Πέμπτη, Φεβρουαρίου 19, 2009

...Να Κάνουμε και Τέλειο Κορμί...

Επειδή πήγες και μου γράφτηκες σε κυριλέ γυμναστήριο, με κρυφούς φωτισμούς και παρκέ από ξύλο Σουηδίας, αυτό δεν σε κάνει λιγότερο ττόππουζο. Μάθε τα στοιχειώδη, και μέριασε την επόμενη φορά που θα βρεθείς στον διάβα μου.

Σου παραθέτω και το τοπ-6 σωστής συμπεριφοράς για να το αποστηθήσεις και να το εφαρμόσεις, όπως ακριβώς τις δέκα εντολές (αυτές του Μωϋσή, όχι της Βανδή).

*Αν δεν είσαι ανάπηρος, κουτσός, στραβός ή και επικίνδυνος, δεν νοείται να διαθέτεις προσωπικό γυμναστή. Ναι, στους personal trainers αναφέρομαι, στα λέω και Αγγλικά να το καταλάβεις, νεόπλουτη βλαχάρα. Επειδή δηλαδή στέκεται ένας από πάνω σου, θα πετύχει η άσκηση καλύτερα; Τόσο άχρηστη/ος είσαι, που πρέπει να είσαι υπό επίβλεψη; Ή απλώς εύχεσαι να σου κάτσει ο γυμναστής με το πέρας του μαθήματος; Αυτό εύχεσαι, το καταλάβαμε… Τα προσχήματα σε μάραναν!

*Όχι φίλε μου, δεν θέλω να μοιραστούμε το όργανο, ούτε να κάνουμε τα sets μισά-μισά! Δεν με ενδιαφέρει αν κάνεις super set και θα χαλάσει η άσκηση. Να περιμένεις να τελειώσω την άσκησή μου! Όταν το γυμναστήριο είναι τίγκα στον κόσμο, προφανώς δεν ενδείκνυται για super sets! Να γυμναστείς άλλη ώρα και όχι σε ώρες αιχμής. Και στο κάτω-κάτω, με είδες να χασομερώ ή να κοιμάμαι πάνω στο όργανο; Και εγώ ασκούμαι, χρησιμοποιώντας το όργανο μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, απαιτώ να το σεβαστείς!

*Ο Πακιστανός που περιφέρεται στο γυμναστήριο με το ψεκαστήρι και τη σφουγγαρίστρα, ας περιμένει να κατέβουμε από το όργανο πριν το ψεκάσει με το απολυμαντικό! Το ξέρω ότι βιάζεται, το ξέρω ότι βαριέται να περιμένει, το ξέρω ότι το κάνει για την υγεία μας, αλλά δεν μπορώ την ώρα που μετρώ από μέσα μου κοιλιακούς να έχω και την έγνοια του Πακιστανού, μήπως και τον χτυπήσω με τα πόδια που ανεβοκατεβαίνουν. Αν σου έλεγα να μου κάνεις αέρα όσο γυμνάζομαι θα με έλεγες ρατσιστή. Τώρα τι τα θέλεις τα ψεκάσματα; Κοινή λογική, γιόκα μου! Κοινή λογική!

*Οφείλεις να φέρνεις μαζί σου την ατομική σου πετσέτα στο γυμναστήριο. Ή να χρησιμοποιείς αυτές που παρέχει το κατάστημα. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι χειμώνας και δεν ιδρώνεις. Ούτε με ενδιαφέρει αν φορείς φόρμες και δεν στάζεις. Είναι θέμα τύπων, είναι θέμα σεβασμού των υπολοίπων που θα χρησιμοποιήσουν μετά από σένα το ίδιο όργανο.

*Θεωρώ σωστό να επιστήσεις την προσοχή σε κάποιον που γυμνάζεται δίπλα σου, όταν αντιλαμβάνεσαι ότι ασκείται με λάθος ή επικίνδυνο τρόπο, που μπορεί να τον βλάψει. Αλλά αυτή η επίστηση καλό θα ήταν να γίνεται διακριτικά και χωρίς το υφάκι του μάστορα. Είδες εκεί δυο φορές το DVD της Μαστροκώστα, και νομίζεις πως έγινες καθηγητάρα, τρομάρα σου!

*Στο γυμναστήριο παίρνουμε μάτι κώλους, βυζιά και γκόμενες, αλλά με τακτ. Δεν τις καρφώνουμε, ούτε συζητούμε μεταξύ μας στα αποδυτήρια τον κώλο και το στρινγκ που εξείχαν της φόρμας. Άμα ήθελες να πάρεις μάτι, μπες στο ίντερνετ, σιγά το πράμα πλέον!

Αυτά! Νους υγιής εν σώματι υγιή, my big fat ass!

4 σχόλια:

MARINOS είπε...

:)

Μου δωσες ιδέες για ανάρτηση τώρα εσυ!

Χμ..! Προσεχώς, ίσως!

Anti-Christos είπε...

Όλο θέματα μου κλέβεις!!!! :Ρ

Leni είπε...

Εν νομίζω να φταίει ο povero Πακιστανός, αλλά τζείνοι που τον πληρώνουν, που θέλουν να φαίνεται ότι το γυμναστήριο τους εν γλυμμένο και πως εν θα τύχει να κάτσεις σε μηχάνημα που το εμούσιεψε άλλος με τον αλμυρό βρωμερό του ιδρώτα.

Βρε το super set..χεχεχε!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή θα γίνεις κι εσύ κορμάρα μέχρι το καλοκαίρι? Πάλι καλά να μην είμαι μόνη μου!!! :)