Αντιγράφω από τον «Φιλελεύθερο»:
«Δεν έπεισαν τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής οι εξηγήσεις του Επικεφαλής της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες Ανδρέα Μολέσκη, σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες πρόσληψης επιστημονικού προσωπικού για τις ανάγκες της Κυπριακής Προεδρίας.»
Κυπριακή Προεδρία! Τι ανέκδοτο κι αυτό! Εγώ όποτε ακούσω τον όρο «Κυπριακή Προεδρία» χτυπιέμαι στα γέλια. Η Κύπρος θα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ το 2012! Η Κύπρος που κατ’ εμέ δεν είναι άξια να χτίσει καλά, καλά ένα θέατρο χωρίς να γκρεμιστεί ή να κάτσει να αναπλάσει μία πλατεία μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα αναλάβει προεδρία! Κάποια πλάκα μας κάνουν στην ΕΕ, να μου το θυμηθείς! Να το δεις ότι οι Ευρωπαίοι ξέρουν ότι θα επαληθευτούν οι προφητείες των Μάγια για το 2012 και σκέφτηκαν να μας τάξουν την αντίστοιχη προεδρία ώστε να κάνουμε κι εμείς λίγο χάι-χούι.
«Θα είναι εξαιρετική ευκαιρία για την Κύπρο να λύσει το Κυπριακό, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της».
Nα δεις ότι ούτε αυτό δεν θα είμαστε ικανοί να επιτύχουμε. Ή ακόμα καλύτερα, θα το λύσουμε εις βάρος μας, που είναι και παλιά μας τέχνη, κόσκινο. Κυπριακή Προεδρία. Σαν να λέμε, “Χρυσά Βατόμουρα!”
Το πρόσεξες ότι δεν σχολίασα τις γκάφες του κ. Μολέσκη. Μα, τι να σχολιάσω; Είναι γνωστό ευρέως ότι στο Δημόσιο προσλαμβάνεται ο γνωστός του γνωστού. Εγώ, γι’ άλλα μάτια ξενυχτάω, γι’ άλλα μάτια εγώ πονάω, πίνω μα δεν τα ξεχνάω, γι’ άλλα, γι’ άλλα! Για μένα και για σένα κλαίω, που όσο μεγαλώνουμε διαφαίνεται πιο έντονα η ηλιθιότητά μας!
Πήγαμε και σπουδάσαμε έξι χρόνια στα καλύτερα της Ευρώπης για να έρθουμε να ζήσουμε σε μία χώρα που προσλαμβάνεσαι μόνο αν είχες συγκάτοικο την κόρη του Μολέσκη, και του κάθε Μολέσκη! Κρίμα τα νιάτα και η τσαχπινιά, κρίμα τα πτυχία μας, καλέ! Χαράμι οι εργασίες, τα dissertations, τα πάντα! Εδώ, αν ξέρεις τον Χ-Μολέσκη, είσαι εξασφαλισμένος!
Πήγαμε και μάθαμε και ξένες γλώσσες, τρομάρα να μας έρθει! Να τα GCE’s, να τα IELTS, ορίστε και τα DELE! Τι καταλάβαμε; Αφού ζούμε σε μία χώρα που άνετα συνεννοούμαστε με κραυγές και επιφωνήματα. Τις προάλλες, μάλιστα, ο πρώτος πολίτης αυτού του κράτους, βλ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον Πρωθυπουργό της Δανίας εις άπταιστα αλαμπουρνέζικα: «I thanks the Danish Prime Minister for making a pass on me, like Messi!» Αντιλαμβάνεσαι, τι ήθελε να πει. Ακόμη και ως χιούμορ αν το εκλάβω, καταλαβαίνεις ότι τώρα στην Κοπεγχάγη ακόμη γελάνε με τον καλαμπουρτζή μας!
Επομένως, τι τις θες τις ξένες γλώσσες; Αν μιλάς τα αγγλικά σαν την Φιλιπινέζα, έχεις όλες τις προοπτικές να πας μπροστά!
Εμείς φταίμε, μάνα μου. Η γενιά του 1980. Που ενώ είχαμε όλα τα εφόδια και τις ευκαιρίες να την κάνουμε με ελαφρά πηδηματάκια και να διαπρέψουμε στα εξωτερικά, όταν ήρθε η ώρα του διλήμματος: «Επιστροφή στην Κύπρο ή καριέρα στο εξωτερικό» προτιμήσαμε τα βραστά της μάνας μας! Πάρτα τώρα να μην στα χρωστάω! Μια μέρα θα πεθάνουμε, θα πάμε στον Άγιο Πέτρο θα του δείξουμε το βιογραφικό μας, τις επιλογές μας και θα μας κάψει στην κόλαση.
Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Γιατί τη νοοτροπία της Κύπρου την ξέραμε, ειδικά εμείς τα αγόρια. Πήγαμε στρατό και είδαμε πως λειτουργούν τα πράματα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, τα πιο ακατάλληλα άτομα ήταν στα πιο ψηλά πόστα. Και παρόλα αυτά, επιστρέψαμε. Ξέρεις εσύ κανέναν που ζει εδώ να έχει προκόψει; Οι πιο σπουδαίοι Κύπριοι, δηλαδή, ο νομπελίστας Πισσαρίδης και ο Παγδατής, στο εξωτερικό γαλουχήθηκαν. Εμείς, με ποιες ψευδαισθήσεις μεγαλώσαμε;
Λυπάμαι και λυπάμαι ακόμα περισσότερο που κατά κάποιο τρόπο δεν μπορούμε να αλλάξουμε και τίποτα. Αργά ή γρήγορα, σε παρασέρνει το ρέμα και γίνεσαι κι εσύ ένα με τα σκατά.
