Δευτέρα, Μαΐου 02, 2011

Συμπέθεροι Απ' Τα Τίρανα

Παίζουμε θέατρο αυτό το ΠΣΚ. Στο Μελίνα Μερκούρη. Το «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα». Κοπιάστε! Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήρια στην είσοδο, ή αν καίγεστε πολύ, επικοινωνήστε μαζί μου να δω τι μπορώ να κάνω με τυχόν κρατήσεις. Είναι πάντως, ό, τι πιο αστείο έχω παίξει τα τελευταία πέντε χρόνια που ασχολούμαι με το ερασιτεχνικό θέατρο.

Και θέτω το ερώτημα τώρα, να σφαχτούμε: Εσείς πως θα νιώθατε αν η κόρη σας, σας έφερνε γαμπρό από τα Τίρανα;


Θα σου πω εγώ πως θα ένιωθα, παρόλο που δεν έχω κόρη.Αν ήμασταν σε κάποιο πολιτισμένο ευρωπαϊκό κράτος, θα σου έλεγα ότι χέστηκα για την καταγωγή του γαμπρού μου. Ας ζήσουν όπως θέλουν, ας πάρει Εσκιμώο ή και ουρακοτάγκο άμα θέλει. Στην Ευρώπη οι γονείς δεν συντηρούν τα παιδιά τους ώσπου να αποδημήσουν εις Κύριον, επομένως δεν μου πέφτει λόγος αν ο γαμπρός είναι Αλβανός ή Λόρδος.Αλλά, επειδή ζούμε στον ευρύτερο ελληνικό χώρο και όλοι ξέρουμε πως λειτουργούν τα πράματα, εάν αύριο θα έπρεπε να δώσω προίκα στην κόρη μου και αν θα έπρεπε κατά κάποιον τρόπο να την εξασφαλίσω, τότε ναι, θα είχα κι εγώ άποψη για το ποιος θα είναι ο γαμπρός. Η ατάκα: «Γι αυτό δουλεύαμε τόσα χρόνια; Για να μας τα φάει ο Αλβανός;» που ακούγεται στο θεατρικό, εγώ το υπερασπίζομαι με τα χίλια.Με λίγα λόγια, αν είναι γραφτό να μου τα φάει ο γαμπρός μου, τουλάχιστον θα τον διαλέξω εγώ! Τώρα, αν βέβαια μου φέρει γαμπρό από τα Τίρανα που είναι επιστήμων, ή τέλος πάντων έχει μία στρωμένη δουλειά που μπορεί να συντηρήσει οικογένεια, κανένα πρόβλημα, με γεια της με χαρά της. Αλλά επειδή μέχρι σήμερα, οι μόνοι Αλβανοί που ξέρω είναι ο άντρας της Ρούλας Βροχοπούλου και κάτι ταριφάδες που γνωρίζω όταν πάω στην Αθήνα, κρατώ και μία πισινή...Δίκαιο. Νομίζω;Αυτό το: «Σπιτώνω. Όποιον. Μου. Φέρουν. Αρκεί. Να. Την. Αγαπά», το είδα να καταρρέει άπειρες φορές εν έτει 2011. Και απορώ γιατί οι εκάστοτε αχάπαροι γονείς δεν δίνουν ένα τέλος σ’ αυτή την εκμετάλλευση. Μην τυχόν και κακοφανιστεί ο πρίγκιπας και χάσει το γαμήσι η κόρη τους; Δηλαδή, να έχω εγώ τον χαραμοφάη να παρασιτεί και να περιδρομιάζει, απλά και μόνο επειδή αγαπά την κόρη μου. Κύριε ελέησον!Τώρα θα μου πεις, όταν οι πατρίδες μας συντηρούν τους λαθραίους, και θεωρείσαι ρατσιστής όταν θέλεις να αποδίδονται τα του Καίσαρος, δεν θα κάτσουν να συντηρήσουν οι γονείς τους νόμιμους Καίσαρες; Τουλάχιστον, στη δεύτερη περίπτωση γλιτώνεις και από τη μουρμούρα της κόρης…

7 σχόλια:

EaglEye είπε...

thelw polla na paw....laleis na men evrw eisitiria stin eisodo? ti wra na paw gia na mai panta mesa?

Anti-Christos είπε...

Το ταμείο ανοίγει τις μέρες των παραστάσεων μία ώρα πριν την παράσταση.

Αν πας σχετικά νωρίς θα βρεις.

Ανώνυμος είπε...

Γαμώτο, πάλι 8α το χάσω!! Καλές επιτυχίες, σίγουρα θα σκίσετε!!
Όσον αφορά το θέμα με το γαμπρό, συμφωνώ περίπου μαζί σου. Αν ακόμα σε συντηρούν οι γονείς σου τότε τους δίνεις το δικαιώμα να βάζουν χέρι ακόμα και σ'αυτό το θέμα που είναι άκρως προσωπικό. Αλλά στην Κύπρο που είμαστε όλοι της "Αρίας φυλής" δεν θα δέχονταν για γαμπρό αλβανό κτλ όχι μόνο επειδή θα τον συντηρούν αλλά επειδή τους κόφτει τι θα πει "ο κόσμος". Και τελοσπάντων αναρωτιέμαι με τι θράσος το κάνουν αυτό γιατί οι Κυπραίοι/ές από εμφάνιση δεν απέχουν πολύ από τους αλβανούς!

EaglEye είπε...

efxaristw!!!

UrbanTulip είπε...

Καλές Παραστάσεις!

Amazona είπε...

Ενθουσιάστηκα με την επιλογή του έργου μπράβο! Οργανώνω φίλους να έρθουμε το Σάββατο:)

Anti-Christos είπε...

@Amazona: Ελπίζω αυτή τη φορά να γνωριστούμε!