσους άνθρωπους γνώρισα προωσπικά οι οποίοι δεν θέλουν παιδιά, (επειδή τυγχάνει να γνωρίζω την ιστορία τους), διακρίνω ότι δεν είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους. Είναι απλά απογοητευμένοι. Αν πάλι πρόκειται για πιο κοντινά μου άτομα στα οποία τυγχάνει να γνωρίζω και την παιδική τους ηλικία τότε μπορώ να διακρίνω ευκρινέστερα τους λόγους για τους οποίους μεγαλώνοντας απώλεσαν το ενδιαφέρον τους για τεκνοποίηση. Δεν είναι προσβλητικό, είναι η αλήθεια μου. Μπορείτε να μην την πάρετε ως δεδομένη, φυσικά. Αλλά δεν την παραθέτω με κακία, ούτε υποτιμητικά. Εξάλλου, όπως λες, το θέμα είναι τόσο προσωπικό που ακριβώς γι' αυτό δεν θα έπρεπε να παίρνει κανένας τα λεγόμενα μου τοις μετρητοίς, ούτε να προσβάλλεται.

3) Όσον αφορά το ερώτημά σου τι γίνεται στην καθημερινότητα με γονείς που έχουν να μεγαλώσουν πολλά παιδιά. Μα είναι πολύ απλό. Σφυρίχτρα, τάξις, πειθαρχία! Δεν είδες τη Μελωδία της Ευτυχίας; Τα μαθαίνεις από μωρά να πειθαρχούν, τους παρέχεις και μία γλυκιά μαμά ή νταντά που τους μαθαίνει τραγούδια και χειροτεχνίες και ζούμε όλοι μαζί αγαπημένοι στο μιούζικαλ. Κάνουμε φινάλε από τις κορυφές του Τρόοδους τραγουδώντας Endelweiss, Endelweiss, bless my homeland forever!

:)

Δεν καταφέρομαι εναντίον οποιουδήποτε απλού ανθρώπου με το κείμενο. Εγώ αντιτάσσομαι στα διάσημα σταλινάκια της Αριστεράς τα οποία εξ αφορμής αντιτάχθηκαν της κατάστασης για να δικαιολογήσουν την τραγική τους ζωή και ύπαρξη. Δούρου, Μουζουράκης και τα λοιπά. Δεν θέλουν να αναπαραχθούν. Νομίζουν θα στεναχωρηθούμε. Εκατός φορές καλύτερα να μην αναπαραχθούν. Κατ' ακρίβεια θα έπρεπε να στειρωθούν εθελοντικά! :)

Anti-Christos είπε...

@Μπέατριξ: Φυσικά απέραντο ρισπέκτ στις συζύγους που κυοφόρησαν τα τέκνα και άντεξαν όλα τα δεινά της εγκυμοσύνης. Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που αφορά και τους δύο όμως, η αγωνία του άντρα είναι εξίσου σημαντική όταν γεννάται και κορυφώνεται στο να πάνε όλα καλά, και όταν καταπολεμά τις αγωνίες και τους φόβους του προκειμένου να μην τους μεταφέρει της συζύγου του. Το ψυχολογικό κομμάτι δεν το προσπερνώ αψήφιστα, οι εννέα μήνες κύησης αφορούν και τους δύο εξίσου. Στο δικό μου σπίτι τουλάχιστον!

Ανώνυμος είπε...

Και 'γω πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να παρέχει ευκολίες σε όσους έχουν και θέλουν να κάνουν παιδιά, επίσης πιστεύω ότι δεν πρέπει να πιέζουν κόσμο να κάνει με το ζόρι.

Προσωπικά, θα ήθελα παιδιά αλλά για διαφόρους λόγους δεν κάνω. Οι τοπ λόγοι είναι: πρώτος: μόλις που κουμαντάρω τον εαυτό μου και φέρνω βόλτα τις υποχρεώσεις μου, και θα κάνω και παιδί; δεύτερος και πιο σημαντικός: πιστεύω ότι πολλά από τα προβλήματα και τα ζόρια που τραβώ είναι λόγω DNA. Από τη μια θα μπορούσα να καθοδηγήσω το παιδί να τα αντιμετωπίσει, αλλά από την άλλη γιατί να φέρω στον κόσμο κάποιο άτομο με εν δύναμή προβληματικό DNA; είναι σωστό αυτό; Ένα στα τρία από τα ξαδέλφια μου, και σχεδόν ένα σε κάθε οικογένεια, έχουν προβλήματα που χρειάζονται υποστήριξη (κυρίως ψυχολογική και οικονομική αφού δεν μπορούν να εργαστούν λόγω των ψυχολογικών και μια περίπτωσή χρειάζεται και ιατρική υποστήριξη) και δεν μπορούν μόνα τους.

Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι που εν δυνάμει αντιμετωπίζονται, αλλά αυτοί οι δύο που ανάφερα είναι οι σημαντικότεροι.

Neraida είπε...

Μονίμως λατρεύω την απολυτότητα στην έκφραση σου.
Και έχεις δίκιο για τα κίνητρα που πρέπει να δίνονται γι αυτούς που θέλουν να τεκνοποιήσουν κι όχι να προσπαθούν να πείσουν κάποιους που δεν θέλουν.
Δικαίωμα τους.

Anti-Christos είπε...

@Ανώνυμε: Πέρασα κι εγώ από τη φάση σου. Όταν έκανα τη γνωστή εγχείριση σκεφτόμουν ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνω παιδιά και να τους περάσω αυτά τα γονίδια ούτε να τα υποβάλω στα ίδια βάσανα. Όμως, να ξέρεις, είναι κρίμα να μην γευτείς την ευτυχία που φέρνουν μαζί τους τα παιδιά εξ αιτίας του φόβου. Οι επιστήμες προχωρούν και το πιο πιθανό είναι ότι μέχρι να εκδηλώσουν τα παιδιά σου οποιεσδήποτε πιθανές ασθένειες αυτές να γιατρεύονται με χάπι. Εγώ τις προάλλες έμαθα, και χάρηκα, ότι η εγχείριση που έκανα εγώ και στην οποία μου άνοιξαν κανονικά τα πλευρά για να την κάνουν, πλέον γίνεται λαπαροσκοπικά και την επομένη μέρα πας σπίτι σου (εγώ έμεινα και 10 μέρες στην εντατική!).

Η γαλήνη και η πληρότητα που προσφέρει ένα παιδί δεν συγκρίνεται με τις πρακτικές ταλαιπωρίες που φέρνουν μαζί τους. Τόλμησέ το αν έχεις σύντροφο, είναι κρίμα να στερηθείς τόση αγάπη και ευτυχία. Τώρα όσον αφορά το οικονομικό ζήτημα, είναι ένα θέμα. Αλλά και πάλιν, ένα παιδάκι κουτσά-στραβά, τα φέρνεις βόλτα.

@Νεράιδα: Ευχαριστώ! :) Πολλά φιλιά και αγκαλιές!

Woofis είπε...

Σόρυ Anti-Christos αλλά εγώ εννά πιαστώ που την "πολιτικήν πινελιάν" της ανάρτησης σου. Διότι ναι μεν τα "σταλινάκια" καταντούν ενίοτε γραφικά, αλλά σαν τους "πατέρες του γένους", είτε πολιτικοί είναι είτε τράουλλοι της θρησκείας, εν έσιει.
Εν υπάρχει πιο μεγάλη έλλειψη επαφής με την πραγματικότηταν που το "έχουμεν υπογεννητικότηταν". Εν έτοιμος ο πλανήτης να βουλιάξει που αθρώπους τζιαι εμείς είμαστεν κολλημένοι ακόμα στο "ελληνικό γονίδιο". Ο άλλος ο γάρος ο Άδωνης, υπουργός τζιαι γονιός κατά τα άλλα, είπεν τζιαι την μαλακίαν του ότι "να γεννοβολήσουμεν για βελτίωσην των δημογραφικών, αλλά οι μετανάστες έννεν λύση". Ελληνικόν αίμαν ακούεις. Εν έχουμεν υπόθεσην, ούτε δακάτω ούτε στην Ελλάδα. Εν γνωστόν άλλωστε ότι έναν σωρόν κληρονομικές ασθένειες σε τόπους όπως η Κύπρος προέρχουνται που την αιμομιξίαν, σε έναν πληθυσμόν που κόφκει συγγενής ο ένας με τον άλλον. Τζιαι εν μπορούμεν να αντιληφθούμεν τι δώρον είναι τούτη η ένεση DNA που άλλες περιοχές του πλανήτη, ακόμα τζιαι αν θεωρούμεν "υποδεέστερον" το αφρικανικόν ή το ασιάτικον αλλά εξυψώνουμεν το "ξανθόν" ή, πιο συγκεκριμμένα, όποιον βαστά παραπάνω ριάλια.
Η υπογεννητικότητα εξάλλου εν έσιει να κάμει με τους παράγοντες που προβάλλουν κατά κόρον. Οι κύριοι παράγοντες είναι μεν οικονομικοί αλλά που την ανάποδην. Όσον πιο εύπορη τζιαι πολιτιστικά εξελιγμένη εν μια κοινωνία, τόσον πιο λλίον γεννούν οι αθρώποι. Έννεν τυχαίον ότι στην Κύπρον, που σε 50 χρόνια επήεν που την εποχήν του αρότρου στην εποχήν της πληροφορίας, που τα 12 επήαν πρώτα στα 6, μετά στα 3 τζιαι σήμερα στο έναν κοπελλούϊν. Οι γονιοί μου είχαν που 5 αδέρφια ο καθένας, εμείς ήμαστεν 3 τζιαι εκάμαμεν με το ζόριν θκυό τζιαι οι τρεις μας. Εν θα μου κάμει καμμιάν εντύπωσην αν οι γιούες μου εν παντρευτούν καν, ή αποφασίσουν να μείνουν άτεκνοι. Ούτε σκοπεύω να τους βάλω την παραμικρήν πίεσην, όπως μας εκάμναν εμάς οι γονιοί τζιαι ο περίγυρος. Δαμαί εννά συμφωνήσω μαζί σου, ότι η πίεση τόσον της δημιουργίας οικογένειας όσον τζιαι την εγκυμοσύνης έσιει μεγάλον αντίκτυπον τζιαι στα θκυό φύλα, ασχέτως αν επισημάνουμεν την σωματικήν επιβάρυνσην της γυναίκας, για την οποίαν μόνον η τεχνολογία μπορεί να δώσει κάποτε την λύσην, με μεθόδους "πλήρως εξωσωματικές" ;)
Έννεν το αν σηκώνει η τσιέπη σου το θέμαν να κάμεις οικογένειαν, αλλιώς εν θα εκάμναν οι πάφτωσιοι Κυπραίοι των αρχών του 20ου αιώνα 12 κοπελλούθκια. Ήταν αμόρφωτοι, εθέλαν σιέρκα για τα χωράφκια τζιαι ενομίζαν ότι ο μόνος ρόλος του σεξ ήταν για να γεννοβολούν τζιαι η αντισύλληψη οποιουδήποτε είδους ήταν αμαρτία ασυγχώρητη. Δαμαί ενοχοποιούν την, όπως τζιαι την μαλακίαν, ακόμα τζιαι σήμερα. Μεσαίωνας.
Θα εμπορούσα να γράφω ως αύριον για τούτον το θέμαν, αλλά θα κλείσω μόνον με το ότι ούτε αυτοσκοπός μπορεί να είναι η οικογένεια, ούτε κάμνει ο καθένας για γονιός.

Anti-Christos είπε...

Αγαπητέ Γούφι,

Κλασσικά τα παρουσιάζεις όπως σε συμφέρουν αλλά δεν εντυπωσιάζομαι καθότι η διαστρέβλωση νοημάτων και εννοιών είναι ίδιον των αριστερών.

Ο πλανήτης βουλιάζει, αλλά δεν βουλιάζει εξ αιτίας μας, οπότε δεν θα κάτσω εγώ να εξαλειφτώ ως γένος για χάρην των Κινέζων και των Ινδών. Να στειρωθούν εκείνοι. Δεν θα εξαφανιστούμε εμείς για χάρη τους. Το "ελληνικό αίμα" το οποίο επικαλείστε συχνά οι αριστεροί για να προσδώσετε ρατσιστικά κίνητρα σε όλους εμάς που αγαπούμε την πατρίδα μας και θέλουμε να εξακολουθήσει να ανήκει στους απογόνους μας, είναι μια χαζομάρα και μισή. Δεν υπάρχει "ελληνικό αίμα", υπάρχει ελληνική νοοτροπία και σ' αυτήν επενδύουμε. Θέλουμε οι απογόνοι μας να ζουν σε ένα νησί με την ίδια κοσμοθεωρία που είχε όταν εμείς το γνωρίσαμε και ναι, μας ενοχλεί να μπολιαστεί με τη νοοτροπία οποιουδήποτε ξεβράστηκε εδώ πέρα και προ πάντων οποιουδήποτε αρνείται να συμπορευτεί με τις αξίες αυτής της κοινωνίας. Όποιου δεν αρέσκει, φεύκει.

Last time I checked, κανένας συγγενής μου δεν παντρεύτηκε συγγενή του οπότε άτοπα όσα αναφέρεις περί αιμομιξιών. Αν αναφέρεσαι σε κάποιες περιπτώσεις που έλαβαν χώρα τους προηγούμενες αιώνες, δεν ευθύνομαι και θεωρώ ότι απομακρυνθήκαμε αρκετά από αυτές τις εξαιρέσεις. Να έρθει ένεση DNA που το εξωτερικό, βεβαίως, αλλά αυτό να είναι προϊόν ελεύθερης βούλησης και όχι επιβολής εξ αιτίας της εδώ εγκατάστασης του κάθε πρόσφυγα από τις γύρω περιοχές. Ανήκουμε στην ΕΕ, μπορεί να μεταστεγαστεί εδώ οποιοσδήποτε γουστάρει από τις 27 χώρες μέλη και αυτό είναι αρκετό για να ανανεωθεί το DNA μας. Επιλέγουμε να αναπαραχθούμε με όποια γουστάρουμε, και δεν θα μας επιβάλετε μπόλιασμα της αρεσκείας σας για να ικανοποιηθεί η μιζέρια της παράταξης σας.

Τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι απαρχαιωμένα. Ναι, στο παρελθόν μπορεί λόγω αγραματοσύνης και έλλειψης ενημέρωσης να έκαναν πολλά παιδιά οι φτωχοί γιατί ούτε τι ήταν το προφυλακτικό γνώριζαν και εξ αιτίας της προσκόλλησης στην εκκλησία εφάρμοζαν το "αυξάνεστε και πληθύνεστε" και ας μην έχετε να φάτε. Στις μέρες μας συμβαίνει το ανάποδο. Εγώ όσους φίλους μου ξέρω οι οποίοι έχουν από τρία παιδιά και πάνω, είναι εκατομμυριούχοι. Οι φτωχοί δεν έχουν κανένα, οι μεσαίοι με το ζόρι έχουν 1 ή 2. Οπότε ναι, ωραία τα παραδείγματα σου αλλά ουδόλως ανταποκρίνονται στο σήμερα.

Δεν διαφωνώ για τους βρωμισμένους της εκκλησίας. Καλό θα ήταν να μην διαφωνείτε και εσείς για τους βρωμισμένους της αριστεράς που επί της ουσίας πρόκειται για τα ίδια σκατά.

Woofis είπε...

Anti-Christos το να διάς επιδόματα για να κάμει κοπελλούθκια ο άλλος τζ̆ιαι είναι απαρχαιωμένον. Ειδικά άμα είσα "δεξιά" κυβέρνηση, όπως του Άδωνη, που είσαι τάχατες της "ελευθερίας της αγοράς" τζ̆αι κατά της "κρατικής παρεμβατικότητας". Η στήριξη του κράτους πρέπει να εν στοχευμένη, στες πραγματικές ανάγκες ενός εκάστου, τζιαι οϊ συλλήβδην.
Ήντα απαρχαιωμένα μου λαλείς, μόλις θκυό γενιές πριν αν επαντρέυκετουν κάποιος εκτός του χωρκού του ελαλούσαν ότι επήρεν "ξένον". Εν τζ̆αι μιλούμεν για ηθελημένην αιμομιξίαν δαμαί, αλλά έννεν τυχαίον που ειδικά στα χωρκά η θρησκεία επέτρεπεν να παντρευτείς που 3ον ξάδερφον τζιαι μετά, διότι εφοούνταν ότι μπορεί να συγγενεύκουν ούλλοι. Έννεν τυχαίον επίσης ότι είχαμεν ασθένειες όπως η αιμορροφυλία, τόσον πρόσφατα όσον η δεκαετία του 1980.
Έγραψα μετανάστης, εν εμίλησα ούτε για πρόσφυγες, ούτε για παρανομίαν στην είσοδον τζιαι διαμονήν, ή άρνησην ενσωμάτωσης στην κοινωνία που σε φιλοξενεί. Τζιαι κάμνει μου μεγάλην εντύπωσην που τσουνιάζεσαι επειδή τα έσουρα του Άδωνη, που εν αποδεδειγμένα τζιαι διαχρονικά ένας ρατσίσταρος του κερατά. Ὄ άθρωπος εν μπορεί καν να διανοηθεί, εκτός τζιαι αν του το επιβάλεις κάπως, ότι ένας μαυριδερός όπως ο Αντετονκούμπο μπορεί να τυλιχτεί την ελληνικήν του σημαίαν. Ή να θυμηθεί την τονωτικήν ένεσην που εφέραν οι πρόσφυγες που την Μ. Ασίαν στην Ελλάδαν, ασχέτως αν ήταν τραγωδία που την επροκάλεσεν. Τζιαι ξεχάννει επίσης ότι ρατσιστές όπως του λόγου του υποδεχτήκαν τζείνους τους μικρασιάτες με έχθραν τζιαι επίθετα όπως "τουρκόσποροι".
Όσον για την οικονομικήν κατάστασην, έγινεν όντως πιο δύσκολον να αναγιώσεις κοπελλούθκια, αλλά τούτον οφείλεται στα υψηλά κριτήρια που βάλλουμεν εμείς οι ίδιοι. Το βιωτικόν επίπεδον σήμερα σε ούλλα τα επίπεδα εν κλάσεις ανώττερον που τζείνον των προηγούμενων γενιών για να το βλέπει κάποιος μονοδιάστατα ως την κύριαν αιτίαν υπογονιμότητας. Εν άλλοι οι πιο σημαντικοί παράγοντες, όπως η χειραφέτηση των γυναικών, η απαίτηση απόκτησης μόρφωσης, η απομυθοποίηση "μυστηρίων" όπως ο γάμος τζιαι απλών βιολογικών λειτουργιών όπως το σεξ κλπ.