Πέμπτη, Φεβρουαρίου 24, 2011

Τρία Χρόνια Πρόεδρος!

Ήρθα στη δουλειά, διάβασα εφημερίδα και έμαθα ότι σήμερα κλείνει ο Χριστόφιας τρία χρόνια στην προεδρία.

Αχ, Παναγίτσα μου! Τον ατελείωτο έχει αυτή η θητεία! Ούτε στον στρατό δεν μετρούσα τόσο παθιασμένα τις μέρες!

Κάνω υπομονή, κόσμε. Κάνω. Δύο χρόνια έμειναν, θα περάσουν. Πού θα πάει; Εκτός κι αν όντως έρθει το τέλος του κόσμου το 2012 και είναι γραφτό να κάνουμε φινάλε με τον Χριστόφια. Φινάλε με τον Χριστόφια! Πόσο τρομαχτικό ακούγεται. Σαν «Χαρούμενη Πρωτοχρονιά με τον Λουκά Χάματσο!»

Δεν θα θάψω άλλο τον Χριστόφια, διότι όσο παρακαλάς να γίνει κάτι, το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον σου. Και μην ακούς τις μαλακίες του Κοέλιο, που ισχυρίζεται το αντίθετο. Σιωπή και υπομονή. Σιωπή και υπομονή!

Θα γράψω κάτι που σκέφτομαι εδώ και πολύ καιρό και πιστεύω θα συμφωνήσετε πολλοί από σας, διότι πλησιάζουν και οι βουλευτικές και είναι όλα επίκαιρα.

Εγώ εργάζομαι στο Δημόσιο. Σε μία θεσούλα που μου βγήκε το λάδι για να αποκτήσω. Δεν είναι τίποτα το σπουδαίο, στην Α8 κλίμακα είμαι, δηλαδή κερδίζω €2000 τον μήνα (μεικτά). Για να κερδίζω αυτά τα ρημάδια τα €2000 τον μήνα, πήρα πτυχίο νομικής, έκανα μεταπτυχιακό στη νομική, πήρα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον δικηγορικό σύλλογο, μετά έκανα και δεύτερο μεταπτυχιακό στην δημοσιογραφία και τέλος παρακάθισα τις εξετάσεις του Δημοσίου στις οποίες ήρθα πρώτος. Πέρασα και από την προφορική συνέντευξη με επιτυχία, κατόπιν πολλού διαβάσματος και εδώ είμαστε. Πτυχίο, μεταπτυχιακά, άδειες και εξετάσεις στο δημόσιο για μία θέση των €2000! Και λέμε κι ευχαριστώ, κάνουμε και τεμενάδες.
Αν, λοιπόν, όλα αυτά τα προσόντα απαιτούνται για μία θεσούλα του δημοσίου κλίμακας Α8, για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην οποία αντιστοιχούν €8400 τον μήνα (ναι, τόσα παίρνει ο Χριστόφιας), τι προσόντα θα έπρεπε να απαιτούνται; Γιατί και η θέση του Προέδρου, μία θέση στο Δημόσιο είναι. Η πρώτη θέση, η καλύτερη θέση, αλλά δεν παύει από το να είναι μία δημοσιοϋπαλληλική θέση. Δεν θα έπρεπε να απαιτούνται τουλάχιστον 2 post doc; Δεν θα έπρεπε να απαιτούνται τουλάχιστον 4 ξένες γλώσσες (εδώ, η Ελεονώρα Μελέτη μιλάει πέντε και είναι μία απλή παρουσιάστρια). Δεν θα έπρεπε να απαιτείται τουλάχιστον απόκτηση βραβείου Νόμπελ (εδώ, έχουμε τον νομπελίστα Πισσαρίδη και δεν είναι καν Υπουργός)!

