Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2009

Σφυρίχτρα - Ρουφήχτρα

Σήμερα διάβασα στη ‘Σημερινή’ ένα αφιέρωμα για την «νέα-αυθεντική κίνηση πολιτών», την Alert. Για την «πολυσυλλεκτική» Alert ήθελα να γράψω και παλιότερα, όταν πρώτο-συστάθηκε, αλλά τότε ήταν η περίοδος που έδινα εξετάσεις για την δικηγορική άδεια και δεν είχα χρόνο να νευριάσω. Τώρα που έχω, ας νευριάσω να το ευχαριστηθώ:

Όπως δήλωσε και ένας εκ των εμπνευστών αυτής της κίνησης, ο κ. Οικονόμου, η κίνηση αυτή «δεν έχει ιδεολογική ταυτότητα, (σιγά που θα είχε, συμπληρώνω), αλλά όλα τα μέλη της επιδιώκουν τη συνεπή δημοκρατία.» Στην κίνηση αυτή θα βρεις κόσμο από διάφορους χώρους όπως «ακαδημαϊκούς, ηθοποιούς, μουσικούς, αριστερούς, φιλελεύθερους, οικολόγους, αλλά και κόσμο της ΝΕΔΗΣΥ.»

Έχει πολλή πλάκα αυτή η χώρα!

Εν ολίγοις, ο κόσμος της Κύπρου και ιδιαίτερα «οι ηθοποιοί, οι τραγουδισταί και οι οικολόγοι,» (αυτοί δηλαδή που πασχίζουν να μπουν στο X-factor, να παίξουν στις σειρές του Τσιάκκα και να ψωρό-φυτέψουν μισό δεντράκι τον χρόνο για τα μάτια του κόσμου), αγχώνονται για τη συνεπή και απρόσκοπτη λειτουργία της Δημοκρατίας στη χώρα μας! Και τι το εποικοδομητικό κάνουν γι αυτό; Σφυρούν! Πάλι καλά που δεν χορεύουν κλακέτες!

Και σε ποιους σφυρούν, παρακαλώ; Στους πλέον αναρμόδιους! Πήγανε και σφυρούσαν τις προάλλες στους Δικαστές έξω από το Ανώτατο. Επειδή αθώωσαν τους αστυνομικούς για τον ξυλοδαρμό των αθώων πολιτών. Το ότι οι Δικαστές απλώς εφάρμοζαν μια απαρχαιωμένη νομοθεσία η οποία δυστυχώς δεν εκσυγχρονίστηκε από τους αχαΐρευτους βουλευτές, ουδείς το σκέφτηκε, βεβαίως-βεβαίως. Ο Δικαστής απλώς ερμηνεύει τον νόμο, πτωχοί! Δεν τον δημιουργεί! Ο βουλευτής είναι αυτός που τον δημιουργεί. Αλλά δεν είδα κανέναν να στήνεται έξω από τη Βουλή και να σφυρά στους βουλευτές που δεν εκσυγχρόνισαν τους νόμους. Ε, βέβαια! Να γιουχάρουμε τους βουλευτές; Που θα «κανονίσουν» τον γιο μας στην κυβέρνηση; Δεν λέει! Ας σφυρούμε στους Δικαστές, που ούτως ή άλλως καλά την έχουν, δρουν με το γράμμα του νόμου, τα χέρια δεμένα και εκπληρώνουμε το έργο μας ως προστάτες της Δημοκρατίας!

Πρόκειται βλέπεις, για σοβαρότατη κίνηση πολιτών!

Επίσης, δεν θεωρώ πως η σφυρίχτρα είναι αξιοπρεπές μέσο διαμαρτυρίας. Σφυρούν στα γήπεδα και όχι στις πολιτισμένες κοινωνίες. Ένα αξιοπρεπές μέσο διαμαρτυρίας θα ήταν η αποχή από τις εκλογές. Δεν πιστεύω ότι σε παίρνει να διαμαρτύρεσαι όταν πας και ψηφίζεις τον θείο σου για να σε βολέψει αν και όταν εκλεγεί, αλλά μετά πας και σφυρίζεις σαν τον ζουλού, επειδή το κράτος γέμισε με άχρηστους. Εμείς ψηφίσαμε τους άχρηστους, δεν δικαιούμαστε τώρα να τους σφυρίζουμε. Απλώς τους «καμαρώνουμε!»

Δεν λέω, το λαϊκό αίσθημα θέλει να εκτονωθεί με αυτά που βλέπει. Δικαίως. Είναι και οι αστυνομικοί ανάξιοι εμπιστοσύνης. Όχι, όλοι... Η πλειοψηφία! Άνθρωποι που προσλαμβάνονται στο Σώμα με μέσο όρο 9/20 στα Νέα Ελληνικά και μέσο όρο 14/20 στα Αγγλικά! (Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να συνέβαινε αυτό το φαινόμενο αναλφαβητισμού, δεν ξέρω!) Που για να γράψεις τόσο χαμηλά στη μητρική σου γλώσσα, πρέπει να το κάνεις μάλλον επίτηδες, για να σπάσεις τα νεύρα του εξεταστή! Διάβασες ποτέ κατάθεση γραμμένη από αστυνομικό; Σου έτυχε; Επειδή εμένα μου έτυχε, και μάλιστα διάβασα πέντε-έξι, σου δηλώνω ότι τα πρωτάκια στο Δημοτικό γράφουν με περισσότερη συνοχή και ειρμό σκέψης! Αλλά ποιος φταίει και γι’ αυτό; Μήπως η έλλειψη παιδείας; Ε, γιατί δεν πήγες να σφυρίξεις του Υπουργού Παιδείας που αντί να ενδυναμώνει την εκμάθηση της μητρικής μας γλώσσας, της ιστορίας μας κτλ, προσπαθεί να τις αποδυναμώσει και να τις αλλοιώσει, χάριν επαναπροσέγγισης; Δεν είδα τους «ηθοποιούς, τους τραγουδισταί, τους οικολόγους» και όλους αυτούς τους «πνευματικούς ανθρώπους» να καίγονται για την παιδεία μας!

Συγγνώμη που είμαι τόσο είρωνας, αλλά είναι και Δευτέρα και είναι οι αντοχές μου στη μαλακία, μειωμένες!

Θεωρώ πως ένα κράτος «βρωμά από τη μύτη!» Και επειδή τη μύτη εμείς την ψηφίζουμε, εμείς την εκλέγουμε και κατ’ επέκταση εμείς τη διορίζουμε, στους εαυτούς μας έπρεπε να σφυρίξουμε! Δεν γίνεται κύριε μου να ψηφίζεις τον Χριστόφια (που φωνάζει από το χιλιόμετρο ότι μόνο σούβλες ξέρει να ψήνει και να χορεύει τσιφτετέλια πετώντας χαρτομάντιλα στον αέρα) για πρώτο πολίτη της χώρας και μετά να αγχώνεσαι ότι δεν γνωρίζουμε τι συζητιέται στις συνομιλίες επίλυσης του Κυπριακού. Ας μην τον ψήφιζες! Δεν γίνεται να ψήφιζες ανίκανους συγγενείς σου για βουλευτές και μετά να σου φταίνε οι Δικαστές επειδή εφαρμόζουν τον νόμο όπως τον ψήφισαν οι βλάκες συγγενείς σου. Δεν γίνεται να πάσχιζες να διορίσεις το ζώο τον γαμπρό σου στο Αστυνομικό Σώμα και ύστερα να σου φταίνε οι μπάτσοι που δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στον λαό.

