Δευτέρα, Μαΐου 26, 2014

Η Ψήφος Που Πέταξε Κι Έγινε Πέρδικα

Ήταν δύσκολες οι φετινές ευρωεκλογές με την έννοια ότι δεν ήξερα τι να ψηφίσω. Αποφάσισα να μην δώσω ψήφο στη Θεοχάρους, παρόλο που μια μέρα θέλω να τη δω πρόεδρο αυτής της χώρας, γιατί δεν είμαι 100% ευχαριστημένος από τον ΔΗΣΥ, και καλό θα ήταν να μην μας θεωρούν δεδομένους. Ως εκ τούτου, ψάχτηκα στο ΕΛΑΜ.

Μπήκα στην ιστοσελίδα τους και άρχισα να την ανακατεύω μπας και βρω πλάσμα της προκοπής για να ψηφίσω. Διάβαζα βιογραφικά, δεν είδα τίποτε το εξτράβαγκαντ που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου, άσε που κάποια στιγμή εντόπισα έναν νεαρό υποψήφιο που εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση υπηρεσιών ταξί και ήταν σαν να αντίκριζα το αντίπαλο δέος του Συλικιώτη στο ακροδεξιό του. Άσχημα τα πράγματα, προχώρησα πιο κάτω.

Σκεφτόμουν ότι δεν είναι δυνατόν να μην βρω σε ολόκληρο ψηφοδέλτιο έναν άνθρωπο πανεπιστημιακής μόρφωσης που να μου γεμίσει το μάτι. Δεν είναι δυνατόν να μην έριξαν έναν 'διανοούμενο' (όσο μπορεί να υφίσταται αυτός ο όρος για κάποιον που αποδέχεται να εκπροσωπήσει κυπριακό κόμμα), στο ψηφοδέλτιο, έστω και για ξεκάρφωμα, σκέφτηκα. Και δεν διαψεύστηκα. Έπεσα πάνω στον κ. Κλεοβούλου, ο οποίος είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, απόφοιτος του Καποδιστριακού Θεσσαλονίκης, σχετικά νέος, αξιοπρεπής και σαν παράστημα. Σκέφτηκα να γκουγκλάρω το όνομά του να δούμε τι άλλα ψάρια θα πιάσουμε, με την ελπίδα να κέρδιζε τη ψήφο μου. Εμφανίζεται το πιο κάτω βίντεο. Πατώ, και τι να δω; Μια ομιλία του στην οποία μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής ακατανόμαστα: 

«Αυτή την Ελλάδα θέλουμε; Την Ελλάδα που παράγει Βίσση και Καρβέλα;»Είπε κι άλλους. Είπε για τη Στεφανίδου, την Τζούλια (την Αλεξανδράτου) και τον Ψινάκη. Αλλά με το που έπιασε στο στόμα του τη Βίσση και τον Καρβέλα, στραγγαλίστηκε η ψήφος! Έβγαλε φτερά και πέταξε, σαν κορώνα της Άννας εν ώρα ‘Παραλύω’. Έτσι άδοξα, έτσι παρεξηγημένα, έληξε και η σχέση μου με το ΕΛΑΜ πριν καλά, καλά αρχίσει κυρίες και κύριοι. Ένας μαλάκας βρέθηκε να σε ψηφίσει και έτυχε να του μπήξεις το μαχαίρι στην καρδιά μεσιέ Κλεοβούλου. Συγχαρητήρια, ελπίζω να αισθάνεσαι καλά γι αυτό που έκανες, τις νύχτες να κοιμάσαι δίχως τύψεις που με πέθανες, θερμά συγχαρητήρια ακόμη μια φορά!" Τόση ήταν η στεναχώρια μου που στο τσακ ήμουν να ψηφίσω για αντίδραση το νεοσύστατο κόμμα των Ζώων, που σε μια πιο ελεύθερη σύλληψη καλύπτει και ολόκληρο τον πληθυσμό, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, πεποιθήσεων και λοιπών χαρακτηριστικών. Αντιστάθηκα όμως, και εν τέλει ψήφισα Περδίκη. Απ’ την πανίδα στη χλωρίδα δηλαδή. Μην ρωτάς το γιατί, ήταν η μόνη λύση, καθότι ο συγκεκριμένος μου φαίνεται ο ελάχιστα πιο αντιπαθητικός από όσους θεωρούνταν μάχιμοι για μια θέση στη Βρυξέλλα.