Και μην μου πείτε τώρα ότι ο Πρόεδρος έχει διδακτορικό στην ιστορία από πανεπιστήμιο της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, γιατί ξέρουμε όλοι πολύ καλά, ότι διδακτορικό σε ένα χρόνο δεν κάνεις! Πόσο μάλλον σε πανεπιστήμιο της ΕΣΣΔ πριν 250 χρόνια, υπό ύποπτες περιστάσεις. Εδώ εν έτη 2011 και δεν εμπιστευόμαστε Πανεπιστήμια της ανατολικής Ευρώπης! Επίσης, μην μου πείτε ότι ο Πρόεδρος μιλά ρώσικα γιατί, τέτοια Ρώσικα σαν τη Μαρούσκα από τους ‘Δυο ξένους’ τα μιλάω κι εγώ. Έχω φίλο μου Ρώσο που τον άκουσε σε συνέδριο να τα μιλάει και μου είπε ότι τα μιλά σπαστά! Μωρέ, τι κάθομαι και συζητώ, εδώ ο άνθρωπος συναντά στο εξωτερικό διπλωμάτες και τους λέει: «Ίντα χαπάρκα ρε κοπέλια» και καθόμαστε συζητάμε αν ξέρει να μιλήσει;

Στο θέμα μας!

Με ποια λογική δίνονται οι καλύτερες θέσεις του Δημοσίου μέσω εκλογών στον κάθε τυχαίο; Κανονικά, δεν θα έπρεπε οι υποψήφιοι να πληρούν αυστηρά κριτήρια, υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου πριν θέσουν υποψηφιότητα για πρόεδροι; Τι το κάναμε το προεδριλίκι; Μπάτε σκύλοι αλέστε, να εκλέγεται ο κάθε κατσαπλιάς; Κανονικά, για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα έπρεπε να παρακάθονται οι υποψήφιοι σε γραπτές εξετάσεις τις οποίες θα διορθώνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου με καλυμμένα τα ονόματα, και όσοι περάσουν το 50%, να περάσουν από συνέντευξη στα κανάλια να τους κρίνει ο κυπριακός λαός. Το θέμα είναι ότι αμφιβάλλω αν θα περάσει κανένας το 50% στα θέματα των νέων Ελληνικών και των Γενικών Γνώσεων, εξ ου και το σύστημα των εκλογών είναι πλέον Αλ-τσαντίρι.

Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και με τους υποψήφιους βουλευτές! Δεν γίνεται κύριέ μου, να μας εκπροσωπεί στη Βουλή, η κουτσή Μαρία! Θέλουμε ακαδημαϊκούς, κόσμο που απέδειξε την αξία του, κόσμο που να μιλά και να τον θαυμάζουμε, όχι κόσμο που φαντάζει να ξεπετάχτηκε μέσα από κυπριακό σκετς, με λεξιλόγιο εμπνευσμένο από την Αίγια Φούξια!
Άκουγα τις προάλλες την Σωτηρούλα Χαραλάμπους στο Σίγμα να μιλάει. Πόσο χωρκάτισσα! "Το Υπουργείο Εργασίας δεν λειτουργά με αυτόν τον τρόπο!" Το είπε μία φορά, το είπε δυο φορές, να νιώθω εγώ τον τεπετάκλα να μου έρχεται στο κεφάλι. "Το Υπουργείο λειτουργΆ!" Δεν υπάρχει ρήμα 'Λειτουργάω' μαντάμ! Υπάρχει ρήμα 'Λειτουργώ' εξ ου και το Υπουργείο 'λειτουργΕΙ'. Δεν Λειτουργά! ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ! Μάθετε να μιλάτε, που κατά τα άλλα θέλετε και υπουργιλλίκκια, τρομάρα να σας έρθει! Ούτε για πάνελ gossip εκπομπής δεν κάνετε! Και δεν είναι μόνο η κ. Χαραλάμπους που δεν μπορεί να ξεστραβωθεί όταν μιλάει, είναι κι άλλοι, ο Ματσάκης για παράδειγμα που πλέον είναι homo sapiens για ειδικη μελέτη με τις εισηγήσεις του γύρω από τη γλώσσα, αλλά αυτή μου ήρθε τώρα.

