Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 24, 2012

Πρόσω Ολοταχώς για Νέο Νόμισμα!

 
 

Ο κ. Άντρος Κυπριανού, γενικός γραμματέας του θεάρεστου ΑΚΕΛ, δήλωσε τις προάλλες πως αν τα μέτρα της Τρόικας είναι δυσβάσταχτα (μιας Τροίκας που κατέβηκε στο νησί κατόπιν πρόσκλησης της κυβέρνησης του Προέδρου τους και κατόπιν πρόκλησης ανεπανόρθωτων ζημιών επίσης του προέδρου τους), τότε πρέπει «να μελετηθεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ».


Ο πιο πάνω εικονιζόμενος, με το αμήχανο χαμόγελο, τη θαμπάδα στο μάτι και την κακομοιριά στο ντύσιμο είναι ο κ. Κυπριανού. Άξιος συνεχιστής της διάνοιας Χριστόφια. Με σπουδές στο ΑΤΙ και ειδίκευση σε «θέματα τεχνολογίας του ξύλου» στην εκπαιδευτική σχολή του Ρίμινι (που είναι ένα ιταλικό θέρετρο στα πρότυπα του Πρωταρά), εφάμιλλη κάτι τριτοκοσμικών σχολών των Βαλκανίων. Με λίγα λόγια, πρόκειται γι άλλον έναν υποψήφιο νομπελίστα!

Δεν έχει πολύ πλάκα που ερχόμαστε από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης με μάστερ και διδακτορικά για να ακούμε τον κάθε απόφοιτο του Ρίμινι, με ειδίκευση στην τεχνολογία του ξύλου (Θεέ μου!), να μας καθορίζει το αν θα βγούμε από το ευρώ ή όχι; Δεν είναι απελπιστικά λυπηρό το ότι καθόμαστε και ακούμε απόψεις ανθρώπων που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα γυρίζαμε καν να κοιτάξουμε; Κάτσε κάτω χρυσέ μου και σκάλισε κανένα μπουφέ, καμιάν αρμαρόλλα, μιαν σιφονιέρα τέλος πάντων, κι άσε τα οικονομικά για κανέναν Πισσαρίδη που ξέρει...

Δεν υπάρχει μέλλον!

Κι άντε και μας έβγαλες από το Ευρώ κ. Κυπριανού. Ποιο νόμισμα θα υιοθετήσουμε; Έχεις να εισηγηθείς κάτι; Γιατί το να επιστρέψουμε στην αποικιοκρατική λίρα δεν είναι ένα ενδεχόμενο που θα συζητούσε ένας πατριώτης του αναστήματός σου, σωστά; Ούτε φαντάζομαι θα θέλεις να ασπαστούμε τη Δραχμή που θα παραπέμπει σε ένωση με την Ελλάδα. Θα πρέπει είτε να δημιουργήσουμε νέο νόμισμα είτε να καταφύγουμε σε κάποιο άλλο, του αραβικού κόσμου, με τον οποίο μας έχετε συνδέσει προ πολλού. Έννοια σας και το μπλογκ αυτό για εσάς εργάζεται.

Σας προτείνουμε την υιοθέτηση ενός νέου νομίσματος, του λεγόμενου «χωρκαθκιού».

Ένα Χωρκαθκιόν θα είναι ισοδύναμο του παλιού σεντ. Εκατόν χωρκαθκιά θα ισοδυναμούν με ένα Ζόππο. Και ούτω καθεξής. Μπορούν να κυκλοφορήσουν νομίσματα για 10 ζόππους, 20 ζόππους, 50 ζόππους. Για παραπάνω δεν το κόβω, δεν νομίζω να κρατούμε τόσα ως τότε. Θα είναι ένα νόμισμα πρότυπο και μάλιστα θα έδειχνε ακόμα πιο ολοκληρωμένο αν χαραζόταν και αυτό το αριστοκρατικό χαμόγελο που διαθέτετε επάνω, να το βλέπουμε και να παίρνουμε κουράγιο.

Ε, ρε Jumbo που σας χρειάζεται!

12 σχόλια:

άσπρο και παχύ είπε...

