Πέμπτη, Ιουνίου 13, 2013

Στο Fast Forward

Πώς τα πάτε, τι κάνετε, πώς είστε;

Θα πεταχτώ μέχρι το φαρμακείο. Θέλετε τίποτα;

Χάπια, σιρόπια, κάψουλες, υπόθετα και ανυπόθετα… Έχετε απ’ όλα;

Ωραία, χαίρομαι.

Πληβείοι και δουλοπάροικοι της Κύπρου! Σας έχω νέα! Πέρασε ήδη το μισό 2013! Πώς σας φαίνεται; Πώς σας κάθεται έως τώρα; Εκπληρώσατε κανέναν πρωτοχρονιάτικο στόχο ή ακόμα χάσκετε; Εξαγνίσατε καθόλου το κάρμα σας ή μπα; Μιλήστε μου για τα προσωπικά σας επιτεύγματα αυτού του πρώτου εξαμήνου να γελάσωμεν και να βελάσωμεν παρέα. Πείτε μου. Βελτιώσατε τον εαυτόν σας; Εξασκήσατε καθόλου το σαρκίον σας; Αποταμιεύσατε; Κάνατε καμία φαντασίωση σας πραγματικότητα;

Πού να προλάβετε;!

Το πήρατε χαμπάρι, γαιοκτήμονες και ακτήμονες, ότι οι εαυτοί μας έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα; Συνειδητοποιήσατε ότι δεν προλαβαίνουμε πλέον τα τεκταινόμενα; Είναι γεγονός. Οι εξελίξεις στην προσωπική μας ζωή δεν προλαβαίνουν να απορροφηθούν από τον εγκέφαλό μας, μήτε από τον φαλλό μας. Περνούν και δεν τον ακουμπούν. Περνάνε στο ντούκου. Ζούμε πλέον στο fast forward. Από την αποφράδα εκείνη μέρα του κυπριακού κουρέματος τρώμε τα χαστούκια το ένα μετά το άλλο και είμαστε σαν τον ετοιμοθάνατο που παθαίνει διαδοχικούς σπασμούς και εκλιπαρεί για ευθανασία.

Κάθε μέρα κάτι ακούμε, κάτι γίνεται, μας σοκάρει και το συζητούμε μέχρι τελικής πτώσεως. Ευχαριστούμε τον Θεό που μας έδωσε το τουίτερ και το αναλύουμε. Ευχαριστούμε τον Θεό που ανακάλυψε τα μπλογκς και το επιλύουμε. Μια φορά, δεν προλαβαίνουμε να βαρεθούμε. Πού να βαρεθούμε δηλαδή, που καταντήσαμε να ξυπνούμε το πρωί και αν είναι όλα στη θέση τους να το βρίσκουμε παράξενο! Σκέψου να ζούσες σε καμιά χώρα που όλα δουλεύουν ρολόι, στην Ελβετία, ας πούμε. Πώς θα την πάλευες; Τι θα συζητούσες όλη μέρα; Εδώ, δεν προλαβαίνεις να βαρεθείς. Κλείνει η μία τρύπα, ανοίγει η άλλη. Ή μάλλον δεν κλείνει καμία. Μόνο ανοίγει! Και εμείς κάνουμε τουίτς και αναρτήσεις και περνούμε ευχάριστα τα χρόνια.

Κουρέματα καταθέσεων, κλείσιμο καίριων οργανισμών, μειώσεις μισθών, συντάξεων, καταργήσεις επιδομάτων. Άλλα θεμιτά, άλλα αθέμιτα. Διασφάλιση της λιμουζίνας του προέδρου και των ανώτερων αξιωματούχων. Πες μου σε ποια άλλη χώρα έχουν τόσα να συζητήσουν. Εμείς εδώ τα τιμάμε τα χάλια μας και τα συζητάμε. Και έχουμε ζωή. Ενθυμείσαι πτωχέ και αχρείε Έλλην που το μόνο σου πρόβλημα προ δεκαετίας ήταν το δίλημμα Τσάκας ή Πρόδρομος; Ενθυμείσαι τρισάθλιε συνάνθρωπε που κάποτε τα καίρια ερωτήματα αυτής της κοινωνίας ήταν τι έγραψε η Μαίρη Γεώρτση σε ένα χαρτάκι στο Bar; Ενθυμού! Ενθυμού και κλάψε!