Πρέπει να δημιουργηθεί μία πνευματική ελίτ και αυτή να κάνει κουμάντο. Θα μου πεις, μία πνευματική ελίτ δεν θα ήταν αντιπροσωπευτική του κυπριακού λαού που η έννοια του είναι ποια κέρδισε το Next Top Model και πόσα-πόσα ήρθε το ματς του σαββατοκύριακου. Ορθά! Αλλά, είδαμε και τα χαΐρια των νυν, των απλών πλην τίμιων οικοδόμων που μιλούν τη γλώσσα του λαού, πώς μας έκαναν τη χώρα απαρουσίαστη! Μα, φίλε μου, δεν είναι τυχαίο που τα τρία χρόνια διακυβέρνησης Χριστόφια γιορτάζονται σήμερα, που είναι Τσικνοπέφτη! Πρόσεξε: ΤσικνοπέΦτη και όχι Τσικνοπέμπτη. ΤσικνοπέΦτη, αλλά ο Χριστόφιας δεν πέφτει!

Φήμες θέλουν το προεδρικό ζεύγος να γιορτάζει την τριετία με μία τεράστια φιέστα στους κήπους τους προεδρικού, στην οποία θα παρευρεθεί η Lady Gaga. Θα ξεπροβάλει μέσα από ένα τεράστιο αβγό (όχι ακριβώς αβγό, ξέρεις τι υπονοώ, αλλά δεν το γράφω για να μην μας στήσουν πόστα). Θα βγει να τραγουδήσει το νέο της σουξέ που θέτει την πολιτική που ακολουθείται στη σωστή της διάσταση:

Elsie, don’t be a drug, just be a queen!
Dimitris, you’re on the right track baby, you were born this way…!

24 σχόλια:

Okyalos είπε...

Για να κανω το ποστ ακόμα πιο μιζερο να παραθεσω μερικά ονοματα υποψηφιων βουλευτων
1.Κουλλης Νικολάου(Τα Ψαρκα, Χωραίτες)
2.Ειρηνη Χαραλαμπίδου
3.Ευσταθιου Ελενη (Η τάκκα απο την σειρά Τάκκους

Δεν μπορω να συνεχισω.

Anti-Christos είπε...

Πώς καταντήσαμε έτσι;

drSpock είπε...

Αγαπημένε μου, έτσι όπως είναι η πολιτική κατάσταση, η πνευματική ελίτ ούτε που έξω δεν θα ήθελε να περάσει!

Invictus είπε...

Η "τάκκα" μετρά ήδη μια αποτυχημένη προσπάθεια να εκλεγεί βο(υ)λευτής. Το δις εξαμαρτείν...

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω για τον τροπο που πρεπει να επιλεγονται οι υποψηφιοι , επισης να προσθεσω πως πλεον οι πολιτικοι απλα "βαζουν στην δουλεια τους" και τα παιδια τους . βλεπε παπανδρεου , καραμανλης, μητσοτακης , κλπ κλπ.
Να μην μπορει κανεις να πολιτευθει εαν πρωτιστως δεν διαθετει 6000 ενσημα, δηλ. 20 χρονια εργασιας !
για να δουν πως βγαινουν τα λεφτα και να καταλαβαινουν το ζορι και του πιο απλου πολιτη.
οχι, που μου βγαινουν κατι μαλακισμενα 30- 40 χρονων επειδη εχουν πατερα βουλευτη και τους μαθαινει τα κολπα, να βγαινουν 2 φορες βουλευτες και να καθαριζουν βουλευτικη συνταξη απο τα 45 τους...
ευχαριστω.
manosbak.blogspot.com

Rania είπε...

Όπως τα λαλείς..μα σε ποιό right track είναι?..σε αυτό που μας οδηγεί στο γκρεμό..αλλά εμείς φταίμε...εμείς τους ψηφίζουμε τούτους ούλλους..

