Πέμπτη, Απριλίου 29, 2021

Πασχαλινά

 Γιατί ήμουν ευτυχέστερος μικρότερος;

Επειδή δεν είχα σόσιαλ μίντια. Δεν είχα ιδέα από το μέγεθος της ηλιθιότητας που με περιβάλλει. Κι αν την εντόπιζα την δικαιολογούσα. Ήμασταν έφηβοι, λογικό να λέμε μαλακίες. Αλλά να έχουμε σαρανταρίσει και όσο πάμε να χειροτερεύουμε, ε, όχι. Δεν το δέχομαι. Μαλακίες παντού. Παντού. Στο FB, στο Twitter, γνώμες χωρίς κανένα επιστημονικό έρεισμα, χωρίς καμία λογική συνέπεια και αλληλουχία. Σε ποιον να πρώτο-απαντήσεις και ποιον να πρώτ0-βάλεις στη θέση του. Κανέναν. Κλείστα όλα και φύγε. Καλά, το «φύγε» μια κουβέντα είναι. Πού να πας;

Άλλο ένα μίζερο Πάσχα φέτος. Θα φάμε τη δεκαετία έτσι, να μου το θυμηθείτε. Όταν έλεγε ο Νοστράδαμος ότι μετά το 2000 θα έρθει το τέλος του κόσμου, αυτό εννοούσε. Ξεχάστε βασικά ό,τι ξέρατε. Με μάσκες, εμβόλια και αντισηπτικά θα επιβιώνετε. Και μπορεί να το απολαμβάνω στο έπακρον το social distancing, αλλά υπάρχει κι όριο. Υπάρχουν μέρες που θέλω επειγόντως να ταξιδέψω, να πάω σε συναυλία ή στο θέατρο ξέγνοιαστος. Να πάω με τον Αλέξη στο πάρκο χωρίς να έχω το άγχος του ποιος μας πλησίασε και τι μικρόβια κουβαλά επάνω του.

Έκλεισα να εμβολιαστώ σήμερα και πανηγύριζα λες και κέρδισα το Λόττο. Θα πάω την άλλη βδομάδα, το πρωί, στην Κρατική Έκθεση. Απορώ με όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Και δεν μιλώ για όσους εκφράζουν μετρημένες και λογικές απορίες ως προς την απόδοση του κάθε εμβολίου και τις πιθανές παρενέργειές του. Μιλώ για όσους θεωρούν ότι με το να βάλουν τον σταυρό τους είναι πιο προστατευμένοι. Λάλησε ο κόσμος, πραγματικά. Ήταν που ήταν όλοι για τον ψυχίατρο, ήρθε και ο παρατεταμένος εγκλεισμός και τους αποτελείωσε.

Μέσα σ’ όλον αυτόν τον ορυμαγδό είχαμε και την 5μερή για την επανέναρξη των Συνομιλιών. Ωραίος ο Πρόεδρος. Όχι, του βγάζω το καπέλο. Μας κλείδωσε όλους μέσα και πετάχτηκε μια βόλτα στη Γενεύη παίρνοντας μαζί του ένα μάτσο άσχετους να αλλάξουν τον αέρα τους και να μας επιβεβαιώσουν αυτό που όλοι ξέραμε, ότι δηλαδή, ούτε τώρα υπάρχει σύγκλιση απόψεων για επανέναρξη του διαλόγου. Τι έκπληξη! Εγώ αποφάσισα ότι το Κυπριακό δεν θα λυθεί ούτε με ΔΔΟ, ούτε με Ενιαίο Κράτος, ούτε με λύση δύο χωριστών κρατών. Το Κυπριακό θα λυθεί όταν έρθει να εισβάλει στην Κύπρο το Ισραήλ. Ούτε καν η Ρωσία. Το έχω φιλοσοφήσει απ’ όλες τις απόψεις. Θέλω να εισβάλει το Ισραήλ. Άμα εισβάλει το Ισραήλ θα σωθούμε όλοι.

Τίποτε άλλο δεν έχω να σας πω. Το μόνο που μου δίνει μια άλφα δόση προσμονής και ενθουσιασμού είναι ότι θα δω τη Γιουροβίζιον σε ένα μήνα. Σε λιγότερο. Αλλά άμα σας γράφω για τη Γιουροβίζιον βαριέστε, λέτε. Ε, δεν θα σας πω ακόμα τίποτα.

Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς όπως τα λες είναι. Καθημερινά αποδεικνύεται ότι είμαστε τόσο άχρηστοι σαν κράτος και σαν κοινωνία που δεν μας αξίζει να είμαστε ανεξάρτητοι. Απελευθερωθήκαμε από τους Άγγλους για να φτάσουμε σε σημείο να παρακαλάμε να εισβάλει το Ισραήλ να μας σώσει και να γίνουμε αποικία τους.
Όσον αφορά τη Eurovision, αν και χαίρομαι που θα την ξαναδούμε επιτέλους μετά από 2 χρόνια, δεν μου προκαλεί πλέον τον ίδιο ενθουσιασμό όπως παλιά. Αυτό που με ξενερώνει περισσότερο είναι το πόσο προβλέψιμη έχει γίνει. Αν και τα τραγούδια της Ελβετίας και της Γαλλίας είναι κλάσεις ανώτερα, θα κερδίσει η Μάλτα όπως προβλέπουν τα στοιχήματα και όλοι ξέρουμε το γιατί. Η ερμηνεύτρια, εκτός του ότι είναι γυναίκα με παραπάνω κιλά και έχει φεμινιστικό μήνυμα όπως η Netta, είναι επιπλέον και έγχρωμη. Ε, να μην βγει μια φορά και ένας έγχρωμος νικητής; Έχουμε και ένα Black Lives Matter να στηρίξουμε! Δε γίνεται να κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά λευκός άντρας, θα πέσει κράξιμο στο Twitter! Και έτσι, για άλλη μια φορά θα νικήσει το diversity, η "διαφορετικότητα" και το "κοινωνικό μήνυμα"! Κρίμα γιατί κατά τα άλλα συμπαθώ την Destiny, η κοπέλα έχει μεγάλο ταλέντο και η φωνάρα της μόνο ήταν αρκετή για να κερδίσει, δε χρειαζόταν να μπει σε αυτό το τρυπάκι και να μεταμορφωθεί σε Netta No2.
Τέλοσπαντων, καλό Πάσχα να έχουμε!

Anti-Christos είπε...

Ανώνυμε, ανοίγεις μεγάλο θέμα περί Μάλτας και Ντέστινι και θα τοποθετηθώ εν καιρώ αν και πάνω κάτω τα ίδια λέμε και πιστεύουμε. Θα είναι μαχαιριά αν κερδίσει η Μάλτα πριν την Κύπρο και θα κάνω τα πάντα για να χάσουν. Θα ψηφίζω από 100 τηλέφωνα να βγει Ελβετία ή και Γαλλία μόνο και μόνο για να χάσει η Μάλτα! Θα τα γράψω αναλυτικά όμως όταν πλησιάσουν οι μέρες. Καλή ανάσταση!

Ανώνυμος είπε...

Καλό Πάσχα Χρίστο μου!

Όμορφα και ασφαλισμένα πάντοτε...και καλό μας εμβόλιο ;)

Πολλά φιλιά

Alex