Η τελευταία σου πρόταση, τα λέει όλα... Δεν είμαστε καλύτεροι από τις προηγούμενες γενιές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοια καριέρα και ποιες προοπτικές στην Κύπρο. Ο ιδιωτικός τομέας δε δίνει αρκετά κίνητρα και οι πλείστοι με την 1τη ευκαιρία την κάνουν. Άσε που και εκεί για τις "καλές" θέσεις στις "καλές" εταιρείες λειτουργά ο γνωστός του γνωστού, ω γνωστέ.
Ο τίτλος σου με παρέσυρε. έλεγα ότι θα μου πρότεινες να κάνουμε κανένα ταξίδι...
ΑπάντησηΔιαγραφήακριβώς οτι σκεφτόμουν το πρωί που άκουα τον Λάζαρο στο ράδιο να τα χώνει του Μολέσκη..
ΑπάντησηΔιαγραφήwell said..
en ivrethete i ishia sou re
ΑπάντησηΔιαγραφήtin alli fora evrises me kai mou eipes oti apaxias na mou apantiseis epidi afisa ti hwra mou kai zw londino kai pws den prepei an ekferw gnwmi gia ta koina tis kyprou
Φυσικά και δεν πρέπει να εκφέρεις άποψη εφόσον εγκατέλειψες την πατρίδα σου. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα, και ουδεμία σχέση έχει με το θέμα που θίγω σήμερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓενικότερα, σου έχω ξαναπεί, αδυνατείς να αντιληφθείς το νόημα των πλείστων κειμένων μου και απορώ γιατί ακόμα την παλεύεις. Αφού δεν το 'χεις.
Αρα να υποθέσω ότι και εσύ με το μεσο διορίστηκες..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοίτα δεν είναι ότι πιστεύω ότι στην Κύπρο είναι όλα καλα και άγια, αλλά τί κάνεις εσύ για να βελτιώσεις λίγο αυτά που δε σου αρέσουν? Πρακτικά, όχι μόνο μέσα από το μπλόγκ.
chris
Το πως διορίστηκα εγώ είναι μεγάλη ιστορία και θα σας την πω μια μέρα. Αλλά, ας μην ξεχνάμε ότι εγώ ήρθα και πρώτος με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και τον τρίτο, οπότε δεν είχαν επιλογή από το να με διορίσουν. Φυσικά, θα επιστράτευα κι εγώ μέσον αν ένιωθα ότι κινδυνεύω, αλλά δεν περηφανέυομαι γι αυτό. Άλλωστε, στο κείμενο, όπως βλέπεις, βρίζω και τον εαυτό μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρακτικά, δεν κάνω τίποτα για να αλλάξει η κατάσταση. Απλώς προσπαθώ να ψηφίζω καλύτερους υποψήφιους για τα διάφορα αξιώματα. Από 'κει και πέρα, όσες φορές αποπειράθηκα στο παρελθόν να "σώσω" τον κόσμο, με είπαν και μαλάκα. Οπότε...όπως είπα, στο τέλος συνηθίζεις τα σκατά και γίνεσαι κι εσύ ένα μ' αυτά.
Η Ina έχει δίκαιο, για να πιάσεις δουλειά σε μια καλή ιδιωτική εταιρία πρέπει να έχεις γνωστούς, Τρανό παράδειγμα εγώ, δουλεύω σε μια από τις καλές Κυπριακές εταιρίες και η διαφορά μου από τους υπόλοιπους υποψήφιους ήταν ότι έμενα με σύστηναν δυο άτομα για τη θέση ενώ τους υπόλοιπους ένας. Και δεν είμαι καθόλου περήφανος για αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρα είναι γενικά η κουλτούρα μας σκατά…
Μια ζωή την έχουμε γιατί να τη ζήσουμε στην Κύπρο? Τυχεροί αυτοί που ζουν στον κόσμο τους και τους αρέσει η Κύπρος, οι υπόλοιποι απου φύγει φύγει γιατί αλλιώς είσαι δυστυχισμένος. Και φυσικά έχουν όλοι το δικαίωμα να εκφέρουν άποψη για τα κοινά της Κύπρου αλλά εκείνοι που ευτυχούν να ζουν εξωτερικό σιγά μην ασχολούνται με τα χωρκατιλλίκια της Κύπρου. Δυστυχώς για εμάς, στο εξωτερικό τα πράματα δεν είναι καλά, είναι άσχημη περίοδος αλλιώς πολλοί θα έφευγαν και δε θα ξαναγυρνούσαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να επιστρέψουν οι άξιοι, γιατί η Κύπρος θα συνεχίσει η ημετερο-κρατία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσουμε την ανατροπή
φίλε μου ποτέ δεν είναι αργά. Εγώ έφυα 30 χρονών. Αν δεν το είδες κοίταξε το τζιαι τούτον http://acerasanthropophorum.blogspot.com/2011/06/blog-post.html Παρόλον που είναι στα χωρκάτικα θα πρέπει να καταλάβεις ότι λαλούμεν το ίδιον πράμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο ποστ. Αρέσκουν μου οι οπτικές γωνίες που επιλέγεις για να προσεγγίζεις τα θέματα σου.
a re xristo pso dikaio exeis
ΑπάντησηΔιαγραφήΖητείται Ελπίς.
ΑπάντησηΔιαγραφήesi eprepe na zouses se alli xwra. den mas aksizeis. fige grigora. simera an mporeis.
ΑπάντησηΔιαγραφή