Τετάρτη, Νοεμβρίου 09, 2016

Βλάκες Στην Κάλπη

Μα γιατί σας φταίει ο Τραμπ και όχι οι Αμερικάνοι που τον ψήφισαν; Γιατί σας φταίει ο Ερντογάν και όχι οι Τούρκοι που τον ψήφισαν; Γιατί σας φταίει ο Πούτιν και όχι οι Ρώσοι που τον ψήφισαν; Γιατί σας φταίει ο Τσίπρας και όχι οι Έλληνες που τον ψήφισαν; Γιατί μας φταίει ο Χριστόφιας και όχι οι Κύπριοι που τον ψήφισαν; Γιατί μας φταίει η Καλομοίρα και όχι οι τηλεθεατές που τη ψήφισαν; Γιατί μας φταίνε τα McDonalds και όχι οι καταναλωτές που επιλέγουν να τα τρώνε;

Οι νικητές των εκάστοτε εκλογών δεν είναι επικίνδυνοι από μόνοι τους. Επικίνδυνοι είναι οι λαοί. Και όταν λέω λαούς δεν εννοώ τους λαούς σαν ολότητα πληθυσμού, αλλά τις μάζες. Οι μάζες, κοινώς οι χωρκάτες της κάθε κοινωνίας, που σε κάθε περίπτωση αποτελούν την λυπηρή πλειοψηφία ΔΕΝ θα έπρεπε να ψηφίζουν. Γιατί οι μάζες, ο λαουτζίκος, ο Μπούθουλας είναι αυτοί που έχουν φέρει την ανθρωπότητα σ’ αυτή την κατάντια.

Όταν τάσσομαι εναντίον των μαζών δεν το κάνω επειδή είμαι "ένας ελιτιστής που θέλει να καταπνίξει το τίμιο προλεταριάτο" (όπως άκουσα παλιότερα έναν βλάκα να λέει για μένα). Αλλά επειδή αποδεδειγμένα, οι λαοί δεν είναι άξιοι να ψηφίζουν. Πουθενά και για τίποτα. Ιδού τα χαΐρια τους.

Ιδανικά θα έπρεπε να ψηφίζουν καμιά 100στή πνευματικοί άνθρωποι από κάθε χώρα, όπου πνευματικοί βλέπε συγγραφείς, ιστορικοί, ζωγράφοι, λογοτέχνες, μαθηματικοί, φυσικοί, γιατροί (εννοείται εξαιρείται ο Κλήρος), άνθρωποι που ξέρουν να ξεχωρίσουν τέλος πάντων τη διαφορά του ενεργητικού και του παθητικού ρήματος. Αυτοί θα μπορούσαν να βγάλουν, κατά τη γνώμη μου, έναν ηγέτη αλτρουιστή, διορατικό και ωφέλιμο. Δυστυχώς όμως, ακόμα και αυτοί οι "εκλεκτοί" εξ αιτίας της ατελούς ανθρώπινης φύσης  θα είναι θέμα χρόνου να ψωνιστούν και να εξελιχτούν σε σύγχρονους τύραννους.

Γι αυτό ο κόσμος είναι καταδικασμένος να καταφεύγει στη δημοκρατία. Σ' αυτό το σισύφειο μαρτύριο. Να διοικείται από βλάκες, ψηφισμένους από βλάκες οι οποίοι βλάκες θα καταφεύγουν σε βλακείες τις οποίες οι βλάκες πολίτες θα πληρώνουν κατόπιν εορτής και οι οποίοι θα επαναλάβουν τις ίδιες βλακείες στις επόμενες εκλογές ξαναψηφίζοντάς τους. Ρεπετισιονισμός φουλ.

Να τρομάζετε με τον Τραμπ. Είναι πανίβλακας. Να τρομάζετε και με τους δικούς μας που εκτός από βλάκες είναι και αδύναμοι. Και ως πάρατζει.

ΥΓ: Χίλαρι: και κερατωμένη σύζυγος, και χαμένη απ' τον Τραμπ, ακόμα δεν όπλισες το περίστροφο;

7 σχόλια:

Woofis είπε...

Ο ελιτισμός είναι η άποψη ή η πεποίθηση ότι ορισμένοι άνθρωποι-ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων με εξαιρετικές ιδιαιτερότητες όπως πλούτη, εξειδικευμένη γνώση, εμπειρία ή άλλα αντίστοιχα χαρακτηριστικά-έχουν μεγαλύτερη επιρροή και η γνώμη τους έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από τους υπόλοιπους. Συνεπώς, θα πρέπει οι υπόλοιποι να μην τους αμφισβητούν όταν αποφασίζουν ή καταλήγουν σε μια πρόταση. Οι άνθρωποι αυτοί αποκαλούνται «ελίτ». Με την πλατωνική άποψη, αυτή η «ελίτ» είναι η μόνη ικανή να κυβερνήσει και να διαχειριστεί την εξουσία της ιδανικής Πολιτείας.