Ανώνυμος είπε...

pou tin alli omos re chris, ehoume athropous opos ton pitsillide (itan je aristindin ipopsiio en mas kani...je egemose je ti lefkosia oulli me afises me tin fatsa tou!!!) o opios xeri na mila men...alla ti lali de? mpori na perigrafi gia 45 lepta ti myti enos molyviou. oute etsi atoma nomizo hriazoumaste stin politiki. hriazomaste atoma pou stin teliki niazonte ton topo mas ke ton kosmo aftou tou topou, ke distihos kanenas politikos pou ehoume den katafere na apodixi kati tetio. to meso perni ke dini.


alex

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

Χρηστο,
σε διαβαζουν και ελληνες δημοσιοι υπαλληλοι, που ακουνε 2000€ το μηνα και δεν πιστευουν στ'αυτια τους.....
δεν συνεχιζω...
;-)

α, και κατι τελευταιο
αν παιρνει ο Προεδρος της Κυπρου 8000€ το μηνα, τοτε ειναι κακοπληρωμενος , ανευ πλακας!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς τούτος ο πρόεδρος μας ταιριάζει έτσι όπως γίναμε. Στην Κύπρο δεν πρέπει να αλλάξουμε μόνο πρόεδρο αλλά και νοοτροπία και πολλά πολλά άλλα! Περαστικά μας.

Anti-Christos είπε...

@Alex: Ο Πιτσιλλίδης είναι ιδιαίτερη περίπτωση, γιατί είναι θεολόγος. Και ο θεολόγος κατ' εμέ δεν απέχει και πολύ από μία παρουσιαστρια ή μία ηθοποιό. Οπότε δεν εκπλήσσομαι που μπορεί να μιλά καλά, αλλά στην ουσία να μην λέει τίποτε. Έναν νομικό, έναν δικηγόρο, έναν γιατρό, έναν τεχνοκράτη μορφωμένο. Τέτοιους θέλω να δω στα έδρανα.

@Γαβριήλ: Ναι, οι Δημ. Υπάλληλοι πληρώνονται καλά, αλλά ζούμε και σε μία πανάκριβη χώρα, οπότε δεν μας περισσεύουν κιόλας. Ο Πρόεδρος για το έργο που έκανε ως τώρα, τα 8.000 είναι και πολλά του! Μην σου πω, θα έπρεπε να μας πληρώνει εκείνος από πάνω για τις παραχωρήσεις που έκανε στο Κυπριακό.

ανισόρροπη είπε...

Πτυχίο νομικής, μεταπτυχιακό στη νομική, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τον δικηγορικό σύλλογο, με δεύτερο μεταπτυχιακό στην δημοσιογραφία και πρώτος στις εξετάσεις του Δημοσίου...

Επερίμενα να σχολιάζεις πιό ουσιαστικά ιδιαίτερα όταν ασκείς κριτική. Τί με νοιάζει αν η Υπουργός είπε λειτουργά ή λειτουργεί; Με νοιάζουν τα έργα της.

Το ίδιο και για τον Πρόεδρο.

Μεν γίνεσαι όπως τα κουτσομπολίστικα περιοδικά που εσύ σιχαίνεσαι.

Δώσε μας ουσία στην κριτική σου άποψη. Ανέβαστο επίπεδο. Με τόσα πτυχία μπορείς.

(η εισήγηση γίνεται καλοπροαίρετα)

Anti-Christos είπε...

@Ανισόρροπη: Φυσικά και μας νοιάζει πως μιλά η υπουργός γιατί αν δεν ξέρει να κλίνει ένα απλό ρήμα στη νέα ελληνική, πώς θα πράξει έργο; Το λέγειν είναι ενδεικτικό της παιδείας του καθενός και όταν αυτό χωλαίνει, μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα.

Τι ουσιαστική κριτική περιμένεις; Εδώ, η κυρία δεν είναι άξια να μιλήσει, θα είναι άξια για έργο; Είδαμε και τα έργα της! Επιδόματα στον κάθε λαθραίο αβέρτα! Ορίστε, καμαρώστε, μου θέλετε και ουσιαστική κριτική.