Πέρασε το μισό 2013 χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Θα περάσει έτσι και η υπόλοιπη πενταετία.


Οι επιζώντες, μου είπαν, θα κερδίσουν πλούσια δώρα.   

23 σχόλια:

Moonlight είπε...

Θα προσπαθήσουμε κάπως να επιβιώσουμε ως τότε. Στη συντήρηση να το πω; Γιατί μακάρι να ήταν απλά fast forward, να περνούσε και να μην πέρναμε είδηση.

Ktino είπε...

Θεός

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω..γιαυτό θα πιω..

Rania

Ανώνυμος είπε...

Αν στα πλούσια δώρα, εκτός από τις μετοχές της Τράπεζας Κύπρου, περιλαμβάνονται και ταξίδια σε προορισμούς της επιλογής μας, μια χαρά μάς βρίσκω! :Ρ

Και μερικές διορθώσεις:

1. να γελάσωμεν, να βελάσωμεν
2. ενθυμείσαι

Άνεργος Φιλόλογος

Anti-Christos είπε...

Γεια σου ρε φιλόλογε με τις διορθώσεις σου! Σε σκεφτόμουν την ώρα που τα έγραφα, λέω, αν πω μαλακία θα με διορθώσει! Δεν έχασες λεπτό, βλέπω! :)

Neraida είπε...

Προς το παρόν έχω ένα πιάτο φαγητό οπόταν μπορώ να δω και τα προσωπικά μου.

Επιτεύγματα?

Sono molto felice perche io sono una fata. Vivo il mio mondo.

Άρχισα τα ιταλικά. Αποθυμένο από τα 18 μου. Άργησα; Δεν άργησα.

Πραγματοποίησα και κάποιες φαντασιώσεις μου αλλά δεν είναι επί του παρόντος να τις αναλύσω.

Είμαστε Έλληνες! Κι αυτό σημαίνει ότι συζητούμε τα πάντα! Δεν τα ζούμε απλά. Κάποτε ξεχνάμε να τα ζούμε και μένουμε στη συζήτηση.

Και.. η Τρόικα μας κουρεύει τους μισθούς. Ας μη μας κουρεύει και τα όνειρα που δεν έχουν να κάνουν με χρήμα. Αυτά είναι δική μας ευθύνη. Και στην τελική, εμείς τα κουρεύουμε.

Ουφ! είπε...

ούφφου αγχώθηκα :/

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου δυστυχώς αυτή είναι η ροή της ζωής, γιατι αν για πάντα το δίλημμα μας ειναι τσακκας η πρόδρομος, και τι εγραψε η μαίρη στο χαρτάκι, σημαίνει ότι μεταμορφωνόμαστε σε κενούς ανθρώπους που μόνη μας έγνοια είναι άρτος, οίνος και θεάματα, που καλά ειναι και αυτά αλλά δεν πρέπει μόνο αυτά. εμένα η κυπριακή κουλτούρα με χάλαγε, που όπου βρισκόμασταν γινόταν διαγωνισμός, ποιος εχει καλύτερο αμάξι, ποιος θα πάει πιο μακριά ταξίδι, ποιος θα εφαγε στο καλύτερο εστιατόρειο...θα μου πεις το σήμερα μου αρέσει? όχι βέβαια, βλέπω ερηπωμένη πόλη και στεναχωριέμαι, ανθρώπους να φοβούνται το αύριο και πάλι στεναχωριέμαι, όμως από όλα αυτά πάντα βγαίνει και η ανθρώπινη πλευρά, η αλλυλεγγύη, η συμπόνια, η βοήθεια
κωνσταντινος

Anti-Christos είπε...

