Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2009

Στα Θρησκευτικά είχα 12

Τι νεύρα με πιάνουν όταν διαβάζω εφημερίδες!

Καθόλου δεν με εκπλήσσουν τα ρεζιλίκια που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην πολιτική ζωή, ειδικά αυτά που έχουν τη ρίζα τους στα θρησκευτικά πιστεύω. Προχτές, κάποιοι μουσουλμάνοι που γιόρταζαν το ραμαζάνι θίχτηκαν από μια συναυλία που λάμβανε χώρα πλησίον του τεμένους και άρχισαν να πετροβολούν τους Έλληνες, ενώ σήμερα η κατοχική αστυνομία έβγαλε την πίστη σε αρκετούς Χριστιανούς που κατευθύνονταν για προσκύνημα στον Αγ. Μάμα! Τελικά το προσκύνημα ματαιώθηκε.

Αυτά τα γεγονότα με παρέπεμψαν σε μια προσωπική ιστορία που έζησα το 2001. Στην εστία που έμενα, το καταραμένο Wessex Hall, έτυχε να έχω ένα Πακιστανό γείτονα. Την περίοδο του ραμαζανιού έβγαζε κάτω από το κρεβάτι του ένα χαλάκι, το άπλωνε στο δωμάτιό του και κοπανιότανε στις προσευχές και τους αμανέδες. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είχα καμία διάθεση να ακούω θρησκευτικά τσιφτετέλια στα καλά του καθουμένου και για αντιπερισπασμό και διατήρηση της ψυχικής μου γαλήνης, έπαιζα κι εγώ από το δωμάτιο μου αμανέδες της Βίσση. Ο Πακιστανός θίχτηκε και μου άφησε κάτω από την πόρτα ένα ραβασάκι. «Παρακαλώ όπως σέβεστε την θρησκεία και την προσευχή μου!»

Έγινα έξω φρενών! Και γιατί να μην σέβεσαι κι εσύ την ιδιωτική μου ζωή, μαλακισμένο; Και για να το δούμε κι αλλιώς, ζώντας σε μια πολύ-πολιτισμική χώρα όπως η Βρετανία, θα έπρεπε να αναμένεις ότι η συμβίωση με λαούς από άλλες κουλτούρες και νοοτροπίες θα επιζητούσε και δικές σου εκπτώσεις στα πιστεύω και συνήθειές σου! Βγήκες και εσύ από το Πακιστάν, κι αντί να εξελίξεις το πνεύμα σου με το καινούριο, προσπαθείς να χαντακωθείς εντελώς, τρομάρα να σου ‘ρθει! Εννοείται ότι το ραβασάκι του πυροδότησε περαιτέρω βισσικά τσιφτετέλια. «Θα πάμε κόντρα κι όπου βγει,» ένα πράμα.

Και με όλα αυτά, ανησυχώ και για το σήμερα.

Πώς θα συνυπάρξουν δυο λαοί στην ίδια χώρα, όταν και οι δυο έχουν υψηλό το θρησκευτικό τους φρόνιμα; Είναι σαν να προσπαθούν να συνυπάρξουν η Βίσση και η Βανδή, στην ίδια δισκογραφική! Επομένως, μόνο ένας Θεός ξέρει πώς θα συνυπάρξουμε με τους Τούρκους και δεν ξέρω και ποιος Θεός. Ο δικός μας ή ο δικός τους; Όλα όμως θα λύνονταν αν δεν υπήρχε Θεός! «Imagine there’s no countries and no religion too!» που έλεγε και ο μακαρίτης ο Λένον.

Σκέφτηκες ποτέ πόσο ευκολότερη θα ήταν η ζωή σου χωρίς τη θρησκεία; Στο 2009 ζούμε, άλλωστε. Αδυνατώ να εννοήσω ότι υπάρχει ακόμα άνθρωπος που πιστεύει στις μαλακίες που επέβαλαν οι απανταχού εκκλησίες προκειμένου να ευνουχίσουν πνευματικά το λαό τους. Το ότι σήμερα βρέθηκαν πλάσματα να φορτωθούν στα λεωφορεία μες τον λάλλαρο να πάνε να προσκυνήσουν, το βρίσκω λυπηρό! Και τους εξευτελίζουν και από πάνω τα ζώα, οι Τούρκοι εισβολείς!

Αδυνατώ να εννοήσω ότι μπορεί να κάθεσαι σκυφτός, χωρίς παπούτσια και να κοψομεσιάζεσαι στις υποκλίσεις, για να γιορτάσεις τάχα το ραμαζάνι και να προσβάλλεσαι όταν ο άλλος σε δουλεύει ψιλό γαζί γι αυτή σου τη μικροαστική φύση! Και τα ίδια πιστεύω και για τους Χριστιανούς που εμπίπτουν σε παρόμοιες γελοίες συνήθειες, για να σώσουν τάχα, τη ψυχή τους! Μια ψυχή που ολόχρονα την ποτίζουν με χίλια-δυο ανθυγιεινά, και νομίζουν πως τη σώζουν με μισή εξομολόγηση και μισή νηστεία!

Λίγη ιστορία να διάβαζες και να έβλεπες πόσες αιματοχυσίες έγιναν με αφορμή τις θρησκείες, θα ήταν αρκετό για να σταματήσεις να τις ακολουθείς! Βέβαια, εγκρίνω και επαυξάνω να έχεις πίστη. Να πιστεύεις! Αλλά να πιστεύεις στον εαυτό σου, στην αγάπη και στις επιστήμες! Να πιστεύεις στην μητέρα φύση! Αυτό άλλωστε, δεν είναι και του ρεζουμέ όλων των θρησκειών; Μην είσαι οπαδός κανενός άλλου!

