Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2009

Ένα Χάπι: Πρωί - Μεσημέρι - Βράδυ!

Σήμερα θα παίξουμε «πρωϊνάδικο»!

Φτιάξε καφέ, άναψε τον προβολέα και τις κάμερες και έλα να σχολιάσουμε τις εφημερίδες. Όπου «εφημερίδες», βλέπε τη «Σημερινή» διότι εγώ δεν αντέχω να διαβάσω άλλη φυλλάδα σ’ αυτή τη χώρα (Εξαιρείται ο Φιλελεύθερος, τον οποίον δεν αντέχω λόγω μεγέθους! Εφημερίδα-τραπεζομάντιλο, tres passé!).

Πάμε:

«Τραγωδία με Ευθύνες για το Θάνατο Έφεδρου Αξιωματικού!»

«Τεράστια ερωτηματικά για την καταλληλότητα των οχημάτων της Εθνικής Φρουράς εγείρονται από το χθεσινό τραγικό δυστύχημα, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο έφεδρος αξιωματικός Ιάκωβος Χατζησπύρου, 43 χρονών, καθηγητής πληροφορικής, πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι πέντε έφεδροι!»

Θεωρώ τον στρατό μεγάλο σχολείο και θα καταταγόμουν με τα μπούνια ξανά στο στράτευμα, αλλά σε κάποια άλλη χώρα! Είμαι λάτρης της πειθαρχίας, της ιεραρχίας και της οργάνωσης. Και τι δεν θα έδινα να ήμουν πολεμιστής στην αρχαία Αθήνα ή στην Σπάρτη! Να θυσιαζόμουν με τους 300 του Λεωνίδα ή να ήμουν μέλος του πληρώματος στην Αργοναυτική Εκστρατεία! Επίσης, πιστεύω ότι αν ήταν υποχρεωτικό να καταταγούν και οι γυναίκες, σήμερα θα είχαν λιγότερο τουπέ και πιο ουσιαστικά προβλήματα στη ζωή τους, ενώ θα ήταν πιο άξιες να εργαστούν εποικοδομητικά στην κοινωνία. Όμως! Τη χάρη να καταταγώ ξανά στο κυπριακό «στράτευμα», δεν σας την κάνω! Καλή η φιλοπατρία, καλή η επαγρύπνηση, αλλά κακή η μαλακία.

Όταν είχα καταταγεί το ’98, μου μπήκε η ιδέα ότι θα πεθάνω από τη μαλακία του συστήματος και την ανικανότητα συντονισμού, παρά από επικείμενο πόλεμο για την άφιξη των S300. Έκανα τον σταυρό μου και προσευχόμουν καθημερινά να περάσουν οι μέρες και να απολυθώ, διότι το περιβάλλον ουδεμία εμπιστοσύνη μου ενέπνεε πως θα με «καλύψει» σε περίπτωση θερμού επεισοδίου. «Δεν κάνει» όμως, να μιλάμε γι αυτά, οπότε σκάζω.

Σκάζω, αλλά, να βάλεις τώρα την ουρά στα σκέλια και να πας να απολογηθείς στα μωρά του νεκρού εφέδρου κύριε υπουργέ άμυνας! «Δεν κάνει να μιλάμε» - «Δεν κάνει να μιλάμε», αλλά έναν-έναν τους κλαίμε από την ακαταλληλότητα του Σώματος! Ασσιχτίρ πρωί-πρωί, μέτρια Κύπρος! Θα μας φας όλους κάποια μέρα, και όχι τίποτε άλλο, ούτε τη μνήμη μας δεν θα τιμήσεις, χάριν… «επαναπροσέγγισης»!

Γυρίζω σελίδα:

«Πάμε Καλά ή Στραβά Αρμενίζουμε;»

«Τέσσερις γνωστοί νομικοί εκθέτουν την άποψή τους για την πολιτική στο Κυπριακό!»

Σπάω τρομερή πλάκα με την πολιτική ζωή της Κύπρου. Τελευταίως έβαλαν όλοι στο στόχαστρο τον Χριστόφια και τους χειρισμούς του. Το εθνικό συμβούλιο απαιτεί πιο διεκδικητική πολιτική από τον πρόεδρο στις συνομιλίες.

Τώρα το θυμήθηκαν;

Τον καιρό που τον υποστήριζαν στις εκλογές που ήταν ο νους τους; Δεν ήξεραν με ποιον είχαν να κάνουν τότε; Έπρεπε να περάσει ενάμιση έτος διακυβέρνησης για να αντιληφθούν τις αδυναμίες του; Εδώ μια πρόταση στην κοινή ελληνική γλώσσα δεν μπορεί να ολοκληρώσει, ο νομπελίστας! Θα ολοκληρώσει συνομιλίες και μάλιστα με τσαγανό και μπρίο; Καλά να πάθετε όλοι! Δεξιοί και ειδικά οι κεντρώοι, να υποφέρετε! Εφόσον στις εκλογές βλέπατε στο πρόσωπο του Χριστόφια τον ηγέτη που θα εμπνεύσει λαούς, που θα ελευθερώσει τη χώρα μας και κατ’ επέκταση έναν πολύγλωσσο διανοούμενο που αξίζει να ηγείται της Δημοκρατίας μας, τώρα δεν δικαιούστε να μιλάτε!

Να τον λουστείτε και να πείτε και ευχαριστώ! Με τέτοια αλλοπρόσαλλη πολιτική ζωή, του «έτσι» και του «γιουβέτσι», απορώ πως βρίσκουν την όρεξη το 80% των ιστολογίων και σφάζονται μεταξύ τους για τα πολιτικά. Τέτοια βλέπω και σκέφτομαι πως χίλιες φορές καλύτερα να ασχολούμαι μόνο με τη Βίσση…

Μια που την έφερε η κουβέντα! Γυρίζουμε στη σελίδα 46 της εφημερίδας και διαβάζουμε:

«Οικολογικό CD από τη Λία Βίσση!»

«Οικολογικό δίσκο με χρώματα από σόγια, 100% ανακυκλωμένο χαρτί και χωρίς τοξικές ουσίες έφτιαξε η Λία Βίσση! …Ο τίτλος του δίσκου είναι «απουσία» και αποτελεί την επιστροφή της Λίας Βίσση στη δισκογραφία μετά από 8 χρόνια…»

Τι να πρώτο-σχολιάσω! Κατ΄αρχήν ποιος χέστηκε αν είναι οικολογικό το δισκάκι; Της είπε κανένας ότι έχουμε σκοπό να το φάμε; Κανένα τραγούδι της προκοπής περιέχει ο δίσκος; Γιατί το τελευταίο τραγούδι της Λίας που έγινε γνωστό ήταν η συμμετοχή της στη Γιουροβίζιον το ’85 και εκείνη λόγω της τρομερά κακής παρουσίας! Επίσης, ασχολίαστο το concept της επιστροφής στη δισκογραφία με τον τίτλο: «Απουσία!» Θα κάνει μπαμ! Μάρκετινγκ - μηδέν! Άννα! Έλα να μου φέρεις το αντίδοτο, γιατί τεντωμένη την έχω τη φλέβα!

Ελαφρώς άσχετο, αλλά θα στο πω: Μια γνωστή μου, κάνει μαθήματα ορθοφωνίας στη Λία Βίσση για να περάσει στους τελικούς του X-Factor2! Tην πληρώνει, άκουσον-άκουσον, €45 για 40 λεπτά μάθημα (ούτε καν μια ώρα). Καμαρώστε! Οι Κυπραίοι αμφίβολο αν θα έδιναν τόσα χρήματα αν έπρεπε να προετοιμαστούν για εισαγωγικές στο Harvard, αλλά για να γίνουν πρώτης τάξεως τσιφτετελοειδείς αστέρες, τα ακουμπούν και με τις ευλογίες των γονιών τους! Και ύστερα με περιπαίζουν εμένα που εξακολουθώ στα 30 παρά, να πληρώνω για να τελειοποιήσω τα Ισπανικά μου! Πφφφ! Για κλανιές είστε, όλοι!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

HAHAHAHA:D...nice!!!!!:)
Cat~

Ανώνυμος είπε...

χεχε απολαμβάνω και εγώ τα μάλα τα νεύρα των κενρωδεξιών ριφκιών.

Που κάμνεις ιδιαίτερα ισπανικά;

Anti-Christos είπε...

@anonymous: σε μια καθηγήτρια, στο σπίτι της.

Ανώνυμος είπε...

εμ νταξει.Ο τεως εν εδιαπραγματευτηκε,ο αλλος εν είσια καθόλου αντιστάσεις και έφερε μας το ανναν ε και ο νυν προσπαθει να ισοζυγίσει.Υπομονη

Ανώνυμος είπε...

vasika oi politikoi mas den exoun ipothesi!

Alice World είπε...

Μολίς ψες βράδυ είχα τη συζήτηση του πώς στις μέρες μας η ιδεολογία παραπέει και έχει καταντήσει μία λέξη κενού ή ακόμα χειρότερα φτηνού περιεχομένου..