Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2020

Λίγα Ψίχουλα Σημασίας Μας Ζητάνε...

Ένα ερώτημα που με απασχολούσε ανέκαθεν, ήταν «τι δουλειά θα κάνουν όλοι αυτοί αν ποτέ γίνει πόλεμος».

Απαντήθηκε εν μέρει.

Θα τραγουδούν το «Χρυσοπράσινο Φύλλο» από την καραντίνα, θα το μοντάρουν μαζί με άλλους 5-10 τυχάρπαστους ανθυποσελέμπριτι και θα μας «συγκινούν». Μπορεί να τραγουδούν και το «Θα Κάτσω Σπίτι». Μπορεί να πουν και το «God Save The Queen», ποιος ξέρει; Το θέμα είναι να τραγουδήσουν κάτι να μας βρίσκεται. Να παράγεται έργο. Επίσης, μπορεί και να μας διαβάσουν παραμύθι μέσω κάμερας, να έχουν τα παιδιά μας λόγο ύπαρξης κάθε μέρα που ξημερώνει. Να έχουν κάτι να προσδοκούν πριν τα βρει το μούχρωμα.

Πραγματικά, απορώ γιατί ο κόσμος πασχίζει να μας διασκεδάσει. Αν θέλαμε το παιδί μας να ακούσει παραμύθι, τον Νικόλα Παπαδόπουλο του ΔΗΚΟ θα περιμέναμε; Να δημιουργήσουμε στο παιδί μας ψυχολογικά; Δεν του το διαβάζαμε και οι ίδιοι να γλιτώσουμε τις θεραπείες; Και δεν εννοώ μόνο τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Εννοώ τον οποιονδήποτε. Κοτζάμ πρόσβαση σε διαδικτυακές πλατφόρμες έχουμε, τους εγχώριους wannabes περιμέναμε να μας γεμίσουν τις ώρες μας. Πραγματικά, απορώ… Και εντυπωσιάζομαι που νομίζουν ότι «προσφέρουν» από το σπίτι τους!

Είδα και το βίντεο με τους σελέμπριτι της Κύπρου να τραγουδούν το Χρυσοπράσινο φύλλο. Και τη Βίσση μαζί τους (πόσο βαριέσαι Άννα, πόσο!) Από πού να το πιάσω και πού να το αφήσω. Δεν άντεξα να το δω. Αλλά μου είπαν ότι μεταξύ άλλων ήταν και η κόρη του Χριστόφια μέσα σε εκείνο το βίντεο. Όλα τα τάλαντα! Η κόρη του Χριστόφια, ο Χρύσανθος Τσουρούλης, ο Ανδρέας Γεωργίου, ο Κούλης Νικολάου, ο Λούης Πατσαλίδης και η Άννα Βίσση στο ίδιο «συγκινητικό» βίντεο. Πόσον σουρεαλισμό αντέχεις;

Μα πρώτα απ’ όλα γιατί να τραγουδούν το χρυσοπράσινο φύλλο; Μας την πέφτουν οι Τούρκοι; Έρχονται οι οχτροί στην πόλη; Επειδή κάτσαμε σπίτια μας εξ αιτίας ενός παγκόσμιου ιού θυμηθήκαμε ένα άσμα που αφορά στην Κύπρο ειδικά; Σοβαρά τώρα, νομίζετε ότι το χρυσοπράσινο φύλλο ενδείκνυται; It does the job? Που λένε και στο χωριό σας; Ήμαρτον, Παναγία μου!

Υπάρχει μεγάλος ζήλος από τους έγκλειστους «σταρς» να υπάρξουν και υπό αυτές τις συνθήκες. Τις προάλλες έβλεπα βίντεο της Γαρμπή και της Θεοδωρίδου να τραγουδούν στους ακόλουθούς τους στο Ίνσταγκραμ, το «Imagine»! Η Γαρμπή και η Θεοδωρίδου! Αντί να σμίξουν να πουν το «Επιτέλους πάψε να αυτοτιμωρείσαι που δεν μπόρεσες να είσαι αυτό που ήθελε…» είπαν να πουν το Imagine! Χωρίς να λυπηθούν το πτώμα του μακαρίτη του Λένον που θα κουτουλούσε στο φέρετρο. Κανένα μέτρο!

Αν όλα αυτά δεν προμηνύουν τη Δευτέρα Παρουσία, δεν ξέρω κι εγώ τι θα τη φέρει.


Ο κόσμος λάλησε από τον εγκλεισμό και προβαίνει σε απονενοημένες κινήσεις. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ ούτε 'γω τα άσχετα... με το Χρυσοπράσινο φύλλο είχα και εγώ την ίδια αντίδραση: τι σχέσει έχει ο ιός με το Χρυσοπράσινο φύλλο. WTF.

Το "θα κάτσω σπίτι" το ευχαριστήθηκα όμως και το αγόρασα για να υποστηρίξω την προσπάθεια. Το βρήκα επίκαιρο και κεφάτο.

Όσων για ποσκόλλιο, πρώτον δουλεύω κανονικά (να μη σου πω και περισσότερο) από το σπίτι, δέυτερον υπάρχουν άπειρες σειρές (Ελληνικές και ξένες από το 80 και μετά) για να δεις (άρχισα και βλέπω ξανά τις Χάριτες), και τρίτον, βιβλία πολλά υπάρχουν επίσης. Έχω πολλά στο Kindle που περιμένουν...

Clueless είπε...

Αυτό με το Imagine δεν το κατάλαβα ούτε εγώ. Ούτε από τους ξένους.

astronaftis είπε...

Τέλειο!

Ανώνυμος είπε...

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου και η Ευρυδίκη δεν πήραν μέρος στο βίντεο του "Χρυσοπράσινου φύλλου"; ΣΟΚ!!!