Στον λαό έπρεπε να σφυρίξεις, αγαπητή Alert. Στον λαό που δεν ξέρει τι του γίνεται. Αλλά, εσύ είσαι ο λαός! Και αν δεν διορθωθείς εσύ, δεν θα διορθωθεί τίποτε σε αυτή τη χώρα. Και όπως έλεγε και ο Winston Churchill, «κανείς δεν είπε ότι η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα. Απλώς είναι καλύτερο από τα άλλα!»

Σφύρα τώρα, να περάσει η ώρα, να κάνεις χάι-χούι, για να νομίζεις ότι είσαι και «πολίτης που επαγρυπνεί!…» Τρομάρα σου! Πες τα κι εσύ Καρβέλα μου:

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σίουρα εν πρεπει να είσαι νομικός.Σίουρα .Γιατί εγώ ξέρω ότι ο νόμος εκφράζεται με αυστηρά ελληνικά, οι διάφορες και λίγο διαφορετικές περιπτώσεις όμως των γεγονότων ωθούν τον δικαστή να κρίνει εαν το συγκεριμένο συμβάν εμπίπτει σε ένα άρθρο του νόμου ή αλλο.
Το πιο πραφανές ότι εσιης λαθος είναι ότι εφκήκαν στα κανάλια βουλευτές νομικοί και έιπαν ρητά ότι καλύπτει ο νόμος την συγκρεκριμένη περίπτωση.Αλλα και το πιο πασιφανές .
Αν δεν την κάλυπτε θα επέβαινε ο Γ.Εισαγγελέας?
Όσο για τα άλλα που είπες έιναι απλά ... θλιβερά κατατάσσοντας σε στην κατηγορία των πλέων παρακμηακών και αντιφατικων προσώπων.
Μια τζούρα για να καταλάβεις,λεμε ότι θέλουμε να γίνουμε ευρώπη ,στην ευρώπη η σφυρίχτρα είναι προσφιλές μέσο διαμαρτυρίας παρά τις βάρβαρες συγκρούσεις και όμως βρήκες κατι και σε τούτο να πεις.
Τι να πω...

Anti-Christos είπε...

Φίλε μου,

Εγώ δεν εξετάζω το ορθό της δικαστικής απόφασης, εξετάσω αν οι διαμαρτυρόμενοι "σφύριξαν" εναντίον του σωστού θεσμού. Και δεν σφύριξαν. Αυτό ήταν το όλο point της ανάρτησης, αλλά δεν το κατανόησες.

Δεύτερον, ο Γεν. Εισαγγελέας, ιδιαίτερα αυτός που έχουμε τώρα, συνηθίζει να παρεμβαίνει και εκεί που δεν τον παίρνει, οπότε δεν μετρά ως παράδειγμα.

Τρίτον, αν είμαι νομικός ή όχι, το έκριναν 3 πανεπιστήμια και όπως καταλαβαίνεις δεν με ενδιαφέρει η γνώμη ενός ανώνυμου.

Τέταρτον, να μου βρεις τον νόμο που λέει ότι στην Ευρώπη η σφυρίχτρα είναι πολιτισμένο μέσο διαδήλωσης. Στην Ευρώπη επιτρέπονται και οι γάμοι των ομοφυλοφίλων και απαγορεύτηκε παντού το κάπνισμα. Είδες να τους ακολουθούμε; Η σφυρίχτρα σε μάρανε για να νιώσεις ευρωπαίος.

Και βάζε σημεία στίξης όταν γράφεις. Να βγάζεις περισσότερο νόημα. Για να μην σχολιάσω το "παρακμηακών" που έγραψες...

Ανώνυμος είπε...

Εκτός που το "αχαχαχαχα" έμαθες και άλλες λεξούλλες βρε ανώνυμο;;

Αντί-Χρηστε, για άλλη μια φορά εύγε! Ακόμα ένα καλό χώσιμο!

Sourkouna είπε...

Mέσο όρο 9/20 στα Νέα Ελληνικά??????
EΛΕΟΣ ΠΙΟΝ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Kai pali egrapses...kai ksegrapses pollous!!! Well done Xristoulli mou.. Keep writing ;-)

xxxx

Ανώνυμος είπε...

