Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2017

DNA

Η παράνοια της κυπριακής κοινωνίας και δη μιας μερίδας της που έχει λυσσάξει να καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία με συνοπτικές μπας και τους χαρίσει πίσω ο Τούρκος εισβολέας μισό οικοπεδάκι με γαϊδουράγκαθα θέριεψε και πάλιν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Αφορμή μία μελέτη του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής που ανακάλυψε ότι οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι μοιράζονται πανομοιότυπο DNA ή κάτι τέτοιο (δεν εντρύφησα στην ουσία των ευρημάτων μιας και δεν είμαι βιολόγος, αλλά ούτε μου λέει κάτι το θέμα). Τα θερμά μας συγχαρητήρια στο Ινστιτούτο Νευρολογίας, ευχή μας μια μέρα να ανακαλύψει και την τασιηνόπιττα.

Στην ουσία το Ινστιτούτο Νευρολογίας μας είπε ότι πάνω κάτω έχουμε το ίδιο αίμα με έναν αδελφό μας που υιοθετήθηκε από άλλη οικογένεια. Πράγμα ήδη ευρέως γνωστόν αφού η πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων ήταν Έλληνες που εξισλαμίστηκαν και το ξέρουνε και οι πέτρες. Προς τι οι πανηγυρισμοί; Δεν μας είπατε τίποτε καινούριο. Τζάμπα τα απογεύματα στο εργαστήριο. 

Το σχιζοφρενικόν του πράγματος όμως είναι οι αντιδράσεις της πιο πάνω μερίδας πληθυσμού. Αυτοί που χρόνια τώρα σκίζονται να μας πείσουν ότι δεν υφίσταται ελληνικό DNA και οι οποίοι ειρωνεύονται μετά βδελυγμίας όταν κάποιοι –εξίσου γραφικοί- ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Περικλή και της Ασπασίας, χρησιμοποιούν τώρα τα ευρήματα του ινστιτούτου ως ατράνταχτα τεκμήρια ύπαρξης κυπριακού DNA ή τέλος πάντων κάτι παραπλήσιου που μας ενώνει και μας καθιστά ομοιογενές μίγμα. «Ορίστε, μοιάζουν τα DNA μας, δεν μας χωρίζει τίποτα, μας ενώνει η επιστήμη, το αύριο μας ανήκει, ας ελευθερώσουμε δυο περιστεράκια ευκαιρίας δοθείσης, unite Cyprus now, welcome friends to Cyprus» κι άλλα παρόμοια γελοία που διαβάζω από χθες.

Λες και τα τουρκικά στρατεύματα δεν φεύγουν επειδή τόσα χρόνια δεν είχαμε λύσει το θέμα του DNA. Tώρα που ξεκαθαρίσαμε τίνος είναι βρε γυναίκα το παιδί, θα πάρει τα άρματά της και θα πάει στο καλό. Πέρα απ' την πλάκα, πραγματικά εντυπωσιάζομαι από την επιστράτευση κάθε μορφής σαχλαμάρας για να περάσει η μία μερίδα της κυπριακής κοινωνίας την όποια λύση στην άλλη. Λες και το Κυπριακό εξαρτάται από τα θέλω μας. Τα όποια θέλω μας. Ή λες και θα έχει ποτέ σημασία η γνώμη μας. Δεν είναι άλλοι που τα καθορίζουν. Οι υποστηριχτές του Νικόλα και του Λιλλήκα βάζουν φρένο στα όνειρά σας!

