Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 30, 2019

Κουράγιο, Σελίν

Η Σελίν Ντιόν ανακοίνωσε πως θα εντάξει και την Κύπρο στα πλαίσια της παγκόσμιας της περιοδείας με τίτλο «Courage», δηλ. «Κουράγιο» και νομίζω πως δεν είναι καθόλου τυχαίος ο τίτλος.

Μα που μας θυμήθηκε η Σελίν στα γεράματα; Η τελευταία φορά που ασχοληθήκαμε σοβαρά μαζί της είχαμε 1998! Ωραιότατη χρονιά, δεν λέω, αλλά έκτοτε πέρασαν και είκοσι χρόνια. Και ενώ όλοι νομίζουμε πως θα εμφανιστεί ενώπιόν μας αυτή που όλοι γνωρίσαμε κι αγαπήσαμε,


Ετοιμαστείτε να πάθετε σοκ όταν θα αντικρύσετε απέναντί σας, αυτήν:


"Τι ειν' αυτό, Τέτη μου;"

Τίποτα δεν έμεινε να θυμίζει εκείνο τα φρέσκο κορίτσι, εκ Καναδά ορμώμενο, το οποίο αγαπήσαμε εξ αιτίας της στιλιστικής της ατασθαλίας επί Γιουροβίζιον 1988. Λέτε να πει το ομώνυμο; Δεν θα το πει. Ποτέ της δεν το είπε λαϊβ. Το σιχαίνεται όσο τίποτα. Ακούει Γιουροβίζιον και βγάζει καντήλες. Ούτε ζωγραφιστό δεν το θέλει το Ne Partez Pas Sans Moi. Η κομπλεξάρα. Εδώ έχει δηλώσει πως έχει σιχαθεί να τραγουδά το My Heart Will Go On, που της χάρισε και Όσκαρ! Στο γιουροβιζιακό τρας θα πει «ναι»;

Θα εμφανιστεί στο ΓΣΠ και θα τραγουδήσει 240 μπαλάντες. Πόση ώρα αντέχεις να κάθεσαι στο ΓΣΠ και να ακούς μπαλάντες; Τις ακούς και από το σπίτι σου. Τη Σελίν ούτως ή άλλως, από τις οθόνες θα τη βλέπεις, θα τρως στη μάπα κυπριακή πλέμπα και υγρασία συνδυασμένη σε αφόρητο ποσοστό. Ε, και το Because you loved me να πει, δεν αντισταθμίζει την κατάσταση.

Θα ήθελα να πήγαινα στη Σελίν, δεδομένου ότι ήμασταν μέσα στο κλιματιστικά άρτιο Παλάτι του Καίσαρα στο Λας Βέγκας, δεδομένου ότι θα είχα λογική σκηνική απόσταση από την καλλιτέχνη και κάλλιστη οπτική επαφή με τη σκηνή, και όχι την κυπριακή πανήγυρη για περιβάλλον. Και αν ήμουν ελαφρώς πλουσιότερος. Να δούμε πόσα θα πάει το μαλλί.

Ναι, αγαπώ το Its all coming back to me now, έχω άλλα 2-3 τραγούδια της που τα θεωρώ ιστορικά, αλλά ως εκεί.

Μπαρντόν, Σελίν, θα φας μαλλί της γριάς και σίταρο που δεν κολλά στα δόντια, μόνη σου.

Α τουτ αλλέρ!

* Courage θα πει δύναμη στα γαλλικά. Για καθαρά χιουμοριστικούς λόγους το ερμηνεύω ως κουράγιο στα ελληνικά, αν και οι λέξεις είναι επί της ουσίας συνώνυμες.

2 σχόλια:

Brenda είπε...

Νομίζεις δεν θα πας!

Clueless είπε...

Πλέον δεν ακούω Σελίν. Άκουγα πολύ κάπου στα late 90ς. Το Because you loved me θα ήθελα να το ακούσω live η αλήθεια. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι δεν με βλέπω να πηγαίνω Λας Βέγκας, οπότε μήπως είναι η ευκαιρία να την ακούσω από κοντά ή να βάλω τα λεφτουδάκια μου που δεν μου περισσεύουν κιόλας στο ταμείο για ταξιδάκι με όλο το χωριό? Νικάει λίγο το χωριό η αλήθεια προς το παρόν.