Για να ανεβάσω το επίπεδο με τα πτυχία, όπως λες, πρέπει να έχω και έμπνευση. Όταν ένας λαός ψηφίζει τον Χριστόφια για πρόεδρο, εγώ τι γυρεύω εδώ; Αφού αυτό είναι το επίπεδο του λαού μας. Ό,τι και να κάνουμε δεν ανεβαίνει. Οπότε εγώ, τι να κάνω; Να προτείνω εισηγήσεις; Τίποτα δεν κάνω. Βαράτε το κεφάλι σας μόνοι σας!

(Κι εγώ καλοπροαίρετα τα γράφω)

Ανώνυμος είπε...

Μα γιατροί, δικηγόροι, νομικοί κτλ ειναι που κάθονται στα έδρανα χρόνια τώρα! Από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, αν δείς τα βιογραφικά τους όλοι έχουν πολύ καλά ακαδημαικά προσόντα.
Αρα αυτό που λές ισχύει ήδη.
Και σε πληροφορώ ότι τα πανεπιστήμια των πρώην ανατολικών χωρών, πρίν να καταρρεύσει το σιδιρούν παραπέτασμα ήταν από τα καλύτερα και το επίπεδό τους πολύ ανώτερο από τα πλείστα δυτικά. Και το ξέρω γιατί σπούδασαν οι γονείς μου σε ένα τέτοιο και σε πληροφορώ ότι οι εξετάσεις τους ήταν πολύ ποιο δύσκολες και άρτιες από ό,τι ισχύει σήμερα στα περισσότερα πανεπιστήμια.

chris

ανισόρροπη είπε...

Μα γιατί αρπάχτηκες καλέ μου;

Απλά επειδή είπα ότι θα μπορούσες να σχολιάσεις πιό ουσιαστικά και ίσως καυστικά αυτά που θεωρείς στραβά;

Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι καμαρώνω;

Εγώ όταν δεν συμφωνώ με κάτι (για παράδειγμα με τις απόψεις σου) δεν θα το εκφράσω με το να σε σχολιάζω για τα ρούχα σου, την φάτσα σου, τα δόντια σου, το υποκριτικό ταλέντο σου, τον τρόπο που γράφεις.

Θα διαφωνήσω με την ουσία στα λόγια σου. Αυτό εννοώ ουσιαστική κριτική.

Νοιώθω ότι με παρεξήγησες. Η απάντηση σου ήταν κάπως επιθετική/ειρωνική. Ένα σχόλιο ήταν, δεν ήταν ανάγκη να γκρρρ ΓΚΡΟΑΡ!!!

Φίλοι;

Anti-Christos είπε...

@Ανισόρροπη: Αυτή είναι η μαλακία του ίντερνετ. Γράφεις κάτι και επειδή ο άλλος δεν βλέπει το ύφος σου νομίζει ότι αρπάχτηκες και ότι ειρωνεύεσαι. Όχι, δεν αρπάχτηκα. Αντιλαμβάνομαι ότι γράφω πολύ θεατρικά, αλλά αυτό είναι το στιλ μου. Δεν επιχειρώ να μειώσω κάποιον, πόσω μάλλον μία κορούδα που ξοδεύει και τον χρόνο της για να με διαβάσει! :)

Φυσικά και είμαστε φίλοι, ουδέποτε τσακωθήκαμε.

Αλλά επί της ουσίας, για να σου απαντήσω: Το έργο της Υπουργού έχει τα χάλια του και το βλέπουμε καθημερινά με τον δείκτη ανεργίας να ανεβαίνει και με τα ρατσιστικά επεισόδια που συμβαίνουν από την κακή μεταναστευτική πολιτική. Το ότι εστιάζω στο λέγειν της Σωτηρούλλας για να χλευάσω την ικανότητά της, είναι ένα δικό μου θέμα, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι το λέγειν συνδέεται με την παιδεία, η οποία παιδεία συχνά συνδέεται με την ικανότητα. Δεν μπορώ να τα γράφω όλα κουτσιά καθαρισμένα.

:)

ανισόρροπη είπε...

Καλά.

Άρεσε μου το κορούδα :)

Εν οκ να σου στείλω μέϊλ επί της ουσίας;

Anti-Christos είπε...

Στείλε μου, άμα δεν βαριέσαι...