Ας επανέλθουμε, όμως, στο θέμα του DNA που είναι και το πιο αστείο. Άντε και αποδείχτηκε ότι έχουμε το ίδιο DNA. Ότι τι; Και με την αδελφή μου έχω το ίδιο DNA και ώρες ώρες μας χωρίζει η άβυσσος. Ξέρετε πόσοι εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι είμαστε αδέλφια; Είναι λεπτό το ζήτημα βεβαίως και όχι της παρούσης. Αλλά συμβαίνει. Πόσες οικογένειες γνωρίζετε που μοιράζονται το ίδιο DNA αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν, να μοιραστούν  την ίδια κουλτούρα, την ίδια αισθητική, την ίδια οπτική στα ζωτικά ζητήματα της συνύπαρξης; Και το ανάποδο. Πόσα σύνολα ξέρετε που δεν έχουν τίποτα κοινό κι όμως συνεργάζονται κάτω από το ίδιο νομικό καθεστώς και πλαίσιο και συνυπάρχουν ειρηνικά; Σου είχα πει το παράδειγμα στην εστία του πανεπιστημίου όπου μοιραζόμασταν την ίδια κουζίνα οι εφτά φυλές του Ισραήλ και ουδέποτε είχαμε προβλήματα ακριβώς γιατί ίσχυαν οι ίδιοι κανόνες για όλους. Ελάχιστοι το κατάλαβαν. Δεν εκπλήσσομαι.

Ώσπου τα «αδέλφια μας» αντιλαμβάνονται διαφορετικά, για να μην πω λανθασμένα, απλές δημοκρατικές έννοιες, προωθούν ρατσιστικές λύσεις στη βάση δύο κοινοτήτων και λαών, λύση δεν θα υπάρξει. Δεν πα να έχουν το DNA της μάνας μου της ίδιας. Χέστηκα. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και ο μόνος λόγος που τα περιπλέκουμε είναι για να έχουμε εσωτερική κατανάλωση και ψυχοθεραπεία. Όταν θα μου δείξετε μοντέλο σύγχρονου κράτους που λειτουργεί με εκ περιτροπής προεδρία, σταθμισμένη ψήφο, και με ζάρια στη δικαστική εξουσία να ξαναμιλήσουμε. Μην μιλήσω για τέσσερις ελευθερίες στους εγκληματίες - έποικους τώρα. Που αντί να τους παστώσουμε σε ένα αμπάρι και να τους ξαποστείλουμε ομαδικώς θα τους δώσουμε και ευρωπαϊκή υπηκοότητα από πάνω.

Τα περί κοινού DNA τ’ ακούω βερεσέ. Σήμερα διάβαζα μία είδηση ότι ένας πατέρας βίαζε την κόρη του και την εξωθούσε και στην πορνεία. Kαταδικάστηκε σε ισόβια. Τον σταμάτησε το κοινό DNA που μοιράζεται με την κόρη του από το να είναι κτήνος; Όχι. Οπότε μην ξανακούσω αηδίες περί ερευνών και λοιπών αηδιών. Όταν θα μοιραστούμε την ίδια παιδεία, την ίδια πολιτική αγωγή, το ξανανοίγουμε το ζήτημα. 

Μέχρι τότε κάντε μας τη χάρη γιατί έρχονται και ζέστες. 

11 σχόλια:

Woofis είπε...