Λεις.
"Δεύτερον, ο Γεν. Εισαγγελέας, ιδιαίτερα αυτός που έχουμε τώρα, συνηθίζει να παρεμβαίνει και εκεί που δεν τον παίρνει, οπότε δεν μετρά ως παράδειγμα."
Αμαν εν μπορείς να κρίνει επι του πρακτέου τον Γ.Εισαγγελέα τουλάχιστον κάμε ότι εξιασες να το σχολιάσεις.Για όνομα του θεού.Εν απάντηση τούτη?Βέβαια εν να μου πεις ότι θέλω λέω.Ο καθείς κρίνεται.

Ξέρω πολλούς επιστήμονες που είναι μη καταρτισμένοι και ο λόγος είναι ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ.Ένας άσχετος με την νομική , καλήν ώρα όπως εγώ, γνωρίζει ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζουν γραμμικά στην καθε περίπτωση με αποτέλεσμα 2 διαφορετικοί δικαστικοι να εκδίδουν 2 διαφορετικά πορίσματα.

Νόμος περί κατοχύρωσης πολιτισμένου τρόπου διαμαρτυρίας με χρήση σφυρίχτρας????
Μα εν λιγική συνεννόησης ενηλίλων?
Εν μπορεις να κατανοήσεις ότι τούτος ο τροπος διαμαρτυρίας εν πιο πολιτισμένος που την πρόκληση βίας και εξάσκηση του πιο δυνατού λαρυγγιού με προσβλητικά ,μάλιστα, κοσμιτικά επίθετα?
Η αισθητική σου εν διαφορετική?

Γαμος ομοφυλοφίλων?????
Ευρώπη?Αναμένω να μου πεις την πλειοψηφία χωρών της Ευρώπης που τον επιτρεπουν(οι για να μεν λαλούμε αερολογίες και ότι μας καπνίσει)
Και για το κάπνισμα εν εψηφίστηκε νόμος ?Νομικός είσαι...
Αναρωτήθου ομως τούτα που γράφει αν είσαι εξαιρεση στον κανόνα για να μπορείς να τα κρίνεις
Σορρυ για ορθογραφικά και σ.στίξης.
Ας όψεται η βιασύνη
(μουχαχα για το ανωνυμο υβριδικό πράσινο οικολογικό αντικείμενο που θελει να του γελασω διαφορετικά ¨))

Anti-Christos είπε...

Ρε φίλε,

Δεν διαφωνώ ότι 2 Δικαστές μπορεί να βγάλουν διαφορετική απόφαση πάνω στην ίδια υπόθεση. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ! Θυμώνεις για πράματα εκτός θέματος! Δεν κόβει που δεν κόβει ο νους σου, μην το κάνεις τόσο εμφανές!

Δεύτερον, αν εσύ πιστεύεις ότι με τη σφυρίχτρα διαδηλώνεις πιο κόσμια απ' ότι με την αποχή στην εκλογή με γεια σου με χαρά σου!

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς, κάμε ένα google να βρεις τις απαντήσεις. Δεν είμαι ο γραμματέας σου εγώ εδώ.

Τα ορθογραφικά δεν πιστεύω ότι είναι πρόβλημα βιασύνης. Διότι έχεις την αθκείασην να "αλληλογραφείς" μαζί μου, άρα θα είχες και τον χρόνο να κάνεις ένα proof read τις αρλούμπες σου.

Φίλε μου, το πρόβλημα ξέρεις ποιό είναι; Ότι είσαι βλάκας. Και δεν μπορείς να πείσεις έναν βλάκα ότι είναι βλάκας.

Άσε μας ήσυχους τώρα.
ΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟ "ΛΕΕΙΣ" - "ΛΕΗΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ!

Άτε, πιάστο πηλοφόρι και ουστ στην σκαλωσιά σου!