Εντάξει, δεν είμαι απόλυτος, γιατί κι εγώ δηλώνω πιστός οπαδός της Βίσση. Ηρεμώ όταν μου τραγουδά. Νιώθω εξαγνισμένος κάθε φορά που την ακούω, ειδικά στα οπερετικά της. Οι στίχοι που ερμηνεύει έγιναν για μένα μότο ζωής "Δως μου αγάπη, να είναι αγάπη, ν' αντέχει στον χρόνο, ν' αντέχει στα λάθη!" Αυτά δεν διακήρυσσε και ο Ιησούς στο πιο μινιμάλ; Εκνευρίζομαι, λοιπόν, όταν μου αμφισβητούν τη θρησκεία μου, αλλά δεν θα έκανα και πόλεμο, ούτε θα έριχνα πέτρες αν ερχόταν να τραγουδήσει η Βανδή σε παραπλήσιο... ξωκκλήσι. Διότι αυτά είναι οι θρησκείες, κυρά Μαρίκα μου. Ομάδες ανθρώπων που αποθεώνουν τυφλά ιέρειες που πλουτίζουν εις βάρος τους. Απλώς οι μεν φοράνε ράσο και οι δε Βερσάτσε.

ΥΓ: Η καλύτερη θρησκεία, ήταν το δωδεκάθεο! Μαγικά, εξωπραγματικά γαμήσια, αμβροσία, νέκταρ, άρτος και θεάματα! Άντε τώρα, να εμπνευστείς απ’ τον Αλλάχ και τον Ιησού! Ούτε 10 επεισόδια δεν θα συμπλήρωναν αν ήταν σειρά στην τηλεόραση.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eisai apla malakas tupe, einai aplo.

Sike είπε...

"και να προσβάλλεσαι όταν ο άλλος σε δουλεύει ψιλό γαζί γι αυτή σου τη μικροαστική φύση!"

ακούεται μου κάπως ασύδοτο τούντο πράμα αντίχριστε. Καλάν, εσύ με ποιο δικαίωμα να τον δουλέψεις ψιλό γαζί; Είshες τζι εσύ εκπτώσεις στα πιστεύω και τις συνήθειές σου όταν βρέθηκες στη Βρετανία;

ρίτσα είπε...

άκουσα οι φασαρίες προχτές έγιναν μεταξύ μουσουλμάνων.διαφορετικές αιρέσεις απότι κατάλαβα

εσύ για ποια συναυλία λες;

Anti-Christos είπε...

@anonymous: στ'αρχίδια μου η γνώμη σου. Να μην διαβάζεις μαλακισμένα μπλογκς.

@Sike: Ναι, στη Βρεττανία που ο καθένας ό,τι δηλώσει είναι, συνειδητοποιείς ότι όλες οι εθνικές ή θρησκευτικές τυποποιήσεις ακυρώνονται. Όλοι χώμα θα πάρουμε.

@Ρίτσα: Δεν ξέρω, εγώ τα διάβασα στη 'Σημερινή' εχτές. Ούτε ξέρω για ποια συναυλία αναφέρεται. Δεν κατονόμασαν τον τραγουδιστή. Ίσως του Θηβαίου;

Ανώνυμος είπε...

Για 19734937 γράφω οτι συμφωνώ μαζί σου! Αλλά δεν πιστεύω οτι είναι η θρησκεία το μόνο πρόβλημα που έχουμε με τους μογγολότουρκους.
Όσον αφορά το δωδεκάθεο μεν το λαλείς για αστείο, πραγματικά ήταν το καλύτερο και που τον καιρό που σταματήσαμε να πιστεύουμε σ'αυτό οι Έλληνες και ασπαστήκαμε το χριστιανισμό άρχισε η πτωωωωση και πάει και πάει και πάει...

Λαλείς να εν τιμωρία του Δια το γαμήσι που τρώμε που ούλλους;;

Anti-Christos είπε...

Φυσικά και δεν είναι μόνο η θρησκεία που μας χωρίζει. Αλλά η θρησκεία είναι που τους φανατίζει -και εμάς επίσης αλλά σε λιγότερο βαθμό νομίζω- και κάνει χειρότερα τα πράγματα.

Unknown είπε...

"Να πιστεύεις! Αλλά να πιστεύεις στον εαυτό σου, στην αγάπη και στις επιστήμες! Να πιστεύεις στην μητέρα φύση!"

Με κάλυψες πλήρως. Εγώ πάντα λαλώ να πιστεύκουμε στον άνθρωπο τζιαι στις δυνατότητες του.

Ανώνυμος είπε...

En to vales to post pou sou stila a?
Ahaha.Edrapikes.PALE KALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anti-Christos είπε...

Ρε ανώνυμε, παρολίγον έκτρωση,

Τόσην πολλήν έννοιαν με έχεις που μπαίνεις και κοιτάζεις αν έκανα published τα μηνύματά σου; Σε λογοκρίνω διότι θεωρώ μαλακία να πρέπει να απολογούμαι στον κάθε ανώνυμο και ειδικά στους κακεντρεχείς ανώνυμους. Γούστο μου καπέλο μου, όπως θέλω διαχειρίζομαι το μπλογκ μου. Πόσο βλάκας είσαι και δεν μπορείς να το καταλάβεις;

Κλάννω, ρέβομαι, και δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν.

Τόσο καιρό με διαβάζεις, βλέπεις πόσο προσωπικά εκφράζομαι! Πού με είδες να ντρέπομαι ή να κωλώνω; Εσύ κωλώνεις που πίσω από την ανωνυμία νομίζεις ότι ασκείς και κριτική. Κατούρα και λίγο.

Άσε με τώρα ήσυχο. Με έπρηξε η μανούλα σου, μην κωλοτρίβεσαι κι εσύ!