Καλημέρα Anti-Christos! Εν απόλαυση να βλέπω έναν εθνικιστή (ελληνοκεντρικόν στην προκειμένην περίπτωσην) να κατακρίνει άλλους για "κυπροκεντρικόν" εθνικισμόν. Διότι η "καταφυγή" στο "γονιδίωμαν" για "απόδειξην" της "εθνικής καταγωγής" εν ίδιον του μέσου εθνικιστή. Έτσι τζιαι οι "ελληνοκεντρικοί"στην Κύπρον ανέκαθεν επροτάσσαν μας τούτην την "απόδειξην", ότι δηλαδή στες φλέβες του Κυπραίου, τρέχει "αίμαν ελληνικόν" (άρα τζιαι γονιδίωμαν "ελληνικόν"). Όποιος ξέρει στοιχειώδη πράματα που βιολογίαν ξέρει τι πελλάρα είναι τούτη η στάση, καθώς εν υπάρχει έτσι πράμαν, στοιχειωδώς επιστημονικά αποδεδειγμένον. Άρα καλώς "ψέγεις" όσους μάχουνται να στηρίξουν τωρά την ύπαρξην "κυπριακού γονιδιώματος". Αλλά νομίζω ελάχιστοι τέθκοιοι υπάρχουν τζιαι κανένας εν τους παίρνει στα σοβαρά. Εκτός φυσικά που όσους πιστεύκουν στο "ελληνικόν γονιδίωμαν".
Οι υπόλοιποι απλά ήβραν ευκαιρίαν να τρολλάρουν όσους εθνικιστές δακάτω μιαν ζωήν κραυγάζουν ότι "άλλον εμείς, οι ελληνάρες της Κύπρου τζιαι άλλον οι shύλλοι, μόγγολοι τουρκαλλάες". Ότι εμείς άμα μας μας κόψεις εννά τρέξει μπλε. Ότι τζιείνοι εν "μοβόροι αγριάνθρωποι" που μόνον "κακόν μπορούν να κάμουν". Μεν μου πεις ότι εν άκουσες ή εν ακούεις τούτες τες θεωρίες ποττέ σου. Απλά εν σε ενοχλούν τόσον, γιατί κατά βάθος ενστερνίζεσαι τες. "Ορίστε" λαλούν τους, τούτοι που ούλλη μέρα τζιαι ούλλη νύχτα ξιτιμάζετε, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα περί "ελληνικού αίματος", εν το ίδιον ππουshλίκκιν με σας". Αποδεδειγμένα, με μελέτην που κοτζάμ ινστιτούτον".
Που τζιαμέ τζιαι τζιει Anti-Christos,πολλά σωστά μιλάς περί "παιδείας" τζιαι "πολιτικής αγωγής", οι οποίες είναι πραγματικά οι δυνάμεις που καθορίζουν την "εθνικήν συνείδησην", τζιαι που για έναν πληθυσμόν πρέπει να εν κοινές, ή έστω ενός minimum consensus, για να υπάρχει πολιτική ειρήνη τζιαι κοινωνική συνοχή. Για να γίνει τούτον πρέπει ο ένας να σταματήσει να μιλά ας πούμεν για "τουρκανταρσίαν/ τρομοκρατίαν" τζιαι ο άλλος για "αγωνιστές της ελευθερίας ΤΜΤ". Ο ένας για "βάρβαρην εισβολήν" τζιαι ο άλλος για "ειρηνευτικήν επιχείρησην". Ο ένας να κορτώννει για τα κεφάλια των "απίστων" στην Τριπολιτσάν τζιαι ο άλλος για τες σφαγές των γυναικοπαίδων στη Σμύρνην. Τζιαι για να γίνουν ούλλα τούτα πρέπει να ξεκολλήσουμεν που τους "ελληνοκεντρικούς" τζιαι "τουρκοκεντρικούς" εθνικισμούς, με τα αντίστοιχα γονιδιώματα, τζιαι να δούμεν τι μας δένει ως Κύπριους. Όπως κάμνουν ούλλα τα κράτη με μωσαϊκά εθνοτήτων ανά την υφήλιον για να μεν διασπαστούν σε θκιό ή παραπάνω κομμάθκια...

Anti-Christos είπε...

Woofi το σημερινό σου σχόλιο είναι τόσο αυθαίρετο και βασισμένο σε δικές σου ανυπόστατες εκτιμήσεις που αντιλαμβάνεσαι δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά και να απαντηθεί. Αυτό για να μην διερωτάσαι γιατί έχω βαρεθεί να επιχειρώ έστω και στο ελάχιστο οποιαδήποτε συζήτηση μαζί σου

Ανώνυμος είπε...

Woofis toutes oi erevnes de simenoun apolitos tipote, ine erevnes pou ginonte se sigkekrimena atoma mono. Oi erevnes tou Kostea pou eginan to 2014 ediksan oti to genetiko profile ton dio kinotiton diaferi. Diladi an kata tin krisi sou oi erevnes ine endiktikes ishirizese oti mesa se 3 hronia allakse to DNA? Episis i teleftea erevna dihni oti ke oi 2 kinotites ehoun kina haplogroups me tous elladites pou epiveveoni ti gnosti thesi oti oi tourkokiprioi ine ellinokiprioi pou eginan tourkoi gia na glitosoun forous. Mila ligotero

Beatrix Kiddo είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμε όταν επικαλείσαι έρευνες να μεν πιάννεις μόνο τα συμπεράσματα που σε συμφέρουν.