Κκουλλάς είπε...

Καλά ρε φίλε αντί να ευγνωμονείς την Κυβέρνηση Γρουστόφκια που σε έπιασε στη δούλεψη της , κακολογείς τον πρόεδρον τζαι μειώνεις τον?

Anti-Christos είπε...

@Κκουλλάς: Γιατί; Χάρη μου κάνανε; Εξετάσεις έδωσα, πέρασα πρώτος, στη συνέντευξη επίσης. Αυτοί έπρεπε να με ευγνωμονούν που τους κάνω τη χάρη και τους προσφέρω τις υπηρεσίες μου!

Η μάγισσα του Πορτομπέλο είπε...

Χρίστο μου χάλια είναι τα νεύρα σου. Παράτα τις συναντήσεις με τον ψυχολόγο και πάμε για κάφε καλύτερα :)))

Μανα είπε...

Κρις οι άνθρωποι ουσίας, που έχουν κάτι να πουν και έργα να δείξουν δεν θα πάνε να γίνουν βουλευτές και υπουργοί. θα μείνουν εκεί που είναι να παράγουν έργο. η πολιτική είναι για τους γλύφτες, τους αχαϊρευτους, τους μέσατζηδες και πάει λέγοντας.

Aceras Anthropophorum είπε...

Φίλε μου μπορώ να καταλάβω την αντιπάθιαν σου για τους αριστερούς, αλλά βρίσκω παράδοξον ναν οι κομμουνιστές που μάχουνται στην Κύπρο να εφαρμόσουν το Ευρωπαϊκό κεκτημένο σε σχέση με την ισότηταν τον αθρώπων τζιαι οι δεξιοί να αντιτίθενται. Η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκήν Ένωσην ήταν ίσως η μεγαλύτερη πολιτική ευλογία που ήρτεν σε τούτον τον τόπον που την ημέραν που εκαταλάβαν το νησίν οι Φράγκοι. Δημιουργεί σίουρα προβλήματα, εναν που τα οποίαν εν η ποσότητα των μεταναστών τζιαι η πρωτόγονη ερπετική αντίδραση μερικών όχι τζιαι πολλά καλλιεργημένων μυαλών (ένας ξένος = ένας Έλληνας άνεργος, ή δεν χρωστάμε σε κανένα τίποτα...). Δεξιοί τζιαι αριστεροί έχουμεν ευθύνην να μην πολιτικοποιήσουμεν ηληθιοδώς έναν δύσκολο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η κοινωνία τζιαι να πέφτουμεν στην παγίδαν τζιείνων που προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά κέρδη καλλιεργώντας το μίσος. Αντί να σε ενοχλεί ο αρχιεπίσκοπος που βρίσκει συμπαθητικά τα "παιδιά του Ελάμ" τζιαι οι βόρτοι υποψήφιοι βουλευτές που εμυριστήκαν ψοφήμι τζιαι εδώκαν μέσα, λαμβάνοντας μέρος ακόμα τζιαι σε ρατσιστικές συνάξεις, ενόχλησεν σε η Σωτηρούλλα που προσπαθεί να εφαρμόσει το Ευρωπαϊκόν κεκτημένον;

Prwmitheas είπε...

Μάγισσα του Πορτομπέλο,

Εσκέφτηκες τι θα πάθει (ο Α-Χριστάκης) αν επανεκλέγει Πρόεδρος ο Χριστόφιας!!! Θα του λασκάρουν τελείως (οι βίδες)!!!

Anti-Christos είπε...

@Aceras: Μπροστά στην άχρηστη Σωτηρούλα που δεν σκαμπάζει να μιλήσει τη γλώσσα της και των Ελαμιτών προτιμώ εκατό φορές τους ελαμίτες και ας είναι υπερβολικοί σε πολλά πιστεύω τους.

@Προμηθέα-βλάκα: Ο Χριστόφκιας ούτε στα όνειρά του δεν επανεκλέγεται. Είπαμε, είναι βλάκας ο μέσος Κυπραίος, αλλά όχι και τόσο βλάκας.