Δευτέρα, Φεβρουαρίου 18, 2013

Sing When You're Winning


Είμαστε νικητές, απόψε κλάψε όσο θες!

Αυτό ήταν το τελικό συμπέρασμα από την πλειοψηφία των κομμάτων μετά τις χθεσινές εκλογές.

Ο Αναστασιάδης βγήκε κερδισμένος γιατί ήρθε πρώτος, παρόλο που περίμενε να πάρει πιο ψηλό ποσοστό. Ο Μαλάς βγήκε κερδισμένος γιατί πέρασε στον δεύτερο γύρο από εκεί που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του και κατόπιν μιας καταστροφικής λαίλαπας που ακούει στο όνομα ‘διακυβέρνηση ΑΚΕΛ’. Ο Λιλλήκας βγήκε κερδισμένος γιατί κατάφερε να συλλέξει ψηφοφόρους από όλους τους κομματικούς χώρους και να βρίσκεται στα πρόθυρα ίδρυσης κόμματος. Η ΕΔΕΚ βγήκε κερδισμένη γιατί υποστήριξε τον Λιλλήκα που μπορεί μεν να μην πέρασε στον 2ο γύρο, αλλά έκανε την έκπληξη με ένα 25% υπέρ του. Το ΕΛΑΜ βγήκε κερδισμένο γιατί παρόλο που δεν έκανε καμία προεκλογική εκστρατεία ως κόμμα, ο υποψήφιός του ήρθε 4ος!

Ε, ποιος έχασε ρε παιδιά; Η μόνη που αντικειμενικά έχασε, κι ας μην το παραδέχτηκε, είναι η Πραξούλα μας! Η Πραξούλα είναι η μόνη που δεν το σώζει, όσο κι αν προσπαθήσει. Διότι παρόλα τα ξελαρυγγιάσματα με τον Δάκη, τις πιρουέτες, τα σατιρικά γκεστ και την εμπειρία στο σανίδι, πήρε τον πούλο και ένα 0,5%. Μπορεί βέβαια και ο πούλος να είναι μια νίκη, αφού ό, τι αρπάξει ο κώλος μας σ’ αυτή τη ζωή, καλό είναι. Πάντως, κρίμα τα νιάτα κι η τσαχπινιά, δεν έφερε την καταξίωση.

Να σου πω την αλήθεια, είμαι πάρα πολύ νευριασμένος. Πότε θα μάθουμε να χάνουμε και να παραδεχόμαστε ήττα; Ο μοναδικός νικητής της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ο Αναστασιάδης και δυστυχώς ήταν ο λιγότερο προβληθείς. Όταν τρέχεις σε μία κούρσα με στόχο την πρωτιά, το να έρθεις δεύτερος δεν είναι νίκη επειδή απλά δεν το περίμενες να έρθεις δεύτερος. Έχασες μάνα μου. Να πανηγυρίζεις μόνο όταν έρθεις πρώτος. Αλλά τόσο είναι το κόμπλεξ μας που όλα πρέπει να προβάλλονται ως νίκες για να μην πέσει η μούρη μας! Άει στο διάλο από ‘κει χάμω.

Πρόσεξέ το. Θα δεις ότι αυτή η νοοτροπία κυριαρχεί παντού. Θα ξεχάσω εγώ τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου που πήγε στη Γιουροβίζιον το 2005 με εκείνο το έκτρωμα και όταν πήγε άπατος βγήκε να πει ότι «ήρθαμε 18οι από τους 43, είναι κι αυτό μια νίκη γιατί περάσαμε περισσότερους από τους μισούς»; Ποια νίκη ρε κακομοίρη; Νίκη επειδή δεν ήρθες τελευταίος; Η Παπαρίζου δηλαδή τι έπρεπε να δηλώσει; Άσε μας κουκλίτσα μου!

The winner takes it all, the losers are standing small!

5 σχόλια:

Rania είπε...

ο μόνος που κερδίζει σε κάθε εκλογές εν το ΔΗΚΟ.

Moonlight είπε...

Εμένα θυμίζει μου το ήρτεν μέσα στους πρώτους 10/20/38/128 και πάντα ο αριθμός της θέσης είναι αντίστοιχα 10ος/20ος/38ος/128ος!
Τι να πεις, όπως νιώθει ο καθένας..;

the Idiot Mouflon είπε...

http://elections.pblogs.gr/2011/04/boyleftikes-ekloges-kyproy-2011-22-05-2011.html

http://www.elections.gov.cy/

http://en.wikipedia.org/wiki/Cypriot_presidential_election,_2008#Results

Το ΕΛΑΜ πάντως δεν κατάφερε να "τραβήξει" κοντά του όσους το φήφισαν στις βουλευτικές. Το 08 δεν κατέβηκαν με δικό τους για να συγκρίνουμε πιο ορθά... Πάντως τότε ο Ματσάκης πήρε περίπου τα ίδια με όσα πήραν αυτοί τώρα. Λες να σημαίναι κάτι αυτό;

Ανώνυμος είπε...

αναμενω σχολιο για το τραγουδι της ολυμπιου, ψιλοαδιαφορο μου φανηκε, περιμενα καλύτερα αν και μόλις άκουσα για τους δημιουργους απαγοητευτηκα...όσο για το τραγουδι της ελλαδας τα χεις ξαναπει, εγω θα προτιμουσα το angel
Κωνσταντινος

Invictus είπε...

Έβαλαν κόντρα λέει στο τρέξιμο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κι ο ομόλογός του της Σοβιετικής Ένωσης. Κέρδισε ο αμερικάνος. Πρωτοσέλιδα, πανηγύρια, σαματάς στις ΗΠΑ. Το πρωτοσέλιδο της "Πράβδα" στην ΕΣΣΔ:

"Οι Πρόεδροι των ΕΣΣΔ και ΗΠΑ έτρεξαν σε μεταξύ τους κούρσα. Ο αμερικανός Πρόεδρος τερμάτισε προτελευταίος!"