Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11, 2009

Προσοχή: Κυκλοφορούνε Πτώματα!

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τελευταίως. Πολλές συμπτώσεις!

Την προηγούμενη βδομάδα, παρήγγειλα από το διαδίκτυο δυο θεατρικά κείμενα των Ρήγα-Αποστόλου. Το «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» και το «Παρακαλώ, ας μείνει μεταξύ μας!» Πρόκειται για κωμωδίες που ανέβηκαν με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Και τα δυο έργα περιστρέφονται γύρω από τον θάνατο, γύρω από τάφους που ανοίγουν και μπαινοβγαίνουν πτώματα αμφιβόλου ταυτότητος. Η γνωστή σε όλους μας - φάρσα: Ανοίγει τάφος μπαίνει πτώμα, κλείνει τάφος συνειδητοποιούμε πως θάψαμε λάθος πτώμα, ξανανοίγει τάφος, θάβουμε άλλον ζωντανό και ούτω καθεξής.

Ήταν δηλαδή μια βδομάδα ανάγνωσης, τίγκα στον τάφο και το λιβάνι. Αντιλαμβάνεσαι, επομένως, το σοκ που έπαθα σήμερα όταν έμαθα ότι άγνωστοι έκλεψαν τη σορό του Τάσου Παπαδόπουλου! Νόμιζα πως μου κάνει πλάκα ο Θεός! Ε, με όλα αυτά που βλέπει και ο Θεός, τι ήθελα να μου κάνει; Το τραπέζι;

Μπήκα σε 2-3 ενημερωτικά sites και επιβεβαίωσα πως δεν είναι φάρσα, ούτε θεατρικό έργο. Ισχύει. Έκλεψαν το πτώμα του Παπαδόπουλου!

Ωραία! Το έκλεψαν. Να το κάνουν τι;

Είχε επάνω του χρυσαφικά; Με διαμάντια και ρουμπίνια τάφηκε ο πρόεδρός μας και τα λιμπίστηκαν; Ή μήπως είχε πολλά χρυσά δόντια και τα βάλανε στο μάτι; Μήπως είχε μέσα στο νεκρικό του κουστούμι κάποιο ξυστό λαχείο που κέρδισε εκατομμύρια και θέλουν να το εξαργυρώσουν; Εξηγήστε μου, διότι αδυνατώ να καταλάβω τα κίνητρα των τυμβωρύχων.

Θέλουν να τον βαλσαμώσουν σαν τη Κλεοπάτρα ή μήπως να τον παγοποιήσουν όπως τον Walt Disney για να τον επαναφέρουν στη ζωή όταν προοδέψει η επιστήμη; Αν αυτό συμβαίνει, παρακαλώ να βιαστούν γιατί με τον Χριστόφια δεν την παλεύω άλλο! Ή τουλάχιστον ας μην αναστήσουν τον Παπαδόπουλο αν αυτό είναι μεγάλη φασαρία, αλλά τουλάχιστον ας θάψουν τον Χριστόφια. Ζωντανό!

Αγαπητοί βάνδαλοι, όταν ξεμπερδέψετε μ’ αυτό το ζήτημα πρέπει να δούμε τι θα γίνει και με τα υπόλοιπα ζωντανά-πτώματα της πολιτικής και κοινωνικής σκηνής. Αυτά, ποιος θα τα αναλάβει; Στην Κύπρο κυκλοφορούν πτώματα που κρύβουνε καλά της σήψης τα συμπτώματα! Κυκλοφορούνε πτώματα σε πάρτι κοσμικά, όλο φρου-φρου κι αρώματα! Η Κύπρος είναι θέατρο και πρωταγωνιστούν τα πτώματα. Ποιος την πληρώνει αυτή την παράσταση; Ποιος θα αλλάξει αυτή την κατάσταση; Ποιος θα εμπνεύσει τον λαό; Αναλάβετε, να χαρείτε, τα ζωντανά πτώματα και αφήστε ήσυχα τα νεκρά!

Θεωρώ το θέμα της σημερινής ανάρτησης πολύ σοβαρό για να το διακωμωδώ μέσα από αυτό το ιστολόγιο. Αλλά, θεωρώ την Κύπρο τεράστιο οχετό μ’ αυτά που συμβαίνουν και το λιγότερο που χρειάζεται για να αποφύγεις τα ζάναξ, είναι το χιούμορ. Διότι αν έπρεπε να λειτουργήσω ενστικτωδώς, θα κυκλοφορούσα με το G3! Και με βέρες τόσο στο δεξί, όσο και στο αριστερό (βλέπε, χειροπέδες).

Να χαιρόμαστε την πατρίδα μας!

ΥΓ: Προς τους βανδάλους: Αν σκοπεύετε να κλέψετε και τη σορό του Michael Jackson, την αγοράζω όσο-όσο! Επικοινωνήστε με e-mail για τα περαιτέρω.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε κάμε έναν έλεος για την μπουρδελοχώρα που ζούμε, ευτυχώς πλέον μονο 5 μήνες το χρόνο!!

Αλλά ναι, θα ήταν ευχής έργον αν έθαβαν τον Χριστόφια ζωντανό.

Ανώνυμος είπε...

ααχ,πόσο δίκαιο έχεις Χρίστο μας...ΕΛΕΟΣ!!!!!!τι εν τούτη η χώρααααααα!
Cat

Sourkouna είπε...

Αν ειναι να θαψουν τον Χριστοφια να με φωναξουν και μενα να βοηθησω...

chrys είπε...

e ma eisai teleios ...!!!!!