Σάββατο, Δεκεμβρίου 08, 2018

Πολύχρωμα Ράφια

Να πάτε να επισκεφτείτε την καινούρια βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου!

Εγώ την επισκέφτηκα σήμερα συν γυναιξί και τέκνοις και ενθουσιάστηκα.

Να και κάτι που αξίζει σ’ αυτή τη χώρα. Βέβαια έπρεπε να πάω 38 χρονών για να μου την προσφέρει η πατρίδα μου, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Από την ώρα που μπήκα μέσα ένιωσα ότι είμαι στο εξωτερικό. Υπέροχο το κτήριο, πανέμορφα τα άπειρα βιβλία στα ράφια, ένα χάρμα οφθαλμών. Δεν έχω καλύτερο από το να τα βλέπω όλα έτσι πολύχρωμα, συγυρισμένα, τακτοποιημένα στις θέσεις τους. Μπορώ να χάσκω ώρες με την ποικιλομορφία τους και να χαζεύω τίτλους. Αν μπορούσα να τα διαβάσω κιόλα, ακόμα καλύτερα. Έτσι που λέτε, η βιβλιοθήκη ήταν για μένα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Ακόμα πιο ευχάριστο το γεγονός ότι η βιβλιοθήκη ήταν σχεδόν γεμάτη! Με Κύπριους! Απίστευτο; Εντάξει, προφανώς επρόκειτο για φοιτητές που διάβαζαν για τις επικείμενες εξετάσεις τους. Μα, και πάλι. Δεν φλυαρούσαν, δεν χασομερούσαν, δεν έπαιζαν με το κινητό, αλλά διάβαζαν! Φρόνιμοι και ήσυχοι. Απίστευτο; Πραγματικά αναθάρρεψα! Ίσως να υπάρξει και μέλλον σ’ αυτή τη χώρα!

Ήμουν με τον Αλεξάκο, ο οποίος κοιμόταν κι αυτός στο καρότσι του, αλλά αποφασίσαμε να τον ξυπνήσουμε για να χαρεί με το θέαμα. Μετά τον πήγαμε στο τμήμα με τα παιδικά βιβλία και ξεφύλλισε δυο τρία, αλλά δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα, παρόλο που στο σπίτι διαβάζουμε πάντα παραμύθια πριν τον ύπνο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό προς το παρόν. Σε κατοπινό στάδιο, όταν οργανωθούν λίγο περισσότερο (γιατί η αλήθεια είναι λίγο χασκιασμένοι όλοι εκεί μέσα ακόμα, τους ρωτάς κάτι και δεν ξέρουν να σου απαντήσουν, ή κάνουν μία ώρα να σου βρουν αυτό που θέλεις) θα χρειάζεται να βγάλετε κάρτα συνδρομητή. Υπάρχει τμήμα της βιβλιοθήκης που παραμένει ανοιχτό μέχρι τα μεσάνυχτα και ένα άλλο που παραμένει ανοιχτό 24 ώρες! Υπέροχα πράγματα!

Φτάνουν πια οι αναγνώσεις στις καφετέριες! Επιτέλους βρήκαμε τόπο να αράζουμε!


Έβγαλα και μερικές φωτογραφίες:


Από τον τρίτο όροφο, προς τα κάτω. Κοίτα τι ωραίο που φαίνεται, σαν τον σωλήνα του cern να πούμε!


Λατρεύω ευταξία και οργάνωση.


Τρία MAC παραταγμένα, χάρμα οφθαλμών.


Η βιβλιοθήκη απ' έξω. Χμ, εντάξει, καταλαβαίνω που το πάνε, αλλά δεν έμεινα και άναυδος. 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραία! Το απ'έξω τι υποτίθεται είναι;

Clueless είπε...

Πήγαααααααααααααααααααααααααααααααααααα!!!
Είπα της κόρης ότι μια μέρα θα την πάρω να κάμει τα μαθήματα της εκεί. Ενθουσιάστηκα και εγώ. Έχει όντως ένα άλλο αέρα. Ελπίζω να τον κρατήσουν. Να μην παραμεληθεί με τον καιρό.