Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2015

Περί Ελεφάντων Κι Άλλων Προβοσκιδοειδών

Τον πήρατε κι εσείς χαμπάρι; Τι όχι; Δεν τον είδατε να βόσκει απτόητος στα ξεροχώραφα της πατρίδας μας; Όχι, δεν αναφέρομαι στο γνωστό, εγχώριο και άκρως συμπαθητικό γαϊδουράκι βρε χαζούλια. Αναφέρομαι στο νέο είδος τετράποδου που ευδοκιμεί στη χώρα μας και δεν είναι άλλο από τον Ελέφαντα. Τον ελέφαντα-horkatescu.

Μέχρι σήμερα ήξερες ότι ο ελέφαντας είναι είτε ασιατικός είτε αφρικανικός. Αμ δε στα 'ξηγήσανε καλά. Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε και ο κυπριακός ελέφαντας, ο οποίος βόσκει παντού, κυκλοφορεί παντού, περπατά και ρημάζει τα πάντα, παντού, αλλά ω, της φρίκης! Κανείς δεν ξεστραβώνεται να τον ειδεί. Επειδή δεν μας συμφέρει. 

Κι αυτό έχει σημασία στη χώρα μας. Να επιλέγουμε τί θέλουμε να δούμε, ασχέτως αν έχει περάσει κοπάδι ελεφάντων και δυο τσουνάμια από πάνω μας. Το σημαντικό είναι να παραμένουμε πιστοί στην άρνηση και να την περάσουμε και στους υπόλοιπους. Ακελική συμπεριφορά. 

Κι ας τολμήσει κανείς να υποδείξει στους υπόλοιπους την παρουσία του ελέφαντα. Με συνοπτικές διαδικασίες καθίσταται: εχθρός της πατρίδας, προδότης, εχθρός, και πολεμάται με κάθε μέσον καθότι «πολλύν αέρα πήρε εδώ μέσα». 

Υπάρχει ένας μόνο τρόπος να διασωθείς απ’ όλη αυτή την τρέλα. Να σκοτώσεις τον ελέφαντα. Δεν τον βλέπουν που δεν τον βλέπουν, ας μην περιφέρεται άσκοπα μες τα πόδια μας και να μας δημιουργεί προβλήματα. Τον σκοτώνεις και απαλλάσσεσαι από την παρουσία του, αυτή τη φορά στ’ αλήθεια. Μα, δεν θα τελειώσει εκεί το έγκλημα. Δεν καθάρισες με το να σκοτώσεις το ζωντανό. 

Οι ελέφαντες, ως γνωστόν, φημίζονται για το ελεφαντόδοντό τους. Σκοτώνεις, λοιπόν, το τέρας, αφαιρείς το ελεφαντόδοντο και το χρησιμοποιείς καταλλήλως. Τους το χώνεις στον κώλο. Τους το σφηνώνεις μέσα, βαθιά, να το νιώσουν... ώσπου "το αίμα των νεκρών να πάρει εκδίκηση." Αφού τόσον καιρό δεν ήξεραν, δεν ρώτησαν, δεν τον είδαν, δεν τον πολέμησαν, τουλάχιστον ας τον νιώσουν. 

Fair enough. 

5 σχόλια:

Moonlight είπε...

Επερίμενα να δω twist ως συνήθως, αλλά όχι. Άρεσε μου.
Επίσης επρόσεξα τωρά το disclaimer σου και γελώ μόνη μου με τη σοβαρότητα που παίζει να μεν αντιληφθούν.

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να μας δώσεις κανένα υπαινιγμό να μπούμε στο νόημα;

Ανώνυμος είπε...

Τι σου εκάμαν πάλε chris μου; Ποιος σε εφουτούνιασε;

Alex

Ανώνυμος είπε...

Ντιγκ ντιγκ ντιγκ!

Ανώνυμος είπε...

Χμ, είναι μάλλον θέμα νοημοσύνης, τι να σου πω και εγώ.