Αντίχριστος για Υπουργός Οικονομικών. Τουλάχιστον εννα γελούμεν αντί να κλαίμεν.

Αχάπαρη είπε...

Χωρίς να θέλω να επέμβω στη λύση του "χωρκαθκιού" νομίζω οτι αν ήμουν η Βαλεντίνα Τσίγκη εν θα έβρισκα ιδιαίτερα trendy το να τρέχουν τα χωρκαθκιά που τα ποϊνάρκα μου.

Grouta είπε...

χαχαχχαχα
Εμεναν εν θα με πειραζε να τρεσχει κατι που τα ποϊναρκα μου φτανει να ηταν ζοπποι, οϊ πενταροχωρκαθκιες :Ρ

Sike είπε...

φοούμαι ότι αν κάμω χιούμορ με τη λέξη ζοππόβορτος εννά με επρόλαβε κάποιος ήδη, αφού με τούντον μετριασμό ένη ξέρεις πριν και μετά που ποιον θα λαλήσεις...

συμφ με αρνάκι :D

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα Χριστούλη μου Θεός!!! Ψηφίζω σε κι εγώ για το υπουργείο οικονομικών!!!

ΧΧΧΧΧΧ

Ανώνυμος είπε...

καλά να πάθουμε, έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν!!!! ίσως να προβληματιστεί επιτέλους ο "ενδιάμεσος χώρος" που το μόνο που πρεσβέυει είναι πάσα θυσία συμμετοχή σε κάθε κυβέρνηση με όσα παραπάνω υπουργεία!!! δεν μπορεί ο γ.γ. του κυβερνώντος κόμματος να εκφράζει τέτοιες απόψεις!!!! ούτε ο τσίπρας δεν τολμά να το πει!!!
κωνσταντίνος

oeoe είπε...

Προβλέπω ότι η επόμενη κίνηση θα ήταν να υιοθετήσουμε το κουβανέζικο πέσο αφού πλέον οι Ρώσσοι και οι Κινέζοι έχουν γίνει καπιταλιστές. Δεν θα αμφέβαλλα αν η κεντρική τράπεζα δεν άρχισε ήδη να τα τυπώνει για να είναι έτοιμη.

Unknown είπε...

Τώρα να δείς που θα έχουν την απαίτηση να γράψουν πάνω στα χαρτονομίσματα το In Marx We Trust...αλλά στα ρώσικα...(У Маркса мы верим)

marilena είπε...

Χρίστο μου το νέο νόμισμα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η παττίχα! Το πρότεινε άλλωστε και ο Α-Χριστόφκιας. Ούτως ή άλλως έτσι όπως μας κατάντησε την οικονομία μας θα πάμε πίσω στην ανταλλαγή προïόντων... ότι έσιει γιόρκιν ο καθείς!

Woofis είπε...

Nice! Λλίη σάτυρα την ημέραν την κρίσην κάμνει πέρα (χαρκούμαστεν...).
Εγέλασα πολλά, ακόμα παραπάνω με το σχόλιον της Αχάπαρης περί Τσίγκη.

Εναλλακτικές προτάσεις:

100 σβουμ - 1 κούσπος
κόρη - Ρα
πώνυμα - Παούρμον
Βανδή - Βίσση
κλπ.

''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου'' είπε...

Το χειροτέρεψες ερήμην σου... Κι όμως κάποτε (που ζούσα ΤΟ πάθος) μέχρι και Τριαντάφυλλο άκουγα... Καλύτερα να σε βλέπω στον ύπνο μου τελικά, γιατί στον ξύπνιο μου, μού ξύνεις πληγές... Θα ζήσω! Καλησπέρα!
http://www.youtube.com/watch?v=gg5ZvUwj56U
Τιμής ένεκεν... (Για όσους το αντέξουν το άσμα βεβαίως-βεβαίως!)

''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου'' είπε...

Για το κείμενο τώρα: ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ! Μην συνεχίσω τώρα την γραφικότητα μου. ΘΕΛΩ ΒΙΒΛΙΟ ΛΕΜΕ!