Πέμπτη, Απριλίου 30, 2015

Η Γη Της Επαγγελίας

Είμαι ένας άνθρωπος ερωτευμένος με τη Νέα Υόρκη και πρέπει πάση θυσία να σκαρφιστώ τρόπο να μεταναστεύσω εδώ μια μέρα. Η Νέα Υόρκη είναι ένα θαύμα του παγκόσμιου πολιτισμού, και είναι κρίμα να πεθάνεις αν δεν την επισκεφτείς τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου. Μάζευε λεφτά να έρθεις.

Σήμερα:
- Πήγα πρωί-πρωί στο άγαλμα της ελευθερίας. Σιγά τον Παρθενώνα, μα αξίζει μια φορά να ανέβεις επάνω, είναι επιβλητικότατο. Και με σπαστικά μέτρα ασφαλείας και πάλι, «sir, you cannot go up with your backpack, you need to store it at the lockers, fingerprints and two dollars please!”- Περπάτησα όλη τη γέφυρα του Brooklyn και έβγαλα υπέροχα βίντεος και φωτογραφίες. Το να διασχίσεις αυτή τη γέφυρα και να αγναντεύεις απέναντι την πόλη, είναι από τα ωραιότερα θεάματα στον κόσμο.
- Επισκέφτηκα τη Wall Street και έπιασα τον ταύρο από τα κέρατα, εχμ, αρχίδια ήθελα να πω. «Ρίξε μιαν μουτσιά καλή, και για μένα βρε ζωή...»
- Αποδώσαμε φόρο τιμής στους πεσόντες στο Σημείο Μηδέν. Συγκινητικός τόπος.

Χθες:
- Περπάτησα στο Soho, το οποίο με καταγοήτευσε, περιδιάβηκα στους δρόμους του Little Italy που βρήκα συμπαθητικούς αν και ελαφρώς κιτς, καθώς επίσης επισκέφτηκα το China Town που είναι ο ορισμός του ζόλου και χτικιού.
- Το πρωί το πέρασα στο μουσείο φυσικής ιστορίας. Μεγάλωσα και δεν εντυπωσιάζομαι ούτε από βαλσαμωμένα αρκούδια, ούτε από σκελετούς δεινοσαύρων. Στο Animal Kingdom του Ντίσνεϊ, περισσότερο τα απόλαυσα!
- Πήγα στο Apple Store της πέμπτης λεωφόρου και έπαιζα μιάμιση ώρα με όλα τα gadgets. Ένας Θεός ξέρει πως έφυγα χωρίς να αγοράσω τίποτα. Συμβαίνει ένας ψιλοχαμός με το iwatch εκεί μέσα, πουλά σαν τρελλό, εγώ το βρήκα τεράστια μαλακία. Πιο άχρηστο κι από το iPad mini.
- Το βράδυ φάγαμε σε ένα υπέροχο ιταλικό, στο ABCKitchen. Αν βρεθείς ποτέ εδώ, ψάξε το. Γενικά να σου πω ότι αν και δεν είμαι άνθρωπος που εκτιμά το καλό φαγητό, τρώω μόνο για να επιβιώσω, στη Νέα Υόρκη έχω φάει το καλύτερο φαί (βλ. Μακαρόνια).

Μαθαίνω τα νέα μας εδώ κάτω: Ρίκκος Ερωτοκρίτου, διακοπές στην παροχή νερού, πισίνα Αρχιεπισκόπου, εκλογή Ακκιντζί. Δεν φαντάζεστε πόσο αστεία φαίνονται όλα αυτά από εδώ. Επιστρέφουμε αύριο μετά από 20 μέρες, και ειλικρινά δεν πεθύμησα κανέναν και τίποτε.

Θέλω μόνο τη γυναίκα μου και την ησυχία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: