Σάββατο, Νοεμβρίου 03, 2007

Η ΟιΚΩΛΟγική Κύπρος

Αγαπητές λαϊκές καλλoνές της νήσου και αππωμένα παλικάρια,

Το πήρατε είδηση φαντάζομαι πως έχουμε 3 Νοεμβρίου και ο καιρός έξω θυμίζει αρχές Ιουλίου. Το πήρατε χαμπάρι πως το καλοκαίρι που μας πέρασε κάηκε η μισή Ελλάδα και η μισή Κύπρος (έτσι κι’ αλλιώς μισή Κύπρο έχουμε)! Το πήρατε χαμπάρι πως τα φράγματα στέρεψαν, η τρύπα του όζοντος έγινε μεγαλύτερη και από την κωλοτρυπίδα της Πάρις Χίλτον και πως καθημερινά στην Ανταρκτική βυθίζεται και ένα παγόβουνο στο μέγεθος της Ελλάδας!

Και τι κάνουμε γι’ αυτό;

«Μη μου τους κύκλους τάραττε!»

Σήμερα πήγα με ένα οργανωμένο γκρουπ στο καμένο δάσος του Σαϊττά για δενδροφύτευση. Φύτεψα 3 δεντράκια όλα κι’ όλα και ένιωσα άνθρωπος, εν αντιθέσει με τα πλείστα πρωϊνά του Σαββάτου που απλώνω το άχρηστο σαρκίο μου στα καφέ της Στασικράτους και αισθάνομαι δήθεν lifestyler.

Την επόμενη φορά που θα σας παρακαλέσω να με ακολουθήσετε σε τέτοιου είδους δραστηριότητες και θα με κοιτάξετε με ύφος περίλυπο ή υποψιαστώ πως με χλεύαζετε εμμέσως, θα σας φυτέψω και εσάς μαζί με τα έλατα! Το πρόβλημα βέβαια, είναι πως εσείς δεν θα ανθίσετε ποτέ, γι’ αυτό και εμμένω απλά στο θάψιμο παρά στη φύτευσή σας.


Η σημερινή δραστηριότητα διοργανώθηκε από το κέντρο ερευνών του νεοσύστατου πανεπιστημίου Λευκωσίας (Intercollege) και από τους 30 εθελοντές οι 15 ήσαν ξένοι φοιτητές!!! Ντροπή και αίσχος πτωχοί χωριάτες! Είχαμε μαζί μας κόσμο από την Αφρική, την Ευρώπη και την Αμερική να τσαπίζει να φυτέψει δέντρα για τους Κύπριους, οι οποίοι σήμερα, Σάββατο όντας έπιναν το καφεδάκι τους στο Mall ή προσπαθούσαν να συνέλθουν από την ψεσινή κραιπάλη στα άπειρα κλαμπ της πρωτεύουσας (Χα!!).

Είμαστε αρνιά! Κότες, ζώα!

2 σχόλια:

APOTINEDRA είπε...

Ντροπή και ρεζίλι για όλους μας!

Ανώνυμος είπε...

Poso dikio eheis! Ws tzai to Perou (Perouviani mou fernei i kopela katw dexia stin photo) irten pou tes Andeis na fytepsei ston Saitta.
Gia gelia kai gia klamata.
see u tomorrow!