Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2019

Σκοτίστηκα!

Η υπέροχη γιαγιούλα μου, αυτή με τις κασέττες, για ένα πράγμα έμεινε στην ιστορία. Για το «σκοτίστηκα!»

Τη θυμάμαι από μικρός να το λέει. Όποτε συνέβαινε κάτι αρνητικό, άσχημο ή κακό απαντούσε «σκοτίστηκα». Ζούσε στην κοσμάρα της, και αρνούνταν να χαλαστεί για το παραμικρό. Το μόνο που την ένοιαζε ήταν να περνά ωραία. Καθόταν και έπλεκε στον ηλιακό, έμπαινε ο ένας, έβγαινε η άλλη, τις μετέφεραν διάφορες ειδήσεις, συνήθως άνοστες και η απάντηση ήταν πάντα αυτή. Σκοτίστηκα!

Εγώ που υιοθέτησα τα πάντα απ’ αυτήν και διανύω βίο εμπνευσμένο από εκείνην, γιατί ακόμα να υιοθετήσω το «σκοτίστηκα;» Αφού βλέπω πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Χάνω τον ύπνο μου, στρεσάρομαι και καταθλίβομαι για πράγματα τα οποία δεν μπορώ να ελέγξω, ούτε να αλλάξω.

Καίγεται ο Αμαζόνιος; Χάνω τον ύπνο μου.

Εισβάλλει η Τουρκία στη Συρία; Χάνω τον ύπνο μου.

Σκοτώνονται παιδάκια; Χάνω τον ύπνο μου.

Εισβάλλει η Τουρκία στην ΑΟΖ; Χάνω τον ύπνο μου.

Αντικατάσταση του «χάνω τον ύπνο μου» με το «σκοτίστηκα», πάραυτα!

Ως πότε θα χάνω τον ύπνο μου για πράγματα τα οποία δεν μπορώ να αλλάξω; Και που δεν εφησυχάζω και κάθομαι και χολοσκώ τι κατάλαβα; Μου δώσατε βραβείο;

Σκοτίστηκα!

Χακούνα Ματάτα!

Χέστηκα!

Για να το πω με όσους περισσότερους τρόπους μπορώ. Θα κλείσω και το Τουίτερ, θα κλείσω και το Φέησμπουκ και θα μπαίνω μόνο στο Ίνσταγκραμ όπου όλα εκεί είναι τέλεια, όλοι είναι χαρούμενοι, όμορφοι, ευτυχισμένοι, καλοντυμένοι και θα δεν θα ξανασκοτιστώ στον αιώνα τον άπαντα, αμήν.


Καλημέρα σας!

3 σχόλια:

Neraida είπε...

Ευλόγησον!
Συμφωνώ!

Ανώνυμος είπε...

Άγγελε μου συμφωνούμε σε όλα. Κι εγώ χάνω τον ύπνο μου για τα ίδια θέματα που ανέφερες. Προχθές έκλαιγα γιατί είδα κατά λάθος ένα βίντεο που χτυπούσαν με βάναυσο τρόπο μικρά παιδιά. Νομίζω ήταν ότι χειρότερο έχω ζήσει. Δύο μέρες το στομάχι μου ήταν φουσκωμένο και δεμένο κόμπο. Δύο βράδια έβλεπα εφιάλτες και φώναζα ΘΕΕ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ?

Tο instagram όμως το σιχαίνομαι!!! και γενικά όλη αυτή η προβολή και ματαιοδοξία του κόσμου με ενοχλεί. Δε μπορώ να πιστέψω ότι συμβαίνουν τόσα άσχημα πράγματα, για τα οποία θα έπρεπε να φέρουμε το σύμπαν ανάποδα και κάποιοι ζουν στην κοσμάρα τους και ποζάροντας να φωτογραφίζονται.

Το "σκοτίστηκα" κάνει καλό στην προσωπική υγεία, αλλά βλάπτει σοβαρά την κοινωνία μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Μάντεψε ποιος/ποια είμαι :)

Anti-Christos είπε...

Σας έχω μάθει όλους σχεδόν από τον τρόπο που γράφετε, Καλλιπάτειρα :) χχ