Δεν εξελέγη τελικά, αφού ως γνωστόν ουδέποτε κερδίζει αυτό που θέλω είτε μιλάμε για εκλογές, είτε για Γιουροβίζιον. Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν απ’ όσο είδα, ίδια κατανομή για τα κόμματα ξανά, με μόνη ευχάριστη νότα το ότι δεν εξελέγη τουρκοκύπριος, πράγμα που απευχόμουν, και με απόλυτη δυσάρεστη νότα το ότι τελικά εξελέγη ο Συλικιώτης. Ας μην ξανά παραπονεθούμε για την Κοντσίτα, αυτό που θα δουν οι Ευρωπαίοι από βδομάδας θα είναι έτη φωτός κατώτερο από κάθε άποψη. Η Κοντσίτα, αν μη τι άλλο, άδει και δυο φωνήεντα…

4 σχόλια:

Αχάπαρη είπε...

Omg ξέρω τον! Οκ καταλάβω το θέμα σου αλλά εν καλή επιλογή ο συγκεκριμένος παρόλο που εν συμφωνώ με ελαμ κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Μα τι ωραία που τα λες! Χαίρεται κανείς να σε διαβάζει!!! Θέλουμε και ανάρτηση για τα πρωτοκουμπαράτα! Μα τι λεβενταράς που ήσουν! Τι καραπουγιουκλής θεογκόμενος! Ματς
Γουρουνέλλα

Dreamer είπε...

νταξει εισιες εμπνευση! απανωτες οι ατακες

Ανώνυμος είπε...

Μα ως και εδώ ταιριάζουμε??????????
Έπαθα το ίδιο με ΕΛΑΜ σε προηγούμενες εκλογές και έκτοτε δεν το ψάχνω καν. Εξάλλου ψήφιζα ΕΛΑΜ όταν ήταν ο αχάπαρος στην προεδρία έτσι για να τσακρίζει. Ήταν για μένα το αντίπαλον δέος του ΑΧΑΠΑΡΟΥ σε ΟΛΑ.

Τώρα ψήφισα την Ελενάρα μου επειδή δέχεται και εσωκομματικό πόλεμο, αλλά και απο το Προεδρικό. Και κλαίω που αντί να ηγείται του ΔΗΣΥ είμαι υποχρεωμένη να ανέχομαι τον Αβέρωφ, ο οποίος θα μπορούσε να είναι και ο συγγραφέας του μανιφέστο της διαπλοκής. ΄
Ο Περδίκης ήταν η αμέσως επόμενη επιλογή μου.

Πέραν αυτού σκεφτόμουνα ότι θα ήταν προς το συμφέρον της Κύπρου εάν μπορούσε να εκλεγεί ο Σενέρ Λεβέντ, και για πρώτη φορά στην ιστορία είχαμε έναν ΤΚ να μιλά στο Ευρωκοινοβούλιο για Παράνομη Τουρκική Εισβολή και Κατοχή της Κύπρου και άλλα σχετικά που εδώ και χρόνια μάλλιασε η γλώσσα μας αλλά ποιος μας ακούει!!!

Επίσης ο Σενέρ υποστηρίζει ότι οι ΤΚ είναι απομονωμένοι λόγω Τουρκίας και όχι Κυπριακής Δημοκρατίας, και επιμένει σε Σχέδιο Λύσης το οποίο δεν θα καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά ο καθένας να επιστρέψει σπίτι του, ενώ η δική μας πλευρά έχει αποδεκτεί τη ΔΔΟ απο τον καιρό του Μακαρίου (συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου αν δεν κάνω λάθος).

ΦΙΛΙΑ
ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