Σάββατο, Ιουλίου 16, 2011

Βράχνιασα αλλά ακόμα να πας στ' ανάθεμα!

Πήγα κι απόψε στη διαδήλωση.Είχε πολύ λιγότερο κόσμο. Αμφιβάλλω αν είχε πάνω από 1000-2000 άτομα.


Είχε όμως άπειρους γνωστούς και φίλους μου. Σαν να ήμουν ξανά σχολείο, σαν να ήμουν σε γάμο φίλων. Χάρηκα για το επίπεδο των φίλων μου. Όλοι ευσυνείδητοι και ευαισθητοποιημένοι με τα κοινά.


Δεν έγινε κάτι συνταραχτκό απόψε στη διαδήλωση. Μία από τα ίδια και αυτό άρχισε να με κουράζει. Ίδιοι ομιλητές, ίδια συνθήματα, ίδια λόγια. Και από την πλευρά της κυβέρνησης το απόλυτο πουτσογράψιμο.


Θέλει μεγάλα κιλά μαλακίας για να έχεις τόσο κόσμο εναντίον σου κι εσύ να κοιμάσαι ήσυχος. Ώρες, ώρες ζηλεύω την τόση απάθεια.


Φοβάμαι πάντως, ότι μέχρι την άλλη βδομάδα θα κουραστεί ο κόσμος και θα το αφήσει να ξεχαστεί το ζήτημα όπως άφησε να ξεχαστούν κι άλλα σκάνδαλα.


Τώρα που τέλειωσαν οι κηδείες, άρχισαν να ξεσπαθώνουν και τα κουμμούνια στα διάφορα κοινωνικά μέσα και προσπαθούν διακαώς να βρουν ελαφρυντικά στον πρόεδρο (ήθελα να ‘ξερα, σας πληρώνει;).


Σόρρι που θα γίνω κακός, αλλά μια μέρα θα φέρετε παιδιά σ’ αυτό τον κόσμο. Όταν θα σας τα δολοφονήσει ο αντίστοιχος Χριστόφιας εγώ δεν θα σας λυπηθώ. Θα σας μιλήσω για «σεβασμό στους θεσμούς» για «εγκράτεια και όχι στον φανατισμό», και θα σας ρίξω κι ένα «τι φταίει ο πρόεδρος, γίνεται έρευνα και θ’ αποδοθεί δικαιοσύνη» να σας βρίσκεται. Σόρρι. Αλλά και η ανοχή έχει τα όριά της, ενώ η μαλακία σας κανένα.Δεν μεταδίδω άλλο από τις διαδηλώσεις γιατί το μπλογκ αυτό κοντεύει να αντικαταστήσει το christofias watch, τότε που ήταν στις δόξες του. Θα δηλώνω το παρόν μου, βέβαια, κάθε βράδυ, αλλά δεν θα έχει άλλα ρεπορτάζ. Θα επανέλθω μόνο όταν γίνει πραγματική επανάσταση και η Κύπρος επανακτήσει το γόητρο που είχε κάποτε. Τότε που δεν ντρεπόσουν να πεις στους ξένους πόθθεν είσαι.

4 σχόλια:

Amazona είπε...

Καλημέρα Χρίστο,
1.Δυστυχώς, ήδη οι φωνές στο ίντερνετ άρχισαν να λιγοστεύουν. Νομίζω ότι όλοι εκτονώθηκαν τις πρώτες μέρες και χαλάρωσαν τα πράγματα. Έρχονται και διακοπές, μέχρι το Σεπτέμβρη πολύ φοβάμαι ότι θα ξεχαστεί το θέμα...Αν γίνει κάτι τέτοιο, ότι πάθουμε, αξίζει μας.
2. Η προπαγάνδα που γίνεται από τους ανεγκέφαλους εδονίτες δεν έχει όριο. Παρουσιάζουν το Χριστόφια ως το θύμα της υπόθεσης, ούτε πως είναι πρόεδρος (μη χέσω) της χώρας. Όλα περιστρέφονται γύρω από το άτομό του και όλοι συνωμοτούν να του φαν την εξουσία. Για τις ευθύνες της κυβέρνησης ούτε λόγος.Σιγά το μεγάλο ηγέτη ρε, που συνομωτεί το σύμπαν εναντίον του!!!

bestman είπε...

Δεν είναι ανεγκέφαλοι ΕΔΟΝιτες. Είναι μεγαλζ ΕΔΟΝοπουλα. Κι αυτό τα λέει όλα ;)
Είχα φίλο μου ΑΚΕΛικο, πρώην ΕΔΟΝιτη τη Δευτερα να τα ρίχνει στους Αμερικανούς και το Διοικητή της Ναυτικής Βάσης. Η προπαγάνδα άρχισε απο νωρις...

Amazona είπε...

@Bestman: Ναι από τη Δευτέρα άρχισε το τροπάριο "φταίνε οι Αμερικάνοι που τον πίεσαν", αλλά ευτυχώς δεν συνεχίστηκε. Όσο για το Διοικητή, πέρκι τους ακούει εκεί που είναι να ρίξει φωθκιά να τους κάψει, εν έχουν με ιερό με όσιο!!! Ευτυχώς που οι δημοσιογράφοι πρόλαβαν και εξασφάλισαν τα έγγραφα, αλλιώς σίγουρα θα έφταιαν το Διοικητή ότι δεν τους ειδοποίησε!!!

madam mpotsari είπε...

"Φοβάμαι πάντως, ότι μέχρι την άλλη βδομάδα θα κουραστεί ο κόσμος και θα το αφήσει να ξεχαστεί το ζήτημα όπως άφησε να ξεχαστούν κι άλλα σκάνδαλα."

ama leme oti einai 8ema nootropias...