"Ιδανικά θα έπρεπε να ψηφίζουν καμιά 100στή πνευματικοί άνθρωποι από κάθε χώρα, όπου πνευματικοί βλέπε συγγραφείς, ιστορικοί, ζωγράφοι, λογοτέχνες, μαθηματικοί, φυσικοί, γιατροί (εννοείται εξαιρείται ο Κλήρος), άνθρωποι που ξέρουν να ξεχωρίσουν τέλος πάντων τη διαφορά του ενεργητικού και του παθητικού ρήματος."

Τς, τς, τς, άκου να σε πουν ελιτιστήν. Αστοιχείωτοι ρε παιδί μου, τζιαι εμπαθείς. Το πολύν να σε πουν "πλατωνιστήν".....τς τς τς.

Anti-Christos είπε...

Ελιτιστής είμαι αγαπητε Γούφι. Αλλά όχι με την έννοια του πλούτου, όπως με χαρακτήρισε κάποιος όμοιος σου παλαιότερα. Είμαι υπέρ του πνευματικού ελιτισμού, αυτό εννοώ. Όπως και να έχει, δικαίωμα ψήφου δεν θα είχες ούτως ή άλλως, οποιαδήποτε μορφή ελιτισμού επικρατούσε στον ιδεατό μου κόσμο.

Woofis είπε...

Αθθύμισ'μου να ππέσω με τες κλάτσες που εν θα εψήφιζα στην "Anti-Christian" πολιτεία σου αγαπητέ Anti-christos, άσε που πιθανότατα εγώ τζιαι οι "όμοιοι" μου (αμάν πλέον με τούτες τες φασίζουσες προπάθειες σου να με εντάξεις "κάπου") έθθα υπήρχαν σε έτσι πολιτείαν.
Μπαίνοντας κάθε φοράν στο blog σου είναι παντελώς αδύνατον να αποφύγει κάποιος να δει τζείνην τη μπλε σημαιούλαν τζιαι την περηφάνειαν της σχετικής δήλωσης περί της ελληνικότητας σου. Από ότι ξέρω, η δημοκρατία, που τόσον ασύστολα μέμφεσαι, θεωρείται μια που τες μεγαλλύττερες ανακαλύψεις τζιαι συνεισφορές του αρχαίου ελληνικού κόσμου στην ανθρωπότηταν. Προφανώς εν αντιλαμβάνεσαι τι εστίν να είσαι Έλληνας, όταν ασπάζεσαι θέσεις "αριστοκρατίας" τζιαι "πνευματικού ελιτισμού" (ωσάν η πνευματικότητα να τον καθιστά "δικαιότερον" του ελιτισμού βάσει πλούτου). Άμπα τζιαι γουστάρεις Περσίαν ή Αίγυπτον τελικά; Τζιαι μεν μου πεις ότι "ο Πλάτωνας ήταν Έλληνας τζιαι ήθελεν αρίστους". Τζιαι οι μεγάλοι φιλοσόφοι ελαλούσαν μαλακίες μέσα-μέσα, ήταν αθρώποι στο κάτω-κάτω.
Συγχαίρω πάντως την ειλικρίνεια σου σου στο απαντητικό σχόλιο, γιατί στην ανάρτηση εν φαίνεται να παραδέχεσαι την εν λόγω φιλοσοφίαν. Πάλε καλά.

Anti-Christos είπε...

Γούφι,

1) Μια χαρά παραδέχομαι και ενστερνίζομαι την εν λόγω φιλοσοφία στο κείμενο και το κάνω εμφανές. Εσύ έχεις αδυναμία κατανόησης κειμένου και δεν είναι η πρώτη φορά που το εντοπίζω.

2) Οι αρχαίοι Έλληνες ναι μεν είχαν ανακαλύψει τη Δημοκρατία αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είχαν δώσει δικαίωμα ψήφου σε δούλους και σε γυναίκες, σε ένα τεράστιο δηλαδή ποσοστό της τότε κοινωνίας αφού τους θεωρούσαν ανάξιους να κρίνουν. Μία ελίτ ψήφιζε και τότε. Επομένως, και η Δημοκρατία του 5ου αιώ. Π.Χ. ήταν "ελιτίστικη" - μια χαρά δημοκρατία δηλαδή, όχι σαν σήμερα που ψηφίζει και η κουτσή Μαρία.

Woofis είπε...

Anti-Christos, όντως δύο τεινά συμβαίνουν: είτε εγώ εν καταλάβω τι θκιαβάζω, είτε εσύ τι γράφεις. Ας τσιεκκάρουμεν, αν τζιαι εγώ εν έχω αμφιβολίαν για το τι συμβαίνει:

"Όταν τάσσομαι εναντίον των μαζών δεν το κάνω επειδή είμαι "ένας ελιτιστής που θέλει να καταπνίξει το τίμιο προλεταριάτο" (όπως άκουσα παλιότερα έναν βλάκα να λέει για μένα). Αλλά επειδή αποδεδειγμένα, οι λαοί δεν είναι άξιοι να ψηφίζουν. Πουθενά και για τίποτα. Ιδού τα χαΐρια τους."

Εν πραγματικά τραγικόν να θεωρείς ότι η δήλωση σου "οι λαοί δεν είναι άξιοι να ψηφίζουν. Πουθενά και για τίποτα" μπορεί να προέρχεται που οπουδήποτε αλλού εκτός που τον ελιτισμόν σου. Η άποψη έshιει προέλευσην την φιλοσοφίαν σου, τζιαι οϊ το αντίθετον. Ελπίζω τωρά να εκατάλαβες τι έγραψες. Διότι εν προφανές ότι εν μπορείς να αποδείξεις πουθενά ότι οι επιλογές των "μαζών" εν μονίμως λάθος. Κάποτε ναι. Μπορεί τζιαι συχνά, όπως με τον φίλο μας τον Ντόναλτ, που άσε να δούμεν τζιόλας τι θα κάμει πριν τον σταυρώσεις. Εν τζιαι εκληρονόμησεν τη θέσην, εκλέγηκεν τουλάχιστον. Τζιαι αν αποτύχει εννά φύει που πρόεδρος.
Η ιστορική εξέλιξη όμως επέταξεν στον κάλαθον των αποτυχιών το ιδεατόν κατ'εσέναν σύστημαν της "αριστοκρατίας". Deal with it. Εδοκιμάσαμεν το επανειλημμένα, τόσον πρόσφατα όσον λλίον πριν την γαλλικήν επανάστασην. Η αστική δημοκρατία είναι, μέχρι να εμφανιστεί κάτι πιο καλόν, όπως η αναρχία ας πούμεν, το βέλτιστον που έχουμεν πετύχει τζιαι συνεχώς εξελίσσεται, εντάσσοντας ομάδες όπως οι γυναίκες που εν εψηφίζαν ως αρκετά πρόσφατα.
Τζιαι δείχνεις για άλλη μια φορά ότι εσείς οι ακραιφνείς έλληνες εν εκτιμάτε καν τα στοιχειώδη του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Οι αρχαίοι έλληνες ήταν οι πρώτοι παγκοσμίως που είχαν μιαν κάποιαν δημοκρατίαν, όταν ο υπόλοιπος κόσμος είshεν κληρονομικές μοναρχίες, τυραννίες τζιαι ολιγαρχίες. Τζιαι το παράδειγμαν της εν φάρος για το σήμερα, παρά τα ελλείμματα της. Έννεν φάρος για την δουλείαν ή τον σεξισμόν που αναφέρεις ότι επεριείχεν.
Αλλά εν φυσικόν ένας ελιτιστής να θκιαλέει ότι τον βολεύκει, γιατί χαρκέται ότι επιβεβαιώνει την στρεβλήν οπτικήν του κόσμου που έshιει...

Anti-Christos είπε...

Woofi, χθες σου έγραψα μία μακροσκελή απάντηση, την οποία δεν δέχτηκε ο μπλόγγερ γιατί ήταν πάνω από 4.000 λέξεις είπε και υπερέβαινε το επιτρεπόμενο όριο. Επειδή μου ήταν αδύνατο να τη συμπτύξω χωρίς να αλλοιωθεί το νόημα τη διέγραψα αλλά επί της ουσίας δεν έλεγα κάτι παραπάνω από όσα σου έγραψα μέχρι στιγμής και από όσα λέω στο κείμενο. Επιμένω ότι δεν αντιλαμβάνεσαι ούτε το τι γράφω, και αμφιβάλλω αν το διάβασες ολόκληρο το κείμενο. Επανάλαβε τη διαδικασία ώσπου να αντιληφθείς τι λέω. Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Ετοίμασε κανένα app με images. Έχω καταντήσει κουραστική (για κάποιους σαν τον Woofis ... σπαστική) να συμφωνώ σε όλα μαζί σου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Καλλιπάτειρα
ΧΧΧ

p.s. by the way μεταξύ Trump και Χίλαρι, θα ψήφιζα καρφωτό τον εγωπαθή, αψυχολόγητο Τραμπ than the devil woman!!!