Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2020

Εσύ Πού Ζεις Ρε Βλάκα;

Κοίτα τώρα αυτό, για να καταλάβεις γιατί η Αριστερά ή καλύτερα, οι Αριστεροί, είναι ό, τι χειρότερο ξέβρασε ποτέ αυτή η κοινωνία.

Σήμερα έγινε μία διαδήλωση, τάχα μου υπέρ των μεταναστών. Όταν διαδηλώνεις υπέρ των μεταναστών, ή οποιουδήποτε άλλου, κρατάς πανό υπέρ των μεταναστών και των δικαιωμάτων τους. Δεν κρατάς πανό εναντίον όσων δεν τους θέλουν. Ούτε τους εξυβρίζεις επειδή τυγχάνει να διαφωνούν με τη γνώμη σου. Ούτε εγώ θέλω μετανάστες στη χώρα μου. Θεωρώ ότι δεν τους ενδιαφέρει να ενταχθούν σ’ αυτήν, να ζήσουν σ' αυτήν, να ριζώσουν και να αναπτυχθούν σ' αυτήν (άλλωστε οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν τους ενδιέφερε να «ναυαγήσουν» στην Κύπρο έτσι κι αλλιώς και πως η ηπειρωτική Ευρώπη ήταν ο προορισμός τους). Θεωρώ ότι το μόνο που προσφέρουν είναι μιζέρια στην ήδη καταθλιπτική και άσχημη πόλη.Θα μου πεις, εδώ ο κόσμος χάνεται και εσένα σε πείραξε η μιζέρια; Ναι, κύριε μου. Με πείραξε η μιζέρια τους. Δικαιούμαι να ζω στην κοσμάρα μου; Δικαιούμαι να θέλω να φτιάξω μία υποφερτή κανονικότητα για τα υπόλοιπα 10-20 ποιοτικά χρόνια που μου απομένουν και να κυκλοφορώ βλέποντας μόνο χαρούμενα πρόσωπα στη γειτονιά μου; Δεν θέλω να βλέπω μίζερους πρόσφυγες στους δρόμους, ούτε μίζερες γυναίκες με μαντίλες, ούτε γενικότερη φτώχεια. Ειδικά όταν αυτοί οι πρόσφυγες δεν έγιναν πρόσφυγες εξ υπαιτιότητας της χώρας μου για να τους χρωστώ το παραμικρό. Ουδεμία ευθύνη έχουμε ως Κύπρος για το κακό που τους βρήκε. Δεν λέω να τους πετάξουμε στη θάλασσα, βεβαίως. Είμαστε υποχρεωμένοι νομικά να τους υποδεχτούμε, να τους περιποιηθούμε και να τους περιθάλψουμε. Δεν θα έπρεπε όμως να είμαστε υποχρεωμένοι να τους φορτωθούμε εφ’ όρου ζωής.

Με τούτα ως δεδομένα, για τα οποία την παραμικρή τύψη δεν έχω, δεν καταλαβαίνω γιατί οι Αριστεροί αντί να διαδηλώνουν υπέρ των μεταναστών, ή να δρουν θετικά γι’ αυτούς, δημιουργώντας, ας πούμε, ένα ταμείο στο οποίο οι ίδιοι θα καταβάλλουν μέρος του μισθού τους για να ζήσουν οι μετανάστες σε πιο ανθρώπινες συνθήκες, μαγειρεύοντας τους κάθε σαββατοκύριακο ή και συχνότερα για να θρέφονται θρεπτικότερα, αναλαμβάνοντας, όσοι μπορούν, τη δωρεάν μόρφωσή τους, ή την κοινωνική τους ένταξη «παίρνοντάς τους σπίτι τους», το πρόβλημά τους είμαστε εμείς που απλώς διαφωνούμε.

Και μας αποκαλούν και βλάκες. Αντιλαμβάνεστε, αυτή δεν ήταν μία πορεία ειρήνης υπέρ των μεταναστών. Ήταν μία εχθρική πορεία ενάντια σε όσους διαφωνούν μαζί τους. Δηλαδή, μια αντιδημοκρατική πορεία. Να τολμήσω να την αποκαλέσω «φασιστική;» Θεωρώ πως η λέξη φασισμός εν έτει 2020 είναι κενή περιεχομένου. Χρησιμοποιείται πιο συχνά και από τη λέξη cool στις αμερικάνικες σειρές. Έχει ευτελιστεί τόσο πολύ που κανείς δεν ξέρει πλέον τη σημασία της. Σίγουρα όσοι βίωσαν πραγματικό φασισμό σε άλλα καθεστώτα γελάνε, αλλά τη σήμερον οι Αριστεροί αρέσκονται να αποκαλούν έτσι οποιονδήποτε εκφέρει διαφορετική γνώμη. Είναι σαν το "ρε μαλάκα". Δεν σημαίνει τίποτε, μπορεί να σημαίνει και τα πάντα. Ας μην πέσουμε στο ίδιο επίπεδο διαστρέβλωσης εννοιών και λέξεων, όμως. Ας πούμε, πως επρόκειτο τελικά για μία χαμηλού επιπέδου διαδήλωση. 

Οι Αριστεροί κάποτε πρέπει να καταλάβουν ότι δεν κρατούν το μέτρο της ηθικής, και ότι το πονόψυχο προσωπείο τους, που είναι κατά τη γνώμη μου φτιαχτό, υποκριτικό και ψεύτικο, δεν φτουρά πλέον. Και δεν φτουρά γιατί την τελευταία δεκαετία που εγώ τους παρακολουθώ στενότερα, και στη διάρκεια της οποίας μας έχουν κάνει τα αρχίδια-καρπούζια σχετικά με την φιλευσπλαχνία τους, δεν έπραξαν το παραμικρό για να δώσουν πρώτοι το καλό παράδειγμα. Ελάχιστες εξαιρέσεις συμπεριφέρθηκαν πραγματικά "προοδευτικά". Το πρόβλημά όλων των υπολοίπων, ήταν πάντα η ανάλγητη Δεξιά. Δεν ήταν ποτέ η ουσία του πράγματος. Εξ ου και σήμερα, δεν έστησαν ένα παζαράκι να πουλήσουν μπισκότα ή χειροτεχνίες με τα έσοδα να διατίθενται για ένα καλύτερο αύριο των μεταναστών σ’ αυτή την αφιλόξενη χώρα κάτι το οποίο θα ήταν και θεάρεστο και αποστομωτικό. Το πρόβλημά τους ήταν οι «βλάκες» που δεν συμφωνούσαν μαζί τους.

Πόσο χαριτωμένα γελοίοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια: