Τετάρτη, Φεβρουαρίου 19, 2014

Στη Ντίσνεϊλαντ της Κύπρου

Η είδηση της ημέρας, όπως τουλάχιστον φιγούραρε στην πλειονότητα των κυπριακών εφημερίδων, ήταν πως δόθηκε το πράσινο φως για να χτιστεί στη χώρα μας μία νέα Ντίσνεϊλαντ. Διά του λόγου το αληθές, κλικ εδώ.

Ευτυχώς να λέμε που η Ντίσνεϊ είναι σοβαρή εταιρεία και αποκλείεται να παρακολουθεί τι γράφεται στις κυπριακές εφημερίδες, γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι το να χρησιμοποιείς τον όρο ‘Ντίσνεϊλαντ’ για να περιγράψεις ένα άσχετο θεματικό πάρκο, μπορεί άνετα να εκληφθεί και ως δυσφήμιση. Στις σοβαρές χώρες όμως! Στην Από-τον-Θεό-κλασμένη-Κύπρο, ας γράφουν ό, τι θέλουν, ένα και το αυτό.

Έτσι που λες, άστραψε και βρόντηξε το τουίτερ σήμερα με διάφορα πνευματώδη επί του θέματος. Άστραψαν και βρόντηξαν επίσης, μα κυρίως έτριξαν, και τα κόκαλα του Ουόλτ!

Προσωπικά δεν έχω έντονη άποψη, καλές και πάντα ευπρόσδεκτες οι επενδύσεις, κι ας ξέρω από τώρα τι θα γίνει, ένα κιτσάτο λούνα παρκ θα προκύψει στην καλύτερη των περιπτώσεων, στο οποίο θα πάμε μια φορά, θα ντραπούμε για την αισθητική του, και δεν θα ξαναπατήσουμε.


Έστω όμως ότι όντως χτίζεται ένα κυπριακό παράρτημα της Ντίσνεϊλαντ στη χώρα μας… Πώς θα συγκεραστεί αυτή η περήφανη κουλτούρα με τις αμερικανιές του Ντίσνεϊ; Ιδού κάποιες φαεινές ιδέες: 


Main Street USA: Μπορεί να μην διαθέτουμε Πύργο της Κοιμωμένης Καλλονής, αλλά διαθέτουμε Πύργο του Σιακόλα. Με την Οικονομία να κοιμάται ύπνον βαθύ στο ρετιρέ, που όσο κι αν την φιλήσεις δεν νεκρανασταίνεται, δημιουργήσαμε μία must-see ατραξιόν για το τράτζικ κίνγκντομ μας.


Fantasyland: Καρουζέλ με το εθνικό μας ζώο, το αγρινό. Για φίσιες αποτείνεστε στην κυρία Σούλλα που φτιάχνει τα τοστ στην καντίνα. 


Φωτογραφήστε τα παιδιά σας με all time classic χαρακτήρες του Ντίσνεϊ και στοιχειώστε τα όνειρά τους για πάντα. Εδώ, η Χιονάτη και οι εφτά αυνάνοι.


Ο 'Ντάμπο το ιπτάμενο ελεφαντάκι', μετονομάζεται σε 'Πάμπο το ιπτάμενο ελεφαντάκι', και η μετάβαση στην κυπριακή πραγματικότητα γίνεται στο πι και φι. 


Τρενάκι Ρόλλερ Κόστερ εμπνευσμένο από τα "Πέντε Χρόνια Διακυβέρνησης Χριστόφια". Δεν συνίσταται στους καρδιοπαθείς. Βλαστημάς την ώρα και τη στιγμή που έκατσες πάνω. Κατεβαίνεις, κι αν έχεις επιζήσει κάνεις εμετό. 


Το 'Στοιχειωμένο Σπίτι' μετονομάζεται σε "Σπίτι (που είχες) στην Κερύνεια". Και που δεν θα το ξαναδείς. Ο Νίκος Αναστασιάδης σε ρόλο νεκροθάφτη σε υποδέχεται στην είσοδο και βγάζει αναμνηστική φωτογραφία μαζί σου.  

5 σχόλια:

Mademoiselle Hyde είπε...

Ήμουν σίγουρη ότι θα κάμεις ποστ για τη συγκεκριμένη είδηση. Και δεν με απογοήτευσες! Και κάθε φορά ξεπερνάς τις προσδοκίες μου!!!!

Mana είπε...

Να προσθέσω τη βόλτα με τη διπλή βάρκα που θα μπαίνει στη σπηλιά με τη διπλή πόρτα και που θα έχει διπλή διαδρομή και φυσικά διπλή κατάληξη. Και φυσικά θα λέγεται η διαδρομή του ΔΗΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

αχαχαχαχ you are back!! Eφύρτηκα ως το Τρενάκι Ρόλλερ Κόστερ, μετά έκαμα εμετό μόνον με την ιδέα ρολερ κοστερ Χριστόφιας. Στο βλαστημάς την ώρα που έκατσες πάνω, εσκέφτηκα τι τραγική ειρωνία υπάρχει στο τρίο ρολερκοστερ. χριστόφιας και έκατσα πάνω. Τον Νικολάκη τζιαμαί εμπορούσα να τον σκεφτώ και σε ρόλο βαμπιρ, σκέφτου το γίνεται!!!

Unknown είπε...

ΠΑΜΠΟΣ το ελαφαντάκι!!! Χαχαχαχα κατι έτσι θα είναι η Ντισνεϊλαντ η δικιά μας με Πάμπους και Πόμπους!

Moonlight είπε...

Ντάξει, έφυρες με.
Ρε, στο άρθρο του Φ online έχει μερικά σχόλια που είναι όλα τα λεφτά!
Για γιγαντιαίο γιαούρτωμα είμαστε...