Ο κωστέας επίσης έφκαλε τα πιο κάτω συμπεράσματα:

1. The findings show that Cyprus is genetically much more heterogeneous than other countries; only 10 per cent of individuals possess tissue types that one comes across just once
2. Cypriots are genetically closer to the Near East rather than to the West
3. To varying degrees, the genetic makeup of Greek Cypriots has commonalities with Armenians, Greeks, Iranians, Turks and Palestinians, to name but a few.
4. study found that Greek markers accounted for around 23 per cent of Cypriot DNA. Apart from ‘Greek DNA’ markers, Cypriots showed signs of Iranian, Italian – a significant 20 per cent – Sicilian, Armenian, Syrian, Georgian, Saudi and Palestinian markers.

Δεν αναφέρω καν τα συμπεράσματα για τουρκοκύπριους

Ανώνυμος είπε...

Beatrix Kiddo. Afta ta apotelesmata ediksan oi sigkekrimenes erevnes agapiti mou. Alla apotelesmata tha diksoun an kanoun erevnes se 100 diaforetika prosopa kai alla tha diksoun oi erevnes pano se alla 200. De mporis na les oti epidi oi erevnes pano se aftous tous 100 ediksan afto, simeni oti ishii gia olous tous Ellinokiprious to idio. En pasi periptosi mono o Hitler ke oi omoideates tou pistevan oti to genetiko profile ke i ethnikotita prepi na pigenoun mazi, ke an esi pistevis oti kapios prepi na stamatisi na ine Ellinas epidi vrethikan liga Persika haplogroups sto DNA tou tote ise neonazi. Filakia

Ανώνυμος είπε...

Είμαι Ελληνοκύπριος και εδώ και χρόνια έχω κάνει DNA test με το 23andme (μπορείς να κάνεις από Κύπρο, έκανα και στους γονείς μου). Για μένα έδειξε τα πιο κάτω:

* 55.9% Middle Eastern & North African
-- 53.5% Middle Eastern
-- 1.3% North African
-- 1.1% Broadly Middle Eastern & North African
* 42.2% European
** Southern European
---26.1% Italian
---2.4% Balkan
---10.3% Broadly Southern European
---0.2% Ashkenazi Jewish
--- 0.1% Eastern European
--- 3.0% Broadly European
* 1.9% Unassigned

Το μήλο (εγώ) κάτω από την μηλιά έπεσε. Επιβεβαιώνει την ιστορία μας σαν νησί που όλοι περάσανε κατά καιρούς.

Νηπενθές είπε...

το ότι ημείς σαν μπασταρδο-λαός που ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε, χολοσκάμε για το πόθεν έσχες του σπέρματος μας - ενώ για το παρών και μέλλον των παιδιών μας δεν ασχολούμαστε, με ξεπερνάει.

Beatrix Kiddo είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, τούτα ούλλα που λαλείς είναι η δική σου εκτίμηση για τα πιστέυω μου. Εν θα κάτσω να υπερασπιστώ το ποια κ τι ειμαι στον κάθε κούλλουφο που πρπφανώς φκάλλει συμπεράσματα απο ένα σχόλιο κ το παίζει επιστήμονας αλλά εν μπορεί να καταλάβει μια επιστημονική έρευνα

Ανώνυμος είπε...

kouloufo na pis ton garo pou se espire vromo nazi. trava psofa tora

Anti-Christos είπε...

Μην τσακώνεστε παίδες. Το DNA και η προέλευσή μας δεν έχουν καμία σημασία στις μέρες μας. Όλα είναι θέμα κουλτούρας και ήθους. Δείτε τον Αντετονκούμπο για παράδειγμα. Τιμά την Ελλάδα. Ποιος νοιάζεται από πού ήρθε;

Beatrix Kiddo είπε...

Χαχαχα οκ! "Καρκινο στο μουνι της μανας σας" τύπος! Ελληνικότατη παιδεία μάσιαλλα