Πέμπτη, Ιουνίου 10, 2010

Θες να γίνω ο Tweety σου;

Χαθήκαμε, ε;


Μην το ψάχνεις, συμβαίνουν σημεία και τέρατα στη ζωή μου. Θα στα ανακοινώσω εν καιρώ, όταν αφήσω τα σημεία και περάσω επιτέλους στα τέρατα. Προς το παρόν είμαι πολύ χαλαρός -πράγμα σπάνιο- και προσπαθώ να συνειδητοποιήσω πως μπήκε το καυλοκαίρι. Οπότε πού καιρός για γράψιμο... Άσε που απέκτησα νέα μανία τελευταίως και απορροφήθηκα εκεί. Ανακάλυψα το Twitter, κυρίες και κύριοι! Και σπάω την πλάκα μου εκεί.


Την ύπαρξη του Twitter όλοι, λίγο πολύ, την ξέρετε. Το πώς δουλεύει δεν το ξέρετε. Όπως κι εγώ, που έκανα λογαριασμό από τον περασμένο Σεπτέμβρη, αλλά μου πήρε μήνες για να μπω στο νόημα. Λοιπόν, πολύ απλά και λαϊκά, σου εξηγώ ότι στο Twitter προσθέτεις στη λίστα των φίλων σου άτομα που πετάνε μέσα-μέσα καμιά έξυπνη ή/και πνευματώδη ατάκα και σε κάνουν να χαμογελάς. Τη διαβάζεις και χαριεντίζεσαι. Μπορείς επίσης να προσθέσεις στη λίστα σου διάφορους σελέμπριτι που σε κάνουν update για τα μελλοντικά τους σχέδια πριν καν τα ανακοινώσουν η Βάσια Λόη κι η Σκορδά (οι οποίες παρεμπιπτόντως κι αυτές από το Twitter πιθανόν να τα μαθαίνουν), και νιώθεις σημαντικός και σπέσιαλ.


Το ίδιο ισχύει και με τα πρακτορεία ειδήσεων που ακολουθείς, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον θέλεις να βομβαρδίζεσαι με ειδήσεις και εκεί. Οπότε, περιορίσου στα νέα της Τάμτα και της Καλομοίρας προς το παρόν και αφού πλαντάξεις από την πολλή βαρεμάρα, κάνε follow και το BBC, να μάθεις και τίποτε της προκοπής.


Η φιλοσοφία του Twitter περιστρέφεται γύρω από την άμεση και ταυτόχρονη ενημέρωση. Αυτό. Πας, ας πούμε στο κέντρο της πόλης και αντιλαμβάνεσαι ότι έγινε δυστύχημα στη Γρίβα Διγενή και έχει τρομερή κίνηση. Μπαίνεις στο Twitter μέσω κινητού, το τουιτάρεις και το μαθαίνει το σύμπαν. Οπότε, αποφεύγουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι οδηγοί τις κακοτοπιές. Είναι κάτι σαν instant breaking news, γι αυτό καλό θα ήταν να περιορίζεσαι στη διάδοση ενδιαφερόντων πραγμάτων. Μην το συγχέεις με το status update του Facebook στο οποίο μας γράφεις τα πιο βαρετά πράγματα του κόσμου, όπως π.χ. ότι επέστρεψες από τη δουλειά και είσαι πτώμα (χεστήκαμε) ή ότι πεινάς και οι φράουλες με σαντιγί που τρως είναι yummy (χεστήκαμε Χ2).


Αναπόφευκτα θα τα γράψεις κι αυτά, βέβαια. Κάπως πρέπει να σκοτώσεις την ώρα σου στο γραφείο που και που, αλλά το πνεύμα του twitter δεν είναι αυτό. Απλά για να ξέρεις και να μην χάνεις followers στο λέω…


Τα λέμε εκεί.

4 σχόλια:

  1. Η μεγάλη του επιτυχία πάντως στην Αμερική έχει βασιστεί στην ιδιότητα αυτών να λαμβάνουν τα tweets μέσα sms.

    Γιατί αλλιώς δεν θα ασχολιόντουσαν τόσο πολύ καθώς όλοι δεν έχουν ιντερνετ στο κινητό.

    Η φάση της Αμερικής ίσως και να με συγκρινούσε πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πού ήσουν ρε τες μέρες που ήρτεν ο πάπας να γράψεις καμιά πελλάρα να γελάσουμε; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Demelene: Ναι συμφωνώ, ότι χωρίς υπηρεσία στο κινητό, το twitter δεν λέει και πολλά!

    @Misharos: Δαμέ ήμουν φίλε, αλλά παιρνώ ανέμπνευστη περίοδο γι αυτό δεν έγραφα. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ohhhhhhh!!! τι αλλαγές είναι αυτές!!! πολύ όμορφες.
    Εμένα γιατί δε με κάνεις φόλλοου στο τουιτερ? Δεν έχω κανένα φίλο να έχει, είμαι τόσο μόνη μου εκει μέσα... άσε που ελάχιστα καταλαβαίνω.. ούτε φωτογραφία να ανεβάσω δεν κατάφερα... πόσο άσχετη μπορεί να είμαι!
    xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας άφοβα σε υπαρκτή γλώσσα. Αν γράφετε greeklish επειδή ως εκεί φτάνει ο νους σας, ή επειδή ζείτε σε μια χώρα μακρινή και ανεξερεύνητη στην οποία δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα την ελληνική γραφή... τον πούλο.

Το σχόλιο σας θα επεξεργαστεί από ειδική συμβουλευτική επιτροπή, και αν εγκριθεί θα εμφανιστεί το συντομότερο στο θεϊκό ιστολόγιο: Analyse Chris*

Τη Συμβουλευτική Επιτροπή απαρτίζουν οι εξής:
- Μαρία Αλιφέρη.
- Καίτη Φίνου.
- Δάνης Κατρανίδης.
- Ισμήνη Καλέση.
- Στηβ Ντούζος.