Τετάρτη, Οκτωβρίου 03, 2018

Βενζίνη

Είμαι εγώ άνθρωπος να ανοίγω το πρωί τις ειδήσεις και να διαβάζω «ουρές στα οδοφράγματα για λίγη βενζίνη από τα κατεχόμενα;» Είμαι; Δεν με λυπάστε; Να μου υπενθυμίζετε κάθε μέρα ότι δεν έχουμε τίποτε κοινό μεταξύ μας. Ότι κακώς κάθομαι εδώ και σας ανέχομαι και δυσφημίζεται το είναι μου από τη δική σας ξευτίλα; Τι δουλειά έχω εγώ να ζω παρέα με ένα λαό που αιμοδοτεί τον κατακτητή του τόσο αψήφιστα, κι άμα του υποδεικνύουμε το λάθος να βγάζει και γλώσσα; Πόσο δύσκολο είναι πια να τηρηθεί ένα ελάχιστο επίπεδο εθνικής αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού σ’ αυτή τη χώρα; Ως πότε θα χρησιμοποιείτε ως άλλοθι το «κράτος-κλέφτης» για να καλύψετε την αμορφωσιά σας, την παραδοπιστία σας και τον έμφυτο ραγιαδισμό σας;!

Θεέ μου, πάρε με από ‘δω. Σώσε με από τους σιχαμερούς Κυπραίους! Που από τον καιρό που τους κατάλαβα, κάπου εκεί στα 18, όταν μπήκα για πρώτη φορά στον θάλαμο της μονάδας και τους είδα να κοιμούνται άπλυτοι με τις μάλλινες κάλτσες στα πόδια, κατάλαβα ότι ουδεμία σχέση έχουν μ’ αυτό που εγώ είχα μέχρι τότε στο μυαλό μου για το τι εστί Κύπρος. Σώσε με από τα βλαχαδερά, από αυτά τα σπυριά γεμάτα πύον που τους δόθηκε κατά λάθος δικαίωμα ψήφου αντί ψόφου.

Σώσε με από τον λαό που όταν το 2003 άνοιξε ο Ντενκτάς τα οδοφράγματα προκειμένου να συνηθίσουν σαν καλοί, δουλοπρεπείς ιθαγενείς το στάτους κβο και να εμπεδώσουν την κατοχή, η Κυβέρνηση τους έκρινε αναγκαίο να εκδώσει ειδικό ανακοινωθέν ότι «δεν λύθηκε το Κυπριακό!» προς αποφυγήν παρεξηγήσεων. Σώσε με από τον λαό που την ίδια χρονιά έδωσε στη Σερτάμπ Ερενέρ τη νίκη στη Γιουροβίζιον ψηφίζοντάς την με 8 βαθμούς παρακαλώ, ως ένα ταπεινό ευχαριστώ που του άνοιξαν τα οδοφράγματα να δει τις λεηλατημένες περιουσίες του με κλέφτες μέσα. Αν η Κύπρος δεν ψήφιζε την Τουρκία εκείνη τη χρονιά, όπως παραδοσιακά συνέβαινε, η Τουρκία θα έχανε από το Βέλγιο. Αλλά τόσο μας κόβει, κέρδισαν εξ αιτίας μας. 

Σώσε με γενικώς, και δώσμου δύναμη να αντέξω να μεγαλώσω τον γιο μου σε αναξιοπρεπή χώρα γεμάτη βλάκες. 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στα κατεχόμενα δεν πάτησα και ούτε πρόκειται όσον είναι "κατεχόμενα." Αυτό με τις ουρές για την βενζίνη, καζίνα, κτλ είναι ΠΡΟ-ΔΟ-ΣΙΑ καθαρή. Το να πάει κάποιος μια βόλτα για να δει τα μέρη και να κάνει κάποια ελάχιστα έξοδα το καταλαβαίνω. Αυτό με τις ουρές και εκατοντάδες ευρώ για αναψυχή δεν μπορώ.

Μην αρχίσω ότι έχουμε βγάλει στο σφυρί την Κυπριακή υπηκοότητα. Αύριο που θα έχουμε Κινέζους και Ρώσους κτλ στην κυβέρνηση οϊ να έχετε παράπονο... (εν τω μεταξύ παίζει να είναι καλύτεροι από τους δικούς μας. Η μπάρα ειναι πολυ χαμηλα)

Black Cat είπε...

