Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2010

Όραμς, ήρθε η Ώρα σας!

Ένας εγκάρδιος φίλος και φανατικός αναγνώστης του blog, μου επισήμανε ότι έχω καιρό να θάψω το καμάρι του Χάρβαρντ που ακούει στο όνομα Δημήτρης Χριστόφιας και ως εκ τούτου, έχασε το ενδιαφέρον του. Δεδομένου πως δημιουργήθηκε ολόκληρο blog που ασχολείται με το θέμα και δεδομένου πως πιστεύω ότι ο πραγματικός θάφτης του προέδρου είναι η ερασιτεχνική πολιτική που ακολουθεί, σταμάτησα να ασχολούμαι. Μπορεί να ρίχνω ολίγον δηλητήριο από καιρού εις καιρόν για να μην ξεχνιόμαστε, αλλά έχω πολύ καιρό να του αφιερώσω ολόκληρη ανάρτηση.

Πράγμα που θα αλλάξει αμέσως τώρα! Σήμερα, αγαπητοί αναγνώστες, συνέβη κάτι που με χαροποίησε πολύ! Εκδόθηκε η απόφαση στην υπόθεση Όραμς! Βρείτε την, διαβάστε την. Επιγραμματικά, το αγγλικό Εφετείο επικύρωσε την απόφαση του κυπριακού Ανώτατου Δικαστηρίου. Ο κύριος Αποστολίδης δικαιούται αποζημιώσεις για τον σφετερισμό της περιουσίας του, ενώ υπάρχουν ειδικές αναφορές του αγγλικού δικαστηρίου στην τουρκική κατοχή που ταλανίζει τη χώρα μας τόσα χρόνια τώρα (που φτάσαμε, να επικαλούνται οι πουστοεγγλέζοι την κατοχή, πιο συχνά κι από εμάς!).

Η απόφαση αποδεικνύει περίτρανα ότι το Κυπριακό πρόβλημα, εφόσον στην πλειοψηφία του είναι πρόβλημα περιουσιακό, μπορεί να αντιμετωπιστεί νομικά! Πράγμα που σημαίνει ότι το κυπριακό πρόβλημα δεν είναι πολιτικό όπως τυρβάζει ο ιδιοφυής μας πρόεδρος, αλλά νομικό! Θυμάστε που βγήκε προ μερικών μηνών ο Χριστοφάκος και δήλωνε με εκείνο το χωρκ χαμόγελο στα χείλη ότι «αν το Κυπριακό ήταν πρόβλημα νομικό, θα το είχαν λύσει η προκάτοχοί μου!» και έσταζε ειρωνία για τους προηγούμενους προέδρους; Ο Χριστοφάκος με το πτυχίο του ιστορικού που κατέκτησε σε χρόνο ρεκόρ (μόνο δυο χρόνια σπουδών στην ΕΣΣΔ και αυτά επιχορηγημένα από το Κόμμα, δηλαδή, κατάλαβες...) έκρινε πως οι νομικοί, προφανώς, δεν φτουρούν μπροστά στην αυθεντία των γνώσεών του και το εύρος της προσωπικότητάς του που θα «γωνιάσουν» την Τουρκία!

Προσέλαβε και τον κ. Τσελεπή για σύμβουλο, (άλλο παιδί-θαύμα) του οποίου τα πτυχία επίσης αγνοούνται, και πήγαν να τα βρουν με τους Τούρκους-αδελφούς! ΟΚ, ουδεμία ένστασις, αλλά συνομιλούν τόσους μήνες και το μόνο που έχουν να μας πουν είναι: διά στομάτος του ιδίου του προέδρου ότι «πόρρω απέχουμε από τη λύση!» Δεν βλέπουμε αποτελέσματα! Ή μάλλον, τα βλέπουμε και φρίττουμε.

Σήμερα, ο κ. Χριστόφιας ανακοίνωσε, μετά από τη διαβούλευση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, ότι θα συσταθεί και μια επιτροπή νομικών για να καθορίζει τα επιχειρήματα της πλευράς μας στις διαπραγματεύσεις! Μπα; Θυμηθήκαμε ξαφνικά τους νομικούς; Δυσκόλεψαν οι διαπραγματεύσεις και δεν ξέρεις τι σου γίνεται; Παραδέξου το! Όχι, δεν φεύγω αν δεν το παραδεχτείς! Και θα έρθουν τώρα οι νομικοί να βγάλουν το φίδι από την τρύπα (και πιθανώς να πληρώσουν τα σπασμένα σου) επειδή εσύ τόσο καιρό ενόμιζες ότι η μοίρα ενός λαού θα κριθεί από κουβέντες του καφενέ (γιατί δεν με πείθεις ότι είσαι άξιος για κάτι παραπάνω), που έκανες τόσους μήνες με τον Ταλάτ;!