Ανώνυμος είπε...

Χρίστο μου!
Πολύ καλό ποστ.
Ντορέττα

Ανώνυμος είπε...

Χαίρομαι που στο τέλος δικαιώνομαι απο την έλλειψη επιχειρημάτων σου.
:))))))))))))))))

Anti-Christos είπε...

Δικαιώσου.

Και η Άντζελα Δημητρίου δικαιωμένη νιώθει με τις μαλακίες που κατά καιρούς ξεφουρνίζει.

Η παγίδα με το μπλόγκινγ είναι ότι πρέπει να ανοίγεις συζήτηση με τον κάθε άγνωστον. Και πρέπει να του απαντάς για να είσαι τάχα δίκαιος.

Εσύ αδυνατείς να συντάξεις μια πρόταση με νόημα. Διαβάζω δυο φορές τα σχόλιά σου για να καταλάβω τι σου φταίει. Επίσης, από τα σχόλιά σου φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις και ακριβώς τι θέλω να πω, εν αντιθέσει με όλους τους υπόλοιπους που αφήνουν σχόλια, και οι οποίοι συνήθως συμφωνούν μαζί μου.

Τι άλλο θέλεις να σου γράψω για να καταλάβεις που έχω γραμμένο τα "επιχειρήματά σου!"

Ανώνυμος είπε...

Έχεις καταλάβει πολύ καλά εξ ού και αναφέρεσαι σε θεσμούς και πρόσωπα.Το ότι όμως τα περνας με μια γενική αναφορά,δικαιώνει το λεγόμενα μου.
Πολλα κρίμα να έχεις τέτοια έπαρση που να μην σέβεσαι ... συναδέλφους σου(αν όντως ασκεις το συγκεκριμένο επάγγελμα).
Αν έχεις επίσης απορίες ρώτα να σου απαντήσω για ν ανοίξει διάλογος.
Έχεις το κότσια ή θα με ξαναδικαιώσεις?

Anti-Christos είπε...

Δεν έχω κότσια γιε μου, τώρα θα με αφήσεις ήσυχο;

homo anisorropus είπε...

Toulaxiston omws uparxoun kapoioi an8rwpoi pou kinitopoiountai estw ki etsi. Gia mena oti paei kontra stin apa8eia einai kalo.
Latremeno ki auto sou to post xxxxx

Chrys είπε...

αγαπημένε ανώνυμε που τα χώνεις έτσι γερά ...πρέπει να αρχίσεις να πιάνεις το νόημα through the lines...καλές οι διαμαρτυρίες αλλά καλύτερα να γίνονται με μια πυγμή..και με τέτοια δύναμη έτσι ώστε να αλλάξει κάτι ...να υπάρξει τελοσπάντων μια δυναμική σ΄αυτό .. στην περίπτωση εδώ θίγεται το νόημα ότι ..διαμαρτυρόμαστε όταν κάτι δεν πάει κάλα ..ότι έγινε μια αδικία ..αλλά γι αυτό έχουμε και μια ευθύνη και μεις ως πολίτες ..πέραν από την απόφαση του δικαστηρίου ..ας δούμε γενικότερα και τη στάση μας ως πολίτες και γύρω από άλλες ..ίσως όχι τόσο προφανές αδικίες ..και να αντιδρούμε ..προδραστικά ..και όχι μόνο βόλεμα ξεβόλεμα...ή διαμαρτύρομαι σήμερα και το ξεχνώ αύριο...είμαι ευαισθητοποιϊμένος σήμερα και αναίσθητος αύριο...με νοιάζει αυτό αλλά όχι το άλλο...anyway..απλά μην χάνεσαι στις λεπτομέρειες..εδώ δεν κρίνεται κάποιος για το επάγγελμα του ..έτσι? ;άντε γεια σου και βάλε και κανένα όνομα να σε κάνουμε παρέα ..εγώ είμαι η chrys !!