Παρασκευή, Φεβρουαρίου 09, 2018

Βρίζω

Άκου να σου πω,

Εγώ άμα νευριάζω, βρίζω.

Βρίζω. Δεν μπορώ ο κόσμος να καίγεται και εγώ να μιλώ με το σεις και με το σας. Το είχα πει και σε μια συνέντευξη για δουλειά κάποτε, όταν με ρώτησαν να τους πω ένα ελάττωμά μου (όχι δεν είπα για την τελειομανία μου, τρομάρα σας, που νομίζετε ακόμα ότι το πιστεύουν οι εργοδότες!) Τους είπα ορθά, κοφτά και ξάστερα: «Αν εσείς δεν μπορείτε να δείτε τον ελέφαντα στο δωμάτιο και επιλέγετε να κοροϊδεύεστε μεταξύ σας, μην με προσλάβετε. Εγώ όταν βλέπω κάτι εκνευριστικό το σχολιάζω, το καυτηριάζω κι αν συνεχίσει να μου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι, βρίζω! Και βρίζω άσχημα» Ναι, το ξέρω, με αυτόν τον τρόπο χάνω το δίκιο μου, αλλά σαμπώς και αν μιλήσω πιο «πολιτισμένα» θα μου το δώσετε; Αφού ξέρω τι τσουτσέκια είστε. Αν δεν ήσασταν τσουτσέκια δεν θα αναγκαζόμουν να φτάσω στο αμήν. Δεν θα μου είχε ανέβει η πίεση στο 800 at the first place, που λέτε και στην Κύπρο.

Εγώ δεν μπορώ να μην εκφράζομαι. Όταν ενθουσιάζομαι, το δείχνω, όταν αγαπώ, το δείχνω, όταν μισώ, το δείχνω. Είμαι ένας άνθρωπος φυσιολογικός. Ε, και όταν τσαντίζομαι βρίζω. Απόλυτα νορμάλ συμπεριφορά. Και το θεωρώ απίστευτη υποκρισία εκ μέρους σας να αναγνωρίζετε την αδικία στην οποία υπόκειμαι και παρόλη την αναπουμπούλα να στέκεστε στις λέξεις! Να παραβλέπετε τη χυδαιότητα της κατάστασης που βιώνουμε, να παραβλέπετε τον εμπαιγμό και την υποτίμηση της νοημοσύνης μας και να σας φταίω εγώ που αποκάλεσα έναν μαλάκα, «μαλάκα» και μια πουτάνα, «πουτάνα».


Αεί στο διάολο από ‘ κει χάμω, καλά-καλά να γράψετε δεν ξέρετε, σας πείραξε το ότι βρίζω. Μαλακισμένα! Λες και παίρνετε από επιχειρήματα. Ζώα. 

5 σχόλια:

Moonlight είπε...

Πολύς ο εκνευρισμός και ξέχασες τα κυπριακά σου! "In the first place", όχι at. :p Εναλλακτικά και εξίσου κυπριακά, "to begin with". Χαχα!

Προσπαθώ να μην βρίζω, κι αν βρίσω να πω πιο "συγκρατημένες" βρισιές και επί της ουσίας, πχ "ανόητος" ή "ανεγκέφαλος", αλλά δεν συγκρατούμαι πάντα. Κι αν και γενικά δεν συγκρατούμαι και είμαι αυτό που λένε "εκρηκτικός χαρακτήρας", δεν βρέθηκα σε θέση να εκνευριστώ αρκετά ώστε να βγω εκτός ελέγχου στη δουλειά. Ίσως είναι κι αυτό που το χαίρομαι διπλά άμα βάζω τον άλλον στη θέση του με το σεις και με το σας και δεν μπορεί να πει τίποτε...

Κατά τα άλλα εν ξέρω τι μπορώ να πω ως ελάττωμά μου σε συνέντευξη, χωρίς να ξέρω τη δουλειά, και είναι αρκετά εκνευριστικό. :/

Ανώνυμος είπε...

"Be peaceful, be courteous, obey the law, respect everyone; but if someone puts his hand on you, send him to the cemetery."
- Malcolm X, "Message to the Grass Roots" November 1963, Detroit

Νηπενθές είπε...

IN the first place.


έχουν να λένε ότι αυτοί που βρίζουν τείνουν να είναι πιο ειλικρινείς, πιστοί και ευθύς με τους φίλους τους.

Neraida είπε...

Χώσε!

ΣαταΝάιδα

Brenda είπε...

@Νηπενθές

ΕυθΕΙς αφού είμαστε σε διάθεση διόρθωσης!