Εγώ είμαι σίγουρος, αν τα κανάλια σας άφηναν πέντε λεπτά μόνους σας, θα παίζατε τάβλι και θα σας έλεγε η Έρση το φλιντζάνι!

Πίστευα πως η επιστήμη δεν μπορεί να ανθίσει σε μια χώρα με την νοοτροπία της Κύπρου αλλά ευτυχώς διαψεύδομαι, έστω και την ύστατη! Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη οι νόμοι που οι Ευρωπαίοι ξέρουν να σέβονται και μας υποδεικνύουν οι ίδιοι πως να διεκδικήσουμε εμείς το δίκιο μας. Αξιοθρήνητο για το συνάφι μας, αλλά δεν φταίει κανείς άλλος. Μόνο εμένα μπορώ να φταίξω. Που μας υπερεκτίμησα και μας πέρασα για λαό με αξιοπρέπεια.

Να το θυμηθείς, βέβαια, ότι αύριο θα βγει η κυβέρνηση να μας πει ότι δεν πρέπει να ακολουθήσουν άλλες προσφυγές εναντίον της Τουρκίας για να μην διακυβευτεί το καλό κλίμα των συνομιλιών. Μην κοιτάς που δήλωσαν σύσσωμοι ότι η απόφαση θα αξιοποιηθεί πολιτικά. Αυτά τα ακούμε βερεσέ!

Κόσμε, μην τολμήσετε να τους ακούσετε! Σ’ αυτή τη ζωή: «Όποιος διεκδικεί κερδίζει!» Δικό τους σύνθημα δεν ήταν αυτό, άλλωστε;

21 σχόλια:

the Idiot Mouflon είπε...

Ποιο καλό κλίμα λεβέντη μου;

Σκέφτου πως θα επιδωθούν/εφαρμοστούν εντάλματα & διατάγματα δικά μας "ποτζεί" τζιαι άησ' τις τρίχες.

Anti-Christos είπε...

Δεν είναι αυτό το point μας! Το θέμα είναι ηθικό! Και αν μαζευτούν 10000 υποθέσεις αντίστοιχες, ε, δεν μπορεί κάτι θα γίνεται. Το θέμα έιναι να υπάρχει πίεση από την πλευρά μας. Που δεν υπάρχει...

Ανώνυμος είπε...

Πες τα "χρυσόστομε"....bravo Chris!!!!έτσι έχουν τα πράγματα...ουφ...!
Cat

Ανώνυμος είπε...

"Εγώ είμαι σίγουρος, αν τα κανάλια σας άφηναν πέντε λεπτά μόνους σας, θα παίζατε τάβλι και θα σας έλεγε η Έρση το φλιντζάνι!"

ΧΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑ!!! Πραγματικάαα(όπως θα έλεγε και ο ιδιος ο Παττιχάρης) έχεις πολλή ρέντα όταν γράφεις για αυτόν, έχει δίκαιο ο φίλος σου, να γράφεις συχνότερα!

Όσο για το κυπριακό, ο κυπριακός λαγός αποφάνθει και έκρινε οτι αυτός είναι άξιος να κρίνει την τύχη του ελληνισμού της Κύπρου(με τα τραπεζώματα και τα ττόκκα!), τι να τους κάνεις? Άστους να φαν τα μούτρα τους. Τόσες χώρες έχει ο χάρτης, δε θα βρούμε μια να μετακομίσουμε??

Joy Tears είπε...

Φίλτατε αντίχριστε,
Εν γίνεται να μείνεις στα μη-πολιτικά ποστς;;
Ή να μην μας λες για τις αντιρρήσεις σου για τον τρόπο του Χριστόφια, αλλά να μας πεις πώς νομίζεις θα λυθεί το γέρημο το πρόβλημα!
Να πιάσουμε τα όπλα να ρίξουμε όσους δεν μας αρέσει η καταγωγή τους στην θάλασσα;;;

Anti-Christos είπε...

@Raintears: Το πρόβλημα πάντως δεν θα λυθεί χαρίζοντας στην αντίπαλη πλευρά τα πάντα με την υπογραφή μας, όπως κάνει μέχρι στιγμής ο σύντροφος. Γιατί λες ότι θα ρίξω στη θάλασσα όποιου δεν μ' αρέσει η καταγωγή του; Πού είδες να σχολιάζω καταγωγές;

Joy Tears είπε...

