Τετάρτη, Ιανουαρίου 25, 2017

Μας Υποχρέωσες...

Πόσο, μα πόσο νευριάζω, άμα βλέπω κόσμο αστοιχείωτο να διορίζεται σε πόστα που δεν τον αφορούν, ειδικά όταν γνωρίζω ότι αν είχα διοριστεί εγώ εκεί ως εκ θαύματος, σήμερα θα θριαμβεύαμε σε κάθε επίπεδο.Μα είναι δυνατόν να βγαίνει ο Τσακνής να μιλά για τη Γιουροβίζιον; Και να λέει και ανυπόστατα πράγματα; «Είναι μία... υποχρέωση της ΕΡΤ». Όχι μάνα μου, δεν είναι υποχρέωση της ΕΡΤ. Κανένας δεν σε υποχρεώνει να συμμετέχεις, παρόλη τη συνδρομή σου στην EBU. Αλλά όταν δεν σε παρακολουθεί ψυχή ολόχρονα, και διαθέτεις με το ζόρι μόνο 2-3 προγράμματα τα οποία προκαλούν το ενδιαφέρον του τηλεθεατή, της Γιουροβίζιον συμπεριλαμβανομένης, δεν σε παίρνει να μην συμμετέχεις. Βγάζεις λεφτά απ’ αυτήν. Γι αυτό διορίστηκες εκεί. Για να κάνεις την ΕΡΤ κερδοφόρα! Δεν είναι όμως νομική σου υποχρέωση να συμμετέχεις, και πως τολμάς να το παρουσιάζεις έτσι για να δικαιολογήσεις την αμηχανία σου απέναντι σε κάτι τόσο γκλάμορους, που δεν μπορείς να διαχειριστείς εξ αιτίας της έμφυτης κακομοιριάς σου.

«Δεν είναι το φεστιβάλ του Bayreuth, δεν είναι το φεστιβάλ του Μπαχ!», είπε. Προφανώς και δεν είναι, θα συμφωνήσω. Είναι κάτι που συγκεντρώνει πολύ περισσότερο τηλεοπτικό ενδιαφέρον από αυτά που προανέφερες. Γι αυτό αξίζει να «μετράς αντίστροφα μέχρι τον Μάιο». Αλλά μια που το έφερε η κουβέντα, εσύ πού ακριβώς έμαθες για το φεστιβάλ του Μπαχ και του Bayreuth; Στα φεστιβάλ της ΕΔΟΝ και του ΚΚΕ; Στις συναυλίες υποστήριξης του Χριστόφια για το Μαρί; Τι κοινό νομίζεις ότι έχεις εσύ και ο Μπαχ για να τον αναφέρεις ως αυθεντία; Γελάει και η τελευταία παρτιτούρα του.

Αλλά και η παρτιτούρα να μην γελούσε, και έστω ας αποδεχτούμε ότι κάτι προσέφερες κι εσύ στην ελληνική μουσική (εγώ δεν έχω ιδέα τι προσέφερες, αλλά για να σε καλούν από κομματικό σε κομματικό φεστιβάλ, εικάζω ότι όλο και κάτι θα προσέφερες), σε ερωτώ: ήταν το Utopian Land τραγούδι για να το παρουσιάσεις οπουδήποτε; Η μουσική σου παιδεία από Μπαχ και τα φεστιβάλ του Bayreuth εκεί σε έστρεψαν; Στους Argo; Άσε μας, αστείε τύπε! Που μου βγαίνεις και απολογείσαι, έτσι ρακένδυτος, με τις φόρμες του γυμναστηρίου, ότι «η Γιουροβίζιον είναι μία… υποχρέωση» για να μην πέσουν να σε φαν τα συντρόφια, τρομάρα να σας έρθει.

Αριστεροί. Αυτοί οι, ως επί το πλείστον, ανάξιοι για το οτιδήποτε. Που προσεγγίζουν τα πάντα καχύποπτα και αφ υψηλού για να κρύψουν τα χάλια τους τα μαύρα, αλλά κατά τα άλλα θα μας κάνουν και υποδείξεις. Αλλά, έτσι δεν είναι παντού; Μήπως δεν βγάλαμε τα μάτια μας 6 χρόνια στο πανεπιστήμιο να σπουδάζουμε διεθνές δίκαιο και πολιτικές επιστήμες για να μας κάνει σήμερα υποδείξεις για πολιτική ο κάθε αχάπαρος; Patronising από παντού. Σε κάθε πτυχή της ζωής. Από τους πλέον λάθος ανθρώπους.


Δεν είναι ζωή αυτή μαζί σας.  

3 σχόλια:

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

Χρηστο!
Εχεις συνειδητοποιησει οτι μπλογκαρεις 10 ολοκληρα χρονια;;
Τωρα το προσεξα!
Οφείλεις να κάνεις επίσημους εορτασμους!

Unknown είπε...

Οφείλεις όντως να κάνεις εορτασμούς κατά προτίμηση στον ιππόδρομο Λευκωσίας :)Ένα πάρτυ με πριβέ καλεσμένους! Ένα πάρτυ οσκαρικό! Με επίσημο ένδυμα και τα συναφή! Τέλεια!
Μου αρέσει το πάθος σου για την γιουροβίζιον! Είσαι ο αγαπημένος μου μπλόγκερ όλων των εποχών!
Γουρουνέλλα

Mademoiselle Hyde είπε...

Copy Paste Γουρουνέλλα
:)