Δεν πήγα ποτέ στα κατεχόμενα αλλά άκου, έχει κόσμο που πεινά, στερήτε, και περνά δύσκολα, η τιμή του πετρελαίου δεν έχει να κάνει με εθνικισμό αλλά με ευρωπαϊκά και αμερικάνικα συμφέροντα. Επίσης, φίλε έχει περάσει μισός αιώνας, κάποια άτομα έχουν γεννηθεί και πεθάνει σε μια χώρα χωρισμένη, σε ένα κράτος που δεν τους εκπροσωπεί και σε μία ταυτότητα που αραιώνεται μέρα με την μέρα. Ο καθένας σώσων εαυτών σωθείτε.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αντί-Χριστε, επειδή έχω διαβάσει παλιότερα κείμενα σου και ξέρω τις απόψεις σου, μόλις είδα τον τίτλο περίμενα να διαβάσω ένα κείμενο γεμάτο χριστοπαναγίες αλλά βλέπω ότι τελικά κατάφερες να παραμείνεις ψύχραιμος. Κι εγώ νευριάζω με αυτούς που πάνε κατεχόμενα όχι τόσο για τη βενζίνη, γιατί μπορεί όντως να υπάρχουν άτομα που έχουν ανάγκη και τα 100 ή 200 ευρώ που γλιτώνουν κάθε μήνα να είναι σημαντικά για αυτούς, αλλά αυτούς που έχουν λεφτά και ξημεροβραδιάζονται στα καζίνο και τα ξενοδοχεία των κατεχομένων. Οι τελευταίοι ανήκουν σε μια ξεχωριστή κατηγορία γάρων-τοπουζοκυπραίων που εγώ προσωπικά απεχθάνομαι όσο και εσύ.
Τώρα για το θέμα της Eurovision, μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι όντως το κοινό της Κύπρου έδωσε 8 βαθμούς στην Σερτάμπ. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι οι Ελληνοκύπριοι, όσο και να τους άρεσε το τραγούδι, θα έπιαναν τα τηλέφωνα να ψηφίσουν τόσο μαζικά την Τουρκία; Να ήταν 1-2 βαθμοί το καταλαβαίνω, αλλά 8; Εκτός κι αν μπορούσαν να ψηφίσουν και από τα κατεχόμενα, αλλά αν ήταν έτσι θα δίναμε κάθε χρόνο 8-10 βαθμούς στην Τουρκία, όχι μόνο εκείνη τη χρονιά. Νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρα πολιτικό το θέμα και το 8άρι ήταν στημένο από την κυβέρνηση και το ΡΙΚ σαν "ευχαριστώ" στους Τούρκους που άνοιξαν τα οδοφράγματα. Όπως και το 12άρι που έδωσε η Μάλτα το 2007 στο ανεκδιήγητο "Flying the flag" της Αγγλίας και οι ίδιοι το παραδέχτηκαν ότι δεν ψήφισε ο κόσμος, αλλά ήταν στημένο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το bloc voting των ανατολικών χωρών που είχε γίνει μάστιγα στην Eurovision εκείνα τα χρόνια. Αυτό νομίζω λέει πολλά για το πόσο αξιόπιστο είναι το televoting της Eurovision...

Anti-Christos είπε...

Ανώνυμε, όταν το ΡΙΚ ερωτήθηκε σχετικώς απάντησε ότι όντως το αποτέλεσμα της τηλεψηφοφορίας ήταν τέτοιο που έδινε 8 στην Τουρκία. Αν ήταν στημένο, απλά το καθιστά ακόμα χειρότερο από ηθικής πλευράς. Ακούς εκεί "ευχαριστώ" επειδή άνοιξαν τα οδοφράγματα! Λες και μας κάνουν και χάρη. Να σου πω πάντως, ότι μία φορά που είχα συναντήσει την Εύη Παπαμιχαήλ και ανοίξαμε σχετική κουβέντα, μου είπε ότι ούτε καν το 12αρι στην Ελλάδα δεν είναι στημένο. Απλώς ο κάθε κριτής όταν έλθει η ώρα να βαθμολογήσει ευνοεί την Ελλάδα, την ανεβάζει 4-5 θέσεις ψηλότερα από όσο αξίζει και στον συμψηφισμό έρχεται πρώτη. Και την πιστεύω, δεν θα είχε πρόβλημα να μου πει την αλήθεια. Οπότε ναι, θεωρώ ότι το 8αρι στην Τουρκία ισχύει και ότι οι Κυπραίοι ήταν απλά ο εαυτός τους, δηλαδή βλάκες.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω με τα όσα γράφεις και σίγουρα ούτε εγώ δεν πρόκειται ποτέ μου να δείξω διαβατήριο ή ταυτότητα στον κατακτητή για να περάσω στη δίκη μου πατρίδα, αλλά διερωτούμαι πιστεύεις ότι θα μπορέσουμε ποτέ να αλλάξουμε το κατεστημένο, εμείς οι ολίγοι; Γιατί αν όχι τότε αφού είσαι τόσο απογοητευμένος και δυσαρεστημένος με τη ζωή μας εδώ γιατί δεν παίρνεις την Μπρεντα και το γιο και να πάτε να ζήσετε κάπου άλλου;

Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσόστομε!!!


ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