Εννοούσα Τουρκοκύπριους αλλά επειδή ήμουν σίγουρη ότι θα αντιδρούσες στην ονομασία το είπα όπως το είπα.
Και εξακολουθείς να μην μου προτείνεις τον τρόπο λύσης! :)

Ανώνυμος είπε...

Τζαι αν γραφουν εταιριες στο πεκκιουγιου τζαι γραφουν τα πανω τους?

ΒΤW ο χωρκατης στις διαπραγματευσεις εχει σαν θεση οτι ο νομιμος ιδιοκτητης πρεπει να εχει το πρωτο λογο.

Eγω παντως διαφωνω τζαι λαλω περιουσιες που χρησιμοποιουνται απο ελληνοκυπριους/τουρκουκυπριους τζαι γενικα πολιτες του κυπριακου κρατους τζαι εχουν αναπτυχθει για κατοικία, δημοσια χρηση ή για επαγγελματικους λογους περιουσιες να απαλλωτριωνοτε και ο χρηστης να εχει δικαιωμα αγορας με λεφτα ή ανταλαγη γης. Οι υπολοιποι να παν να κουρευτουν δεν εν Κυπραιοι.

Anti-Christos είπε...

@Xwrikos: Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις.

@RainTears: Το θέμα της ανάρτησης δεν είναι πώς θα επιλυθεί το κυπριακό. Αλλά, εφόσον θέλεις να σου προτείνω λύση, θα έλεγα ότι το κυπριακό πρέπει να καταστεί ευρωπαϊκό ζήτημα, να γίνουν σωστές και δυνατές συμμαχίες με χώρες της ΕΕ και να συνομιλούμε με βάσει τις αξίες της ΕΕ.

Οι Τούρκοι δεν κρίνονται βάσει της καταγωγής τους, λανθασμένα κατάλαβες. Κρίνονται βάσει της πολιτικής τους συμπεριφοράς. Όσο καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματά μας δικαιολογείται ο όποιος ρατσισμός απέναντί τους!

Joy Tears είπε...

Είσαι πολύ optimist και μ΄αρέσεις. Διαφωνούμε σε πολλά αλλά συμφωνούμε σε περισσότερα (όχι όμως στα πολιτικά).
Γι'αυτό ας το αφήσουμε εδώ. Όλη η ζωή μου πολιτική συζήτηση και δεν αντέχω άλλο!! :)

Ανώνυμος είπε...

Antichristos

Καθε αποφαση μπορει να πογυριστει. Π.Χ Γραφεις μιαν εταιριαν σε χωρα που δεν ισχυει το κεκτημενο ή απο αυτες που ειναι γνωστη σαν
φορολογικοι παραδεισοι τζαι αγοραζει περιουσια στα κατεχομενα. Τζαι πτου ξανα μανα να αποδειξεις διασυνδεση τζαι να βουρας σε αλλα δικαστηρια για να ξαναεβρεις το δικαιον σου. κοκ.

Anti-Christos είπε...

Δεν είναι "optimism" να διεκδικείς το δίκαιο σου, παρά να ξεπουλιέσαι. Η Σλοβενία κρατά την Κροατία εκτός ΕΕ για μια απλή διασυνοριακή κόντρα. Και εμείς μετά από τόσα δεινά κατοχής, αρνούμαστε να παίξουμε την Τουρκία με τα δυνατά μας όπλα;

Εσύ δηλαδή, θεωρείς ότι η πλευρά μας πρέπει να δώσει κι άλλα; Δώσε από τα δικά σου φίλη μου. Πήραν ήδη το 31% των εδαφών μας, τους χαρίζεις κι άλλα;

Σόρρυ αλλά δεν βλέπω πουθενά τη λογική σου.

Ανώνυμος είπε...

Anticristos


Το θεμαν ενει να βρεθει λυση τζαι εμεναν η αποψη μου για το περιουσιακο εν τζεινη που εγραψα πιο πανω. Που ειδες οτι τους χαριζω? το να λεω να απαλλωτριωνετε η γη και να πληρωνετε σε λεφτα η με ανταλαγη γης σημενει τους τη χαριζω? Αντιθετα παω περιπου πισω στα ποσοστα ιδιοκτησιας ε/κ και τ/κ του 1974 απλα οι περιουσιες τους θα συγκεντροθουν στο βορειο μερος της Κυπρου οπου και κατοικουν.

