Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017

Προσοχή Στον Γορίλλα

Είμαι από χθες κολλημένος με αυτό το συμπαθέστατο τραγουδάκι που κέρδισε τον Διαγωνισμό του Σαν Ρέμο στην Ιταλία το περασμένο Σάββατο και θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Γιουροβίζιον τον Μάιο.
Occidentalis Karma” λέγεται και το έχω ακούσει ήδη καμιά δεκαριά φορές. Σατιρίζει την επίδραση του διαδικτύου στην καθημερινή μας ζωή, αναφέρεται στα τρολς, στα likes, στις σέλφις και γενικότερα στο κατάντημα του δυτικού πολιτισμού.

Μεροληπτώ που μεροληπτώ με οτιδήποτε ιταλικό, φέτος δεν αντέχω καν να φτάσει ο διαγωνισμός για να σου συστήσω τις επιλογές μου. Μέσα σ’ αυτά τα τρία λεπτά μπορείς να καταλάβεις γιατί η Ιταλία είναι το παν.

Μία λέξη: Στιλ.

Μόνο για την εμφάνιση του γορίλλα φέρω ένσταση. Μην τυχόν και τον δω στη σκηνή του Κιέβου, μου χαλά όλη τη φινέτσα. Κατά τα άλλα, μετά και τη φετινή δυσχέρεια συνεννόησης της EBU με τους Ουκρανούς, δεν βλέπω κανένα λόγο γιατί να μην προτιμήσουν του χρόνου να το στήσουν με τη RΑΙ. Χειρότερα από φέτος δεν γίνεται έτσι κι αλλιώς.

Πατώ replay. 

3 σχόλια:

Dreamer είπε...

nai, to akousa ki egw extes. triada nomizw, dyskolevomai na to dw na nika

Ανώνυμος είπε...

Και μένα μ' αρέσει αλλά φαντάζομαι θυμάσαι τι έγινε με το "Grande amore" που ήταν πρώτο στο televoting και το καταέθαψαν οι επιτροπές, οπότε μην κάνεις όνειρα για πρωτιές της Ιταλίας. Ή τη Σουηδία θα βγάλουν πρώτη (που απ' ότι φαίνεται θα ξαναστείλει την Loreen) ή την Αυστραλία που είναι η "χαϊδεμένη" της Ebu και έχουν φαγωθεί από πέρυσι να της δώσουν το βραβείο.

Anti-Christos είπε...

Θέλω να ελπίζω ότι μετά το φετινό φιάσκο με την Ουκρανία, η EBU θα θελήσει να μετακινηθεί δυτικά. Θεωρώ ότι στη Σουηδία θα ειπναι πολύ εξόφθαλμο να τους το δώσουν πάλι (χρονιά παραχρονιά θα το πάνε; Έλεος!), άσε που δεν είμαι σίγουρος ότι τελικά θα στείλουν τη Λορίν. Η Αυστραλία είναι μια μεγάλη πιθανή νικήτρια αλλά ας περιμένουμε να δούμε και τι θα στείλει γιατί οι televoters δεν της χαρίζονται εύκολα. Αισθάνομαι ότι της το χρωστάνε κατά κάποιο τρόπο της Ιταλίας, ακριβώς λόγω αδικίας του 2015. Ίσως τώρα που το παίρνουν πιο ζεστά το ζήτημα τους "σπρώξουν" λίγο παραπάνω. Ίδωμεν!