Μα, αυτή είναι η ειρωνία του πράγματος, Κωνσταντίνε. Ότι κάποτε θεωρούσαμε ότι είμαστε καλά, επειδή η έννοια μας ήταν οι εξελίξεις στο Μπαρ και στο Μπιγκ Μπράδερ. Άδειοι ήμασταν εξαπανέκαθεν!

Αχάπαρη είπε...

Oντως πολλά αγχωτικό post.

Απορώ που δεν σχολίασες το "απωθημένο" της Νεράιδας :)

Anti-Christos είπε...

Η νεράιδα έρχεται in peace και έχει καλές προθέσεις. Τα ορθογραφικά λάθη τα σχολιάζουμε μόνο όταν ο άλλος προσπαθεί να μας πουλήσει πνεύμα (ενώ μετά βίας μας πείθει για το δικό του).

Sike είπε...

τελώ σε πλήρη συγκλονισμό

στο «ίντα τζιαρούς εφτάσαμεν» σου, πρόσθεσε την αχάπαρη που σχολιάζει ορθογραφικά!!

Neraida είπε...

πιιιι εδολοφόνησα τα απωθημένα μου :-)
χαχαχααχ sike

Άσε στα σχόλια μου κάνω πολλά ορθογραφικά. :-P

LaLaLand είπε...

Εγω πάλι, δεν αγχωθηκα. Χαίρομαι που σκεφτονται και άλλοι έτσι. Και με καμνουν να γελω με τον τροπο που τα γράφουν.

LaLaLand είπε...

Εγω πάλι, δεν αγχωθηκα. Χαίρομαι που σκεφτονται και άλλοι έτσι. Και με καμνουν να γελω με τον τροπο που τα γράφουν.

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο, το post σου μου θύμισε ελληνικό 2010. 3 χρόνια μετά, θα μπορούσα να το πω και χαλαρωτικό (καλά που θυμήθηκες Τσάκα και Σια?!)Υπομονή παιδιά, μάτια και αυτιά ανοιχτά!Ντίνα.

Ανώνυμος είπε...

iperoxo post latremene.
she

Sike είπε...

neraida, εννοούσα Αχάπαρη με κεφαλαίο, όχι όποιαν τζι όποιαν

διευκρινίζω γιατί σάννα επήρες το προσωπικά; :D

Mia Petra είπε...

Ζω ντε ζα βου και αγχώνομαι που περνάει έτσι η ζωή. Μα, από Πρόδρομο.......Χρεοκοπία;;; Έλεος! Μέσος δρόμος δεν υπήρχε; Ουφ..να σκάσω είμαι..φιλούθκια!

Beatrix Kiddo είπε...

σκατά, ούτε γενέθλια εν ήθελα να γιορτάσω φέτος. εννα ζήσομεν!

στο κάτω κάτω μια έρευνα λέει ότι οι καταθλίψεις, και οι αυτοκτονίες είναι αυξημένες σε χώρες που έχουν καλό βιοτικό επίπεδο και οι ανθρώποι βαρκούντε που το να μεν έχουν προβλήματα να αντιμετωπίσουν.
άρα να μεν παραπονιέστε παλιοτόμαρα, το κράτος σας προστατεύει!

Dreamer είπε...

αντι να προγραμματιζουμε τες διακοπες του αυγουστου, θωρουμε πως θα φκει η εφτομαδα. που δευτερα το ιδιο.

Ανώνυμος είπε...

Χριστέ μου και Anti-Christe μου τι ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ είσαι, γ..ώ την ευθράδειά σου γ..ώ :) ;)

Κι εγώ περνάω χάλια τελευταία και είπα να πάρω μία δόση να μου περάσουν όλα :) Τα κατάφερες για άλλη μια φορά.

Κι εγώ ευχαριστώ το θεό που μας έδωσε εσένα που διακωμωδείς τα χάλια μας και γελάμε παρέα:)

Φιλιάαααααααααααααααα
ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ

P.S. και το ποστ για την Μπρέντα όμως ... όλα τα λεφτά. Να σου ζήσει.

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. Μα πως και δεν έγραψες καμία υβρισία για Χριστόφια??? νομίσω κολλούσε άνετα!!! :)

ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