Το 31% εν το εδαφος που εν υπο κατοχη. Σε περιπτωση λυσης η καθε πολιτεια θα εχει εδαφος υπο την διοικηση της(στο σχεδιο αναν αν δεν καμνω λαθος η τ/κ πολιτεια ειχε το 28%). Αλλον ομως ποιοι θα ειναι ιδιοκτητες της γης.

Οσον για την Σλοβενια δε που κατεληξε

http://www.cebil.gr/news/Slobenia-O-Slobenos-prothypoyrgos-dilose-oti-tha-ypograpsei-tin-Tetarti-ti-Symfonia-Diaitisias-gia-tin

Αντιλαμβανεσε τη χαζιν θα εχει να ζητησουμεν διαιτησιαν?

Εγω εν εχω προβλημαν εχω εμπιστοσυνη στη διεθνη κοινοτητα και στην ΕΕ.

Anti-Christos είπε...

Χωρικέ, δεν είναι σε σένα που απάντησα, αλλά στην rainteas. Η διεθνής κοινότητα και η Ευρώπη δεν είναι η πανάκεια, αλλά δεν ξέρω κι εγώ ποιόν πρέπει να εμπιστευτώ. Την Εθνική Φρουρά, οξά να πέσω άμαχος στον Αττίλα;

Το θέμα είναι να αγωνίζεσαι και να μην παραδίνεσαι. Να έχεις ιδανικά και να τα υπερασπίζεσαι. Όπως κάμνει και ο εθχρός τόσα χρόνια και μια χαρά ζει πάνω στη ράχη μας!

Ανώνυμος είπε...

Όσοι επικροτούν την μέχρι τώρα διαπραγματευτική πολιτική του Χριστόφια (Rain Tears υποθέτω ότι είσαι ένας/μία εξ αυτών) ας μου απαντήσουν την εξής απλή ερώτηση:

Στη διαδικασία του "πάρε-δώσε", η Ελληνοκυπριακή πλευρά έδωσε: εκ περιτροπής προεδρία με δικαίωμα βέτο, σταθμισμένη ψήφο, παραμονή 50000 εποίκων. Η Τουρκοκυπριακή πλευρά ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩΣΕ; Τί είδους "πάρε-δώσε" είναι αυτό; Ή μήπως είναι μόνο "πάρε-πάρε";

Sourkouna είπε...

ΠΑΡΑΜΟΝΗ 50000 ΕΠΟΙΚΩΝ??????
Καλα ειπα εγω σε λιγα χρονια η Κυπρος θα Τουρτζιεψει και δεν θα υπαρχει ιχνος Ελληνισμου.
Προσωπικα ξερω παρα πολλους που μ ειπαν οτι αν γινει αυτη η λυση θα πουλησουν οτι περιουσια εχουν και θα μετακομισουν Ελλαδα.Εγω σχεδιαζα το 2010 να επιστρεψω Κυπρο αλλα σιγα σιγα αλλαζω γνωμη.

Anti-Christos είπε...

Σουρκούνα μου μην ανησυχείς. Σιγά μην λυθεί το Κυπριακό επί Χριστόφια...

Αλλά κι εγώ θέλω να φύγω από την Κύπρο, δεν σε αδικώ. Εδώ μέσα καταντήσαμε να υψώνουμε ελληνική σημαία και να μας κοιτάζει ειρωνικά ο κάθε αμόρφωτος γύφτος.

Linsk είπε...

kala sas kamnoun re anypothetoi tziai zaothoroun sas. Kompleksikoi. En eshete shmaian ths xwras sas re? Antrepeste na eisasten Kypraioi tziai thelete na eisasten kalamaraes.
Fasistes.

Anti-Christos είπε...

Χαχαχαχα! Πτωχό χωριατόπαιδο! Μακάριοι οι πτωχοί τω πνέυματι!

Άιντε να μαζέψεις καμιά πατάτα τωρά.

Ανώνυμος είπε...

Η "σημαία" του παρα-κράτους σου ρε γύφτο που σκοτώνουν εν ψυχρώ και ξεφάβουν πεθαμένους, είναι ένα μπαστάρδικο μόρφωμα σχεδιασμένο από ένα τούρκο. Εσύ όντας αμόρφωτος και αμνός του κάθε ππεζεβέγκη πολιτικού, σίγουρα πρέπει να είσαι πολύ περήφανος! Εμείς, δεν είμαστε!

Ανώνυμος είπε...

re linsk stin thallasa prepei na petaxoume olous tous omoideates sou..